Суспільне – це не тільки «UA:Перший». Пояснюємо мовою фактів і цифр

Суспільне – це не тільки «UA:Перший». Пояснюємо мовою фактів і цифр

09:02,
31 Жовтня 2021
19261

Суспільне – це не тільки «UA:Перший». Пояснюємо мовою фактів і цифр

09:02,
31 Жовтня 2021
19261
Суспільне – це не тільки «UA:Перший». Пояснюємо мовою фактів і цифр
Суспільне – це не тільки «UA:Перший». Пояснюємо мовою фактів і цифр
Чому рейтинг лише «UA: Першого» не є адекватною оцінкою ефективності роботи Суспільного. Тому що його загальна аудиторія - 13 млн. Відповіді на запитання, які прояснять, що таке Суспільне на п’ятому році реформи.

Read in English here.

Останнім часом навколо Суспільного з’явилася величезна кількість викривленої інформації або відвертих фейків. Дехто ці інформаційні атаки пов’язує із наближенням моменту ухвалення державного бюджету, з якого фінансується Національна суспільна телерадіокомпанія. Дехто вважає це наступом на незалежність і спроби влади взяти Суспільне під свій контроль. В одному тексті важко вмістити все, що зроблено за понад чотири роки реформи. Але тут є найважливіші цифри, які, можливо, розвіють маніпуляції навколо реформи, досягнення якої намагаються применшити. 

Суспільне — це не один канал. Що ж таке Суспільне?

Суспільне — це велика корпорація: два загальнонаціональні канали («UA: Перший» і «UA: Культура»), три канали «Українського радіо» (УР-1, «Промінь» і «Культура»), 23 регіональні філії в областях і «UA: Крим», уже досить потужна діджитал-платформа, оркестр, ансамблі, хор і Будинок звукозапису. Подивитись і прочитати про ці активи можна на корпоративному сайті corp.suspilne.media. Суспільне має найбільше покриття з-поміж усіх українських мовників.

Завдяки Революції гідності був нарешті ухвалений закон про Суспільне, і через кілька років у січні 2017 року на базі державних телерадіоканалів було створене Акціонерне товариство «Національна суспільна  телерадіокомпанія України» (АТ «НСТУ»). У спадок компанія отримала здебільшого давно не ремонтовані приміщення, не оформлені землю та будівлі, застарілу техніку і роздуті штати (загалом 7 500 працівників). Загальна площа будівель, споруд в статутному капіталі АТ «НСТУ» – 208 065 м2; у господарському віданні – 7 824 м2. Загальна площа земельних ділянок – 34,6 га. Всього штатних посад станом на жовтень 2021 року – 4148. Навесні 2018 року скоротили понад три тисячі працівників, і ще близько трьохсот у 2020 році. Це був болісний процес трансформації.

Чому ви не позбудетеся зайвого майна? Навіщо витрачати кошти на утримання старих приміщень, які ви не використовуєте?

Згідно з законом НСТУ є об’єктом загальнодержавного значення. Відчуження, передача (крім короткострокової оренди), приватизація нерухомого майна, об’єктів незавершеного будівництва, земельних ділянок, на яких вони розташовані, а також акцій, що належать державі у статутному капіталі НСТУ, заборонена законом. Аби позбутися «зайвого» майна, потрібно пройти ланцюжок від ініціювання змін до закону та їхнього ухвалення, а згодом погодження всіх інстанцій, включаючи акціонера компанії — Держкомтелерадіо та засновника — Кабінету Міністрів України. Тут же варто згадати, що ці державні органи не можуть втручатися в редакційну політику компанії: це не входить у їхні чітко виписані повноваження, яких доволі небагато. 

Чим компанія відрізняється від сотень комерційних мовників в Україні і кількох державних мовників («Рада», канал іномовлення UATV і «Дом»)?

Суспільне — це найбільша незалежна медіакорпорація країни. НСТУ не залежить від олігархів чи політиків, не обслуговує інтереси бізнес-структур і органів влади. Суспільне належить суспільству і дбає передовсім про його інтереси.  Жоден комерційний канал не буде показувати концерт класичної музики, тому що його подивиться зовсім невелика аудиторія. Це невигідно комерційним каналам. А Суспільне покаже, бо має забезпечувати інтереси навіть невеликих груп населення. Мета комерційного мовника — приносити прибуток власнику і працювати на його інтереси, державного — працювати в інтересах влади, адже саме вона визначає де-факто «державний інтерес» завдяки контролю над державними інституціями. Мета Суспільного — працювати на суспільство, керуючись прозорими правилами редакційної політики, під контролем Наглядової ради, члени якої обираються громадськими організаціями та парламентськими фракціями.

Якби суспільне було створене в 1997 році, коли був розроблений перший закон, і йому дали би свободу дій та відповідну бюджетну підтримку ще тоді, зараз ситуація на ринку була б інакша. Суспільне було би міцнішим, мало би більшу аудиторію. Але НСТУ створили у 2017 році. За двадцять років було створено кілька потужних комерційних медіагруп, власниками яких є олігархи. Звичайно, їм невигідна поява незалежного незаангажованого медіа. Керівники комерційних каналів зараз часто знецінюють реформу, заявляючи, що їхні канали виконують функції суспільного, і просять владу не давати НСТУ гроші. 

Президент Володимир Зеленський назвав «UA: Перший» «державним» каналом. Це так?

НСТУ — суспільний мовник. В українському законодавстві не передбачена «суспільна» форма власності. Тому в законі прописали, що 100% акцій АТ «НСТУ» належить державі, а продати їх не можна, як і майно. Але державні органи не керують Суспільним. Керівництво компанії тепер обирає незалежна Наглядова рада раз на чотири роки. Державні органи не визначають редакційну політику і не мають права втручатися в поточну господарську діяльність. 

Суспільне фінансується з держбюджету, значить, це все ж державний канал?

Повторюємо, Суспільне — це не один телеканал. Так, за законом фінансування НСТУ має становити не менше, ніж 0,2% від загального фонду держбюджету за попередній рік. Проект бюджету на 2022 рік після першого читання передбачає 76% від цієї цифри. На 2021 рік у держбюджеті на Суспільне виділили 2,2 мільярда гривень. Із загального фонду на Суспільне виділили 1 874 158 гривень, і 400 мільйонів було заплановано у спеціальному фонді, який наповнюється податками з лотерейного бізнесу. Чи отримає компанія ці 400 мільйони до кінця року, невідомо, поки що надійшло трохи більше 60 мільйонів.  

В інший спосіб фінансувати таку велику компанію поки що неможливо. Так, вона фінансується з держбюджету, але це не означає, що вона по суті державна (чи провладна). Насамперед у неї інша місія. Дотримання місії гарантує Наглядова рада, яка призначається та діє у незалежний від рішень державних органів спосіб, вона ж вирішує ключові стратегічні питання компанії — від обрання виконавчого менеджменту до затвердження річних планів та прийняття результатів аудитів.

Хоча суспільна телерадіокомпанія має записану в профільному законі формулу, за якою мають вираховуватися її щорічні обсяги фінансування (0,2% від загального фонду держбюджету за попередній рік), на практиці ця норма ще жодного разу не була виконана. Але відповідальності за це ніхто не несе, тому що в Бюджетний кодекс вписали «дозвіл» порушувати цю норму. Щоб розв’язати цю проблему, українські фахівці та експерти Ради Європи запропонували нову модель фінансування НСТУ: записати у Бюджетний кодекс формулу фінансування НСТУ через спецфонд держбюджету, що наповнюватиметься за рахунок ренти за користування радіочастотним ресурсом, яку сплачують мовники та стільникові оператори, і яка ще не має цільового отримувача. Попри обіцянки нової влади, рух до нової моделі фінансування заморожений. 

Скільки ж грошей іде на «UA:Перший»?

На телебачення (канали «UA: Перший», «UA: Культура», «UA: Крим» і «UA: Київ») йде майже 450 мільйонів гривень. З них 25 мільйонів пішло на цьогорічну Олімпіаду, 50 мільйонів  на закупівлю серіального контенту (з короткими правами).

Як бачите, твердження, що на «UA: Перший» йде два мільярди гривень, хибне. Решта грошей іде на забезпечення регіональних філій, а також радіомовлення, цифрових платформ, сервісно-безпекових, адміністративних та загальновиробничих витрат. Кожна філія отримує від 14,6 мільйона (Івано-Франківська) до 32,6 мільйона («UA:Донбас»), разом ~ 600 мільйонів гривень.

І ще цікавий нюанс. Можливо, олігархи і дають на свої телеканали всі заплановані на рік гроші на початку року у січні, але у державному фінансуванні так не буває. НСТУ не отримало два мільярди у січні 2021 року. А якщо точніше, то у січні воно отримало 119,5 мільйонів, лютому – 119,5, березні – 118,4, квітні – 108,3, травні – 102,2, червні – 105, липні – 99,8, серпні – 108, вересні – 114,7, жовтні – 130,7 мільйонів гривень. Зі спеціального фонду — це саме ті 400 мільйонів, і саме вони є видатками розвитку — надійшло станом на жовтень 61,7 мільйонів гривень. 3,3 мільйонів із цих грошей пішли на обладнання; 41,2 мільйона — на придбання прав на футбол; 17,2 мільйона — залишок на рахунку (резерв на футбол).

Зараз компанія працює у межах одного року. І щороку 31 грудня всі гроші, які є на рахунках, забираються в державний бюджет, а не переносяться на наступний рік. У нас немає умов для кількарічного виробництва фільмів і серіалів. А нормального телебачення без цього не буває. Кому, як не великій кількості теле- і кінопродюсерів при владі цього не знати?

Інші канали за два мільярди гривень можуть зробити більше.

«UA: Перший» теж може зробити набагато більше, якщо йому дадуть два мільярди гривень!

Представники влади, особливо ті, які в минулому мали досвід роботи на олігархічних каналах, не раз стверджували, що, мовляв, комерційні канали за набагато менші гроші мають більший рейтинг. Менші? Правда? А як вам, приміром, ось ця новина: «Ахметов інвестував $560 млн у свою медіагрупу». 560 мільйонів доларів — це понад 15 мільярдів гривень! Звичайно, з такими грошима можна і дорогий контент виробляти/закуповувати, і рейтинги піднімати. 

Скільки у Суспільного на 2021 рік комерційних грошей і куди вони йдуть?

Заплановано 73,9 мільйонів гривень, з них 44,6 мільйони — надходження від реклами,  26,7 мільйонів — від оренди. За три квартали надійшло вже 56,2 мільйони (101% плану). За законом обсяги реклами щороку мають зменшуватися; цю норму лобіювали комерційні мовники, які казали: раз Суспільне отримує гроші з держбюджету, то нехай, мовляв, не претендує на рекламні. 

Скільки коштують права на Олімпіаду і футбол?

Вартість ліцензії на показ олімпіади (зимової 2022 і літньої 2024) — три мільйони доларів. За зимову Олімпіаду-2022 треба сплатити цього року (до 15 листопада 2021) 1 847 74 доларів. За літню-2024 треба розрахуватися у 2022 і 2023 роках. Додатково потрібні близько півмільйона доларів за технічні послуги за кожну олімпіаду.

Крім того, за давньою угодою, підписаною ще державною телекомпанією, НСТУ має сплатити за права на показ Чемпіонату світу з футболу-2022. Це велика сума (комерційна таємниця) + техпослуги. Поки що вартість прав оплачена частково. Нагадаємо, відповідно до угоди, половину прав на показ має право викупити медіахолдинг Ріната Ахметова «Україна», але тільки після того, як свою частину сплатить Суспільне. 

Перехід на грейдинг. Чи правда, що менеджмент отримує по три-шість мільйонів зарплатні?

Неправда. 2021 року почався перехід на грейдингову ситему оплати праці працівників. Поки що кількість посад, чию зарплатню підвищили, в АТ «НСТУ» — 2832, в тому числі в центральній дирекції — 1421, у філіях — 1411. Ще 250 посад поки що не отримали підвищення. Решта посад виявилися в межах запропонованих вилок. Останніми на грейдинг перейде керівництво компанії до кінця цього року.

Найбільше маніпуляцій в пресі щодо заробітних плат керівників. Зокрема дехто стверджував, що голова правління отримує шість мільйонів гривень на рік. Насправді голова правління відповідно до контракту (до переходу на грейдинг) має місячну ставку 118 тисяч гривень, члени правління – 98 тисяч. І голова, і члени правління з 1 листопада матимуть зарплатню 180 тисяч. Плюс грейдингова система передбачає можливість щоквартального преміювання (окрім голови і членів правління). Голові і членам правління Наглядова рада може дати річну премію (до шести окладів), але тільки після оцінки їхньої роботи за рік. А ви ніколи не цікавилися, скільки отримують керівники великих комерційних медіагруп з набагато меншою кількістю працівників? Це на порядок вищі суми, ніж у керівництва НСТУ.

Члени Наглядової ради взагалі не отримують грошей — за законом ми працюємо безкоштовно. 

Чому компанія не виплачує матеріальну допомогу?

Виплачує. Зокрема, 2021 року виплатили 1 766 314 гривень, і до кінця року ця цифра зросте. Гроші виплачуються на народження дітей, у зв'язку зі смертю близьких людей або на лікування. 

Це правда, що Суспільне у спадок отримало до 400 років невикористаних відпусток?

Правда. І це був величезний виклик під час переходу на грейдингову систему. Людей вмовляли сходити у відпустки, щоб цей показник зменшився. Станом на кінець жовтня працівників, які мають 400+ днів невикористаної відпустки, двоє, від 300 до 399 днів — троє. 

Де новий контент Суспільного?

Новий контент є і на телеканалах, і на радіо, і на діджитал-платформі Суспільного. 2021 року запущено 134 нових проекти: 22 – на телебаченні, 15 – на радіо, 73 – в ефірі регіональних філій та редакціях для нацменшин; 15 — на цифровій платформі. Ще кілька важливих прем’єр відбудуться найближчим часом.

У серпні до тридцятиріччя проголошення незалежності України відбулася велика прем’єра семисерійного документального фільму «Колапс. Як українці зруйнували імперію зла». Також на «UA:Першому» запущено програми «Прозоро про актуальне», «Прозоро про головне», «Полюси», соціальне токшоу «По-людськи».

З’явилися «Суспільне. Подкасти», ютуб-канал «Суспільне. Країна» та дитячий ютуб-канал «Бробакс», на якому наймолодші глядачі можуть побачити мультфільми виробництва НСТУ. 

Сайту «Суспільне спорт» виповнився рік, під час літньої Олімпіади він став великим помічником «UA:Першому». 

60 проєктів вироблено в рамках програми «Створюй із Суспільним», які транслюються на регіональних філіях. НСТУ отримує все більший досвід у проведенні пітчингів. Якщо будуть внесені зміни до закону, які дозволять спільне виробництво без перепон, НСТУ буде готове проводити пітчинги для великих продакшнів. І робитиме це прозоро.

Крім того, НСТУ підписала і виконала 175 угод про партнерство і співпрацю (інформаційне партнерство). З них 104 на регіональних філіях Суспільного; 71 — у центральній дирекції НСТУ (у середньому 7 угод на місяць). Зокрема Суспільне транслювало другий форум Світового конгресу українців, саміт Кримської платформи, парад до Дня незалежності, Міжнародний саміт мерів, десятки фестивалів і форумів  тощо. 

Де ж рейтинги?

Рейтинги державного УТ-1, а потім Першого національного в останні півтора десятиліття не були високими, адже канал не міг конкурувати з дорогим контентом комерційних телегруп. Аудиторія, в якій переважають літні люди, також дісталася Суспільному «UA:Першому» у спадок. Молода аудиторія перейшла в діджитал, а лінійне телебачення приречене втрачати аудиторію.

Після того, як зникли майже всі старі проекти на «UA:Першому», а нових не змогли виробити через недофінансування у перші роки існування, рейтинг каналу взагалі обвалився. Зараз це єдиний телеканал у корпорації, який офіційно вимірюється щоденно у комерційній панелі Nielsen (хоча він не має на меті отримання прибутку). Після об’єднання регіональних філій в один технічний канал можна отримати щомісячні рейтинги філій. А якщо додати платформу радіо та діджиталу, то загальна аудиторія Суспільного (без урахування соцмереж) — тринадцять мільйонів людей. Тому рейтинг лише «UA: Першого» не є адекватною оцінкою ефективності роботи компанії. Хоча попри все Наглядова рада другий рік поспіль ставить завдання правлінню підняти рейтинги «UA: Першого» і «UA: Культури». І ці рейтинги потроху зростають. 

 

«Українське радіо» — це суспільне мовлення?

Критики Суспільного очевидно знають, що «Українське радіо» – найпопулярніше розмовне радіо країни — це теж частина Суспільного.

Коли «Українське радіо» було державним, не могло добитися FM-частот, а проводове зменшувалося швидкими темпами. Якщо на початку 2000-х до п’яти мільйонів слухачів мали проводове мовлення, то у 2015 році – мільйон, у 2017 році — 300 тисяч. Після приєднання до Суспільного наші радійники реформували контент та досягли лідерства у сегменті інформаційних радіостанцій. А згодом і отримали загальнонаціональні FM-мережі для трьох каналів радіо, за що велика подяка Національній раді з питань телебачення і радіомовлення. Зараз «Українське радіо» в FM постійно слухають понад три мільйони радіослухачів, в інтернеті — 200 тисяч. Також суспільні станції вже є у цифровому радіоефірі, але поки що лише в Києві, де поки що є тридцять тисяч цифрових приймачів (із них двадцять тисяч вбудовані в нові автомобілі), переважно такого класу як «Лексус».

Крім цього, за даними Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, «Українське радіо» – лідер із кількості україномовного контенту. 

Журналістські розслідування на Суспільному постійно «мочать владу».

Так казали за Порошенка, кажуть і за Зеленського. Це неправда. По-перше, не мочать, по-друге, розслідування не тільки про владу. І команди програм «Слідство.інфо», «Схеми» («Радіо Свобода»),  «Наші гроші з Денисом Бігусом», і департамент журналістських розслідувань Суспільного роблять програми і фільми-розслідування про корупцію як керівництва держави, так і місцевих органів влади, представників опозиції, лікарів, нотаріусів тощо. НСТУ за два роки суспільне зняло вісім таких фільмів.

Чому ви не розповідаєте про свої досягнення?

Ми розповідаємо, просто не всі це хочуть чути. До березня 2020 року компанія взагалі не мала права витрачати бюджетні кошти на промо.

Цього року Суспільне почало створювати гіперлокальну кореспондентську мережу на Чернігівщині, Сумщині і Харківщині. Запущено Суспільну студію, що має п’ять локацій. Тепер із неї транслюється низка програм і новини. У листопаді запускається величезний об’єднаний конвергентний Newshouse на Хрещатику, 26.

Торік Суспільне виплатило борги, які тягнулися ще з часів державного телебачення (зокрема й найбільші й найдавніші: 24-річний борг за «японським кредитом», 10-річний борг Euronews 360 мільйонів гривень), а цього року сплатило понад 10 мільйонів боргів за минулий рік.

Цього року НСТУ вперше отримала позитивний та без жодних зауважень висновок аудиту фінансової звітності за 2020 рік. У компанії запроваджений електронний документообіг та 11 автоматизованих модулів BAS ERP (кадровий та табельний облік; індексація штатного розпису; військовий облік, нарахування зарплат тощо). Щоб із державного перетворитись на Суспільне, новій команді довелося поступово змінити всі застаріли процедури, а для цього розробити і ухвалити понад сотню нових документів і політик. На аутсорс перевели низку штатних функцій: прибирання, транспортне забезпечення, охорона, гримери, сурдопереклад у регіонах тощо.

За перші роки свого існування Суспільне мало багато проблем.  Йому недодавали бюджетів, а реформу знецінювали політики, які замість підтримки б’ють по репутації. Ми не вписуємося в їх систему координат, тому й зазнаємо тиску та несправедливої критики. Перший керівник Суспільного Зураб Аласанія збирав докупи всі колишні ОДТРК, вибудовував вертикаль, ліквідовував «телефонне право», робив компанію незалежною. Тепер Микола Чернотицький починає синхронізувати реформу Суспільного з реформою децентралізації і розвивати компанію.

Один із принципів діяльності НСТУ, прописаний у законі, — пріоритет суспільних інтересів над комерційними та політичними. Мусимо відстоювати його ледь не щодня. Компанія змогла довести попередній владі свою незалежність; на жаль, теперішня поки що не може цього усвідомити.

Читайте також
Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
ут1 1984 за шо платить налоги?
00:53 / 23.11.2021
сегодня каждый может создать вещание и раздавать его в андроид тв Ваших бабушек и дедушек и это уже ничего не стоит) только раздайте старикам вай фай / не стало ут1 ни deutsche welle ни хотяб НАСТОЯЩЕЕ ВРЕМЯ_ а по качеству пираты в плейлистах IPTV вещают уже и в 4К - то нашо нам те телебачення _ просто научите стариков пользоваться смарт тв и они не будут плакать шо смотреть нечего
про Лигачеву
19:05 / 17.11.2021
Лигачева абсолютно совковая тетка. Ее рассказы, что они интуитивно в 90-е уходили от советской журналистики - это смешно, скажем, на фоне ВТДа или Листьева, тоже бывших советских. Тетка возомнила себя великим критиком. В ТВ - ноль. Потому такая и реформа. Аласания Киев и всю страну не тянет. На фоне даже самых заштатных ужасен. Менеджер нулевой. 7 лет это показали. Назначенец, который присел на распил, окружив себя своими.
Секта!
23:54 / 08.11.2021
У вас зарплата журналіста 7-8 тисяч. І всі дзвінки робити за свої гроші. І ні поїсти нормально, ні перепочити, постійний стрес. За такі гроші я взагалі роботу просплю. Я зрозуміла, що таке Суспільне. Це секта! Зверху лідери все гребуть під себе, а ідеологізовані на п'ятихвилинках ненависті (привіт, 1984!) проти інших каналів раби працюють за три копійки і ще й пишаються цим! Курам на сміх! Люди, це ненормально. Робота це, передусім, ваш заробіток і ваше кар'єрне зростання. Не даруйте своє життя іншим. Цього не оцінять! Ідіть до психотерапевта. У вас borderland personality disorder, не знаю як це українською. Коротше, досить бути ідіотами.
Премії отримали?
17:35 / 08.11.2021
На виконання підпункту 5.3. «Порядку преміювання працівників публічного акціонерного товариства «Національна суспільна телерадіокомпанія України» (додаток 1 до Колективного договору публічного акціонерного товариства «Національна суспільна телерадіокомпанія України» на 2018-2023 роки) інформуємо, що економія грошових коштів, а також грошових коштів, отриманих від господарської діяльності АТ «НСТУ», що спрямовано на преміювання працівників АТ «НСТУ», у жовтні 2021 року становить 13 306 353 грн 36 коп.
Angelina Jolie, UN ambassador
17:17 / 07.11.2021
Так званих медіаменеджерів Олівця давно слід притягнути до відповідальності по статтям "булінг" і "тероризм". За те, як вони спілкуються с підлеглими, використовуючи психологічний тиск, погрози, залякування, нівелювання самоповаги людини, крик, погрозливу лексику з метою залякати людину, навіяти їй думку про її повну непридатність в стилі "найвища подяка це те що вас сьогодні не звільнили" і керувати нею. Тероризм — залякування людей, що виражається в насильстві, вбивствах, загроза розправи з політичних чи якихось інших мотивів або залякування з загрозою розправи або вбивства. В цьому разі йдеться про психологічне насильство, що проявляється і в фізіологічних наслідках.
Жпг
07:54 / 07.11.2021
НСТУ давно перетворилася на контору, де премії отримують виключно лише керівний склад Олівця.
Хто є хто
10:51 / 06.11.2021
Щодо цієї статті. Чому її написала голова Наглядової ради, контролюючого органу суспільного? Невже вона працює "в тіньовому правлінні" суспільного мовника? І чи це не конфлікт інтересів? Який саме інтерес у голови НР?
Володя разрешил Яне
21:33 / 05.11.2021
Вам, проживающим за оргией оргию, имеющим двести и евроклозет! Как вам не стыдно о представленных к ордену печатать столбцы газет?! Знаете ли вы, бездарные, многие, покупатели изысков колбасных, — может быть, сейчас бомбой ноги выдрало Петру на Донбассе?.. Если б он, приведенный на убой, вдруг услышал, изодранный, как измазанной в котлете губой брешет о стандартах ваше кодло! Вам ли, любящим баб да блюда, тексты мои отдавать в угоду?! Я лучше в баре бл***м буду подавать ананасную воду!
Искателю красивых женщин
20:42 / 05.11.2021
Понимаете, просто в Оливце всем керують те же некрасивые женщины, гомики и алкоголики. Первые две категории не любят красоток по очевидным причинам. А вот алкоголики – женоненавистники потому, что красивые женщины... они самодостаточны, и взглядом избитой собаки на алкаша-медиаменеджера не смотрят, а такого алкаши выдержать не могут. Но главная проблема даже не в том, что женщины Оливца некрасивы, а мужчины бухают и любят мужиков. Главная проблема в том, что и первые, и вторые и третьи безбожно глупы. О, сколько так называемых продюссеров наступили на эти грабли: сажать в кадр того, кто нравится тебе, а не того, кто нравится аудитории! А кроме того, что они тупы, они еще и трусы. Они надели на себя погоны лидеров, но не готовы признать, что в глазах людей этих погонов нету. Они нарисовали себе должности, но не готовы признать, что не являются лидерами: они просто случайные люди, которым случайно дали порулить.
твари
12:04 / 05.11.2021
Атмосфера в карандаше Адок. Довели до увольнения за противоположные взгляды финансовым и психологическим меня и нескольких коллег. Выбросили на улицу. Всю финансовую подушку потратили на психотерапевта и врачей. Диагноз клиническая депрессия, эмоциональное выгорание, врачи могут и онкология открыться от такого стресса. Ненавижу вас. Животные. Желаю пусть ваших детей так прессуют на работе.
Реформа в регіонах
11:10 / 05.11.2021
"2.3. У напрямі регіонального мовлення необхідно розробити та ухвалити нову довгострокову концепцію розвитку Суспільного мовлення в регіонах, що включатиме, зокрема, можливість розвитку мережі регіональних телеканалів як міжрегіональної інформаційної телеплатформи". -говориться в щойно оприлюдненому на сайті суспільного документі "Основні напрямки діяльності АТ НСТУ на 2021-2025 роки". Як ця регіональна мережа буде розвиватись?! Адже вона повністю ЗНИЩЕНА! І хто за це зрештою відповідатиме?
Конкурс Честь професії - ха-ха-ха!
10:57 / 05.11.2021
Честь професії ахахахаха! Пристойний журналіст спить і бачить, аби його ім'я не з'явилось в тому конкурсі. Це ж усім журналістам (хоча та, ви ж до них не маєте ніяого стосунку) відома лавочка дешевої паршивої джинси! Яка свого часу просочилась навіть у дуже шановане мною Новое время. Але Томаш Фіала уже дуже довго в Україні, тому ні звільнення Віталія Сича, ні дотичних не було. На жаль, Детектор медіа заборонив вставити посилання, тож деталі цього одіозного конкурсу джинси легко гугляться за запитом ФИАЛА ПРИКРЫЛ ЛАВОЧКУ «НОВОГО ВРЕМЕНИ.БИЗНЕС»
Отсутствие вкуса
09:46 / 05.11.2021
Выборы Чернотицкого были незаконными. Он выиграл их задолго до выборов. Все кандидаты были техническими. Это были выборы а-ля Путин-Медведев. В нормальной гонке с сильными лидерами Чернотицкий никогда бы не выиграл. У него нет ни разума, ни предпринимательства этого таланта, ни образования, ни понимания что такое редакция вообще. Если у вас Наблюдательный совет такой продажный, то выбрали хоть кого-нибудь приятного! Аласания гопник, Чернотицкий гомик. Ну и вкусы у вас!
Маніпуляція Суспільного, методичка, Урок 1
19:00 / 04.11.2021
"Замужество если сделала один раз, родила детей, женщина должна дорожить этим своим замужеством. Бывают скандалы, бьют бывает. Мать тоже бьет своего ребенка, когда ругает и воспитывает. давайте уподобимся европейцам! нельзя ругать детей, женщин, нельзя запретить в клуб ходить, пить… Давайте тогда так будем жить!…» Цитата Рамзана Кадирова матері вбитої своїм чоловіком Мадіни Умаєвої нагадує мені нинішню методичку Суспільного про комерційні канали. Річу тім, що в Європі та Америці, незважаючи на деякі перегиби капіталізму і вільного сексу, життя жінок, геїв всеодно на тисячу порядків краще, аніж у Чечні. Де тебе можуть вбити вдома чи в лісі без суда і слідства, а саме слідство і є злочинцями в погонах. Так, комерційні канали знімають дурні шоу та "вражаючі" новини. Але, незважаючи на це, вони роблять сучасний продукт. А ось флагманський продукт Зворотній відлік я не можуі 5 хвилин себе змусити дивитись. Панове, це тупо скучно. Новини на комерційних каналах сильніші, токшоу цікавіші, кореспонденти на фронті у всіх каналів представлені, аудиторію приманюють всіма доступними способами, показники необхідних переглядів прописані, за невиконання звільняють, а у вас що потрібно зробити, щоб Чорнотицького звільнили? Отож ж бо. Тому приватні канали, незважаючи на свої недоліки, роблять актуальний продукт і закривають потреби суспільства набагато більше, аніж так зване суспільне.
мертва совість остапи
18:25 / 04.11.2021
мають аудиторію за дурнів... новини абсолютно беззубі, пасторальні... за 7 років жодного розслідування, це не четверта влада, це фігня. дорога фігня, дуже дорога фігня. дайте одному журналісту смартфон і пару помічників і він збере мільйон переглядів, був би талант... а тут мільйони від бюджету, мільйони доларів від донорів і куди це... на опалення олівця? і пліз не називайте себе журналістами. журналіст - це людина з честю і совістю, людина яка захищає людей. ви до цього ніякого стосунку не маєте. ви просто медіаробітники.
Пропозиція
16:01 / 04.11.2021
А слабо попрацювати за ідею? Пані Остапа, якщо ви дійсно вболіваєте за суспільне в Україні і його розвиток, ініціюйте як голова НР перегляд нинішніх окладів голови і членів правління. Скажімо, чи готові вони попрацювати на благо суспільного за 30-50 тисяч грн. на місяць ( а це і так багато)? Ось одразу все і зрозуміємо : хто за гроші, а хто за ідею. Ініціюйте і увійдете в історію. Якщо,звісно, хочете цього.
Питанню нижче
13:54 / 04.11.2021
Те, що вона якийсь там страж, Лігачова може розповідати хіба що голубам у дворі. Була я в тій редакції: порушення на порушенні. Редакція побудована на підлизательстві до одіозної фігури Лігачової людьми з явними розладами особистості, що проявляються у відсутності самоповаги. Ні до кого не підлизувалася, вони проти мене сплели інтригу, звинуватили у тому, чого я не робила (таємно, у дистуванні одна людина мене дискредитувала), Лігачова мене не вислухала навіть, і незаконно звільнила. А потім в Центрі зайнятостія дізналась, що півтора роки вони за мене не платили податки, хоча в догговорі були прописані суми з податками, а отримувала я менше. Це був шок! А квартири у неї з'являються регулярно. Мабуть, на таких як я відмиває. Вона звичайна неосвічена грантожерка. А сайт її, як і вона сама - нафталін і несмак.
Что по красивым женщинам?
13:41 / 04.11.2021
А вы заметили, что отсутствие телевизионной чуйки и каких-либо замеров вкусов аудитории проявляется и в лицах? На всем прежнем УТ-1 – ни одной красивой бабы! Более того, все неприятные, отталкивающие, провинциальные, необразованные. На эти лица неприятно смотреть. Тупо чтицы из суфлера – если таких берете, то набирали бы хоть красивых. Неприятно смотреть на них. Что, комплексы? На свадьбе нельзя быть красивее Остапы?
ВОПРОСУ ниже
13:37 / 04.11.2021
Всё дело в том, что семь лет назад, Лигачева, возомнив себя истиной в последней инстанции, сделала ставку на Аласанию и предпринял все возможное для воцарения оного. Судя по всему, "двадцати летний страж СМИ" , так она недавно себя позиционировала на страницах собственного издания, продолжает настаивать на собственной ошибке. А это показатель того, что она не страж, а старая слепая беззубая собака-моська и стражем быть не может.
ЧМ
12:55 / 04.11.2021
Вся система Першого построена на принципе: я начальник-ты дурак. И этот принцип уже семь лет эксплуатируют идиоты из руководства НСТУ. Но всё усугубляется тем, что в руководстве Першого истинные топ идиоты. И, следуя вышеуказанному принципу, они подбирают себе подчинённых по интеллекту ещё ниже. Менеджмент НСТУ не просто пробил дно. Он стучится снизу в дно ещё кое-как держащегося на плаву ржавого корыта под названием Оливець. А капитана этого корыта шикарно описал боцман этого корыта Ю. Макаров в своей недавней статье в Детекторе.
ЧМ
12:53 / 04.11.2021
Вся система Першого построена на принципе: я начальник-ты дурак. И этот принцип уже семь лет эксплуатируют идиоты из руководства НСТУ. Но всё усугубляется тем, что в руководстве Першого истинные топ идиоты. И, следуя вышеуказанному принципу, они подбирают себе подчинённых по интеллекту ещё ниже. Менеджмент НСТУ не просто пробил дно. Он стучится снизу в дно ещё кое-как держащегося на плаву ржавого корыта под названием Оливець. А капитана этого корыта шикарно описал боцман этого корыта Ю. Макаров в своей недавней статье в Детекторе.
Вопрос
11:23 / 04.11.2021
А почему обо всем этом отчитывается председатель Наблюдательного совета, а не CЕО компании? И председатель Наблюдательного Совета это не пиарщик, а как раз удаленная от дел фигура, задача которой контролировать и критиковать, а не рекламировать и прикрывать.
ntktdbpjh
10:18 / 04.11.2021
Остапа, хватит врать! Единственное, что растет за 7 лет реформ - это доходы кучки правления и околоправления. Остальное вы уничтожили. Особенно регионы. О какой аудитории вы тут поете. Всю аудиторию кормят частники, больше справляясь с функцией общественных вещателей, чем ваша шайка.
Я хоч і молоденька (не заздріть!), та вже дещо знаю
09:39 / 04.11.2021
Коментарі цікавіші за статтю. Це про профпридатність журналістську, до речі. А УТ-1 історично не везе з менеджерами. Скільки їх там було - одна розруха. Рай для письменника - такі характери... Я сама Бенкендорфа не бачила, бо, знаєте, молоденька (не заздріть!), та старожили подейкують, що при ньому був хоча б якийсь творчий злет. Але, ну знаєте, злет на 15% - а будиночок заміський у керівництва виріс на 150%. Та й таке. А ось із таким собі Олександром Савенком довелось попрацювати, на жаль. То що я вам скажу: він крадій, давав розпорядження керівнику ньюзрума про джинсу, керівник ньюзрума, відвертий сепаратист, до речі, Олександр Опанасенко, джинсував безбожно - відкрито, а нині він і його команда "професійних" підлиз та алкоголічок спокійнесенько і далі працюють в Олівці, на машинах у Олесандра Савенка в КДРТРК була лиса резина і взимку колеса голі їздили по голольоду, а водій-пияка сідав за кермоо пьяний, сам Савенко за державні гроші виробляв передачу про сектантів-ізотериків, рекламував сектантів, і ще й продавав цю програму комерційному каналу, люди у нього получали 1500 грн зарплати, він міг спокійнесенько забрати трудові книжки всіх своїх співробітників і гуляти з ними. А тепер пан Савенко отримав від влади пожиттєву пенсію з бюджету за ваші кошти, за великі заслуги в сфері медіа (які?) - а його холуї працюють на Олівці. Тому історично в Олівці нічого хорошого не було і не буде. Тому... терпіть.
де освіта, пані Світлано?
22:46 / 03.11.2021
чому ви звільняєте людей без профільної освіти вибірково - хтось у вас із режисерів та ведучих не має освіти вищої взагалі, закінчив місячні режисерські курси і місячні курси ведучих. Місячні курси - це смішно. А інших звільняєте. А обидва керівника у вас,що Аласанія що Чорнотицький, не мають відповідної профільної освіти т не відповідають кваліфікаційним вимогам, чому ви їх обрали із прямим порушенням закону?
чому знищили закордонну мережу кореспондентів?
22:32 / 03.11.2021
На Українському радіо знищили закордонну кореспондентську радіомережу. Може хтось не знав – власні кореспонденти Українського радіо працювали в 16 країнах світу!!! Це престиж компанії. Мережу закрили через, буцімто, брак фінансування. Але сума, яка виділялася на всіх журналістів, які працювали за кордоном складала лише один оклад члена правління Суспільного (за місяць). Це великі кошти? Це не репутаційна втрата Суспільного? Це нормальне менеджерське рішення?
Чому ця людина була прийнята на Суспільне в команду Аласанії та отримувала зарплату з бюджету держави Україна та мала доступ до розподілу цих коштів? Чому за це не відповів ні він, ні Зураб Аласанія, ні ви як голова Наглядової Ради? Дайте відповідь мовою
22:19 / 03.11.2021
Олександр Сергійович Лієв, 1976 р.н., уродженець м. Ухта Республіки Комі РРФСР. Олексапндр Лієв - є проросійськи налаштованою особою, підтримує тривалі контакти із російськими шовіністичними структурами та ймовірно співпрацює із спецслужбами Російської Федерації. Зокрема, Лієв перебував на керівних посадах в Чернівецькій області із червня 2006 р. по вересень 2009 р. (начальник організаційного відділу, заступник керівника апарату Чернівецької обласної державної адміністрації, заступник директора ДП "Чернівецький облавтодор", начальник головного управління регіонального розвитку, архітектури та інфраструктури Чернівецької обласної державної адміністрації). Враховуючи службове становище, він мав можливість знайомитись з інформацією з обмеженим доступом. У лютому 2006 р. О.Лієв був одним із організаторів проросійських блок-постів під час спроб встановлення українських органів влади контролю над кримськими маяками, що незаконно використовувалися ЧФ Росії. Впродовж жовтня 2007 – березня 2008 року він здійснив ряд поїздок до РФ. 19-20 березня 2009 р. О.Лієв в м.Києві взяв участь у зібранні представників російських общин, де виступив з промовою щодо проблем російськомовної громади в Україні, необхідності активізації політики Росії відносно України. Виступ був позитивно оцінений присутніми на заході представниками РФ (4 депутати Держдуми РФ), про що вони доповідали тодішнім голові Держдуми РФ Борису Гризлову та Прем‘єр-міністру РФ Володимиру Путіну. 28 березня 2009 року на запрошення О.Лієва в Чернівецькій області перебував депутат Держдуми РФ Роберт Шлегель (колишній прес-секретар російського проурядового молодіжного радикального руху «Наши», член партії «Единая Россия»). Напередодні візиту О.Лієв вимагав від чиновників Чернівецької міської ради, які займалися організацією святкових заходів з нагоди відзначення 65-ї річниці визволення м.Чернівці від фашистських загарбників, надати іноземцю можливість виступити перед учасниками урочистостей. Російський депутат закликав об’єднуватися у «патріотичну організацію, діяльність якої була б зареєстрована в органах влади» та до співробітництва з подібними формуваннями Росії. В середині травня 2009 р. О.Лієв в м. Київ взяв участь у роботі конференції “Укрепление русско-украинской дружбы” (за участю депутата Державної Думи Росії Дмитра Сабліна). На вказаному зібранні О.Лієв виступив з основною доповіддю, в якій відмітив необхідність активізації позицій російського населення і включення його в процес державотворення, підтримав ідею приєднання України до “Євразійського кластеру економіки” на чолі з Російською Федерацією, закликав «не допускати в областях виникнення вакууму в політичному житті, який можуть заповнити націоналісти», а також активніше шукати однодумців, котрі поділяють точку зору про необхідність “зміцнення тісних зв’язків двох братських народів”. Поряд з цим, О.Лієв серед місцевих експертів має репутацію організатора тіньових схем махінацій з бюджетними коштами. Характерним є період його роботи на посаді заступника директора ДП "Чернівецький облавтодор", а згодом – у спеціально створеному Управлінні регіонального розвитку, архітектури та інфраструктури Чернівецької обласної державної адміністрації. Управління було розпорядником значних коштів, що виділялися Урядом України на подолання наслідків повені 2008 року. Діяльність зазначеного Управління вивчалася в рамках кримінальної справи, за результатами якої його заступника у липні 2009 р. було заарештовано та засуджено за зловживання бюджетними коштами (за даними обласної прокуратури, чиновники управління на будівництві 16 мостів спричинили збитків державі на 9 млн. грн.). Щодо причетності О.Лієва до розкрадання бюджетних коштів ґрунтовного розслідування проведено не було, оскільки останній терміново виїхав до АР Крим, де одразу зайняв місце у парламенті АРК та очолив територіальне відділення Антимонопольного комітету України в м. Севастополь. У серпні 2010 року він став членом Партії регіонів та згодом очолив Міністерство курортів і туризму АРК. За оцінками експертів, О.Лієву вдалося уникнути кримінальної відповідальності завдяки українським високопосадовцям, підконтрольним РФ. Поряд з цим, О. Лієв і раніше притягувався до кримінальної відповідальності правоохоронними органами АР Крим. Так, у 2005 році Кримською прокуратурою було порушено кримінальну справу за фактом перекриття автодороги Херсон-Сімферопіль під час автопробігу «Поїзд дружби». Того ж року стосовно нього було порушено кримінальну справу за ст. 366 КК України за підроблення диплому Дніпропетровського державного технічного університету залізничного транспорту. Вказаний диплом О. Лієв використав у 2004 році для влаштування на посаду голови правління ВАТ «Бром». Також, стосовно О.Лієва порушувалась кримінальна справа у 1999 році за крадіжку. При цьому, вказані факти при оформленні на посади в Чернівецькій ОДА він приховав. О.Лієв, перебуваючи в Криму у 2009-2014 р.р. і надалі підтримував тісні зв’язки із російськими політиками та спецслужбами. Підтвердженням цього є нагородження його т.зв. «імператорським орденом дому Романових: "Служу Отечеству!"» - «імператорським орденом Святої Анни третього ступеня». В березні 2014 р. на кримському республіканському телебаченні, а також на своїй сторінці у Facebook, на початку окупації Криму російськими агресорами виступав з публічним заявами, в яких виправдовував російську анексію Криму, заявляв, що Крим має право стати самодостатнім, а центральна влада у Києві не розуміє і не знає потреб кримчан.
Мадейра, а ви, бидло, працюйте за копійку і терпіть
17:05 / 03.11.2021
Звісно Мадейрою хизується, бо Чорнотицький бидло, ідіот, соціопат, психопат, цинік, макіавеліст. У нього немає емпатії. Нормальна людина не виклала б такі фото доки 80% людей в його компанії не могли б дозволити собі такий відпочинок. Барак Обама весь термін президентства носив годинник за $200. Ви думаєте, він не міг собі дозволити годинник за $2000? Міг. Але він поважав свої виборців. Його виборці просто не зрозуміли б такого годинника. Найвпливовіша жінка Європи Ангела Меркель живе в скромному родинному будинку і їздить на службовому авто. Купа крадіїв здійснили рейдерське захоплення державного бюджету і ніхто із влади не реагує. Детектор Медіа це прикриває, переплутавши ролі журналіста і піарника.
Мадейра
16:51 / 03.11.2021
Яка там війна! Голова правління хизується фото зі свого відпочинку на Мадейрі, бо "заслужив" за майже 200 тисяч зарплати на суспільному. Все інше - суєта! Пишіть, Детекторе,ще! У вас "гарно" виходить!
закладка
16:34 / 03.11.2021
А ще Остапі забули написати , що НСТУ не відправило на фронт жодного кореспондента новин . За всі роки аласаньєвсько=чорнотицького рейдерства були лише поодинокі випадки , коли схиблені журналістки попадали туди практично за свої гроші і зі своєю технікою.Держава воює , гинуть люди , держава при цьому виділяє на НСТУ мільярди , а їм плювати.
В Остапу вселився Путін
15:46 / 03.11.2021
Вона вже бреше по путінській методичці - нагло, цинічно, зухвало, дивлячись в очі. "Один із принципів діяльності НСТУ, прописаний у законі, — пріоритет суспільних інтересів над комерційними та політичними. Мусимо відстоювати його ледь не щодня." Які ти, тварюка, відстоюєш суспільні інтереси? Чиї інтереси ти відстоюєш за 200 тис грн на місяць - лікаря, який ризикує життям за 10 тис. грн., академіка і доктора наук, який отримує 8 тис., педагога в школі, який отримує 8-9 тис., військового в окопі, якого завтра роздере міною в 20 років і все, що від нього лишиться - стрічечка новини, яка проживе двадцять хвилин, а він ризикує життям за 10 тис? Хто ваші кадри? Провінціалка Фрей без кейсу успіщних проєктів, яку пхнули з ведучої провінційного каналу в топменеджери? Алкоголіки клінічні брати Грузиинські, без досвіду топменеджерських посад, яких пропихнув Аласанія? Микола Чорнотицький з заочною технічною освітою - це просто наглість! Він кінчав Оксфорд чи Кембрідж, він бізнеси запускав, він запускав медіапроєкти рівня шоу Савіка Шустера, які його кейси? Дайте відповідь по ОЛександру Лієву, колишньому міністру туризма Крима, який підтримував кримську окупаційну владу, це сепаратист! Чому він працював на Суспульному в команді Аласанії, чому йому давали доступ до державного бюджету, чому він брехав співробітникам про те, що відбудеться підвищення зарплат, щоб люди не звільнялися? Чому приходило у справі Лієва в Олівець з Обшуками, а ви, Детектор, про це не написали, як і не наприсали про свого менеджера, який у тодішньої Телекритики вкрав грантові гроші, а ви це зам'яли. І люди у вас працюють неофіційно, нещшановна Телекритика, ви не платите за них податки і звільняєте незаконно, навіть не давши слово сказати на свій захист. Ви брехлива грантожерна редакція. Ганьба вам.
ЗІНА
15:02 / 03.11.2021
"Після того, як зникли майже всі старі проекти на «UA:Першому», а нових не змогли виробити..."- і як вам тільки язик в роті повертається? Що , "Фольк -мьюзик" сам зник? Що , " Розсекречена історія " просто сама випарувалась ? Найкращі багаторічні передачі , які архівом і після вашого закриття ще багато років крутилися і крутяться на каналах НСТУ !! Цілеспрямовано все ведеться до збанкручення ПЕРШОГО, щоб розпродати за копійки своїм.І ще при цьому вистачає наглості запрошувати Олександра Зінченка , автора і ведучого "Розсекреченої історії" , писати сценнарій фільму , де за грубеньки гроші виступає продюсером САМ (!) пан Лодигін . На місці Зінченка я би образилась і відмовилась.
арифмометр для Конфлікт інтересів
13:23 / 03.11.2021
І не просто окозамилювання. На головній сторінці біля кожної статті є покажчик переглядів . Тільки біля цієї немає цифр. Хоча , перегляд цієї статті і комертарі б'ють всі рекорди.А ви кажете , що нема конфлікту інтересів ! Є! Є!! . Остапа ж з детектора !!!
Конфлікт інтересів
10:53 / 03.11.2021
Він є і в ЦД, і у філіях, де працюють близькі родичі керівників -чоловіки, дружини, рідні брати і сестри, батьки. До цих людей ніколи немає зауважень, їм виплачують високі премії, таке собі "сімейне суспільне". Тому толку не буде. Куди дивляться аудит і правоохоронні органи? А НР? Вам теж все одно? Всі коментарі на цій сторінці треба перекласти англійською і надіслати донорам,які виділяють величезні кошти для суспільного. Може тоді вони змінять свою думку. У такого суспільного немає майбутнього. А такі статті "мовою цифр і фактів" - простісіньке окозамилювання.
fgdrdsw
01:03 / 03.11.2021
Також додам до попереднього коментаря важливий, як на мене, ньюанс: ніяких конкурсів на відповідальні посади - такі як шефредактор ньюзруму, випусковий редактор - немає. Я би подала свою кандидатуру, представивши програму розвитку, якби така можливість була. Але відсутній не те що конкурс, відсутні навіть вакансії на rabota.ua/work,ua, тобто, відсутня можливість зайтти професіоналу на керівну посаду. Всі посади призначаються кулуарно, на мєждусобойчиках, і призначають тільки друзів друзів. Причому вони вже збожеволіли до такого рівня, що вигадують для себе персональні відділи та погрожують новими менеджерами зі словами "ось прийде керівник - ви будете плакати", це цитата. Цей рівень спілкування я бачу в відео про російські тюрми. Залякування і бидло-мова, а також пошук увязнених, які будуть бити своїх же і будуть "руками" адміністрації, а адміністрація буде чиста. Насамкінець, даю безкоштовне передбачення, як у Сільпо: всі посади будуть обіймати та отримувати всі премії із десяток людей - друзі бойфренда Чорнотицького Дмитра Хоркіна, Марія Фрей, Федір Скрипник, друзі та собутильники бігаючих по інших каналах братів Грузинських та усілякі Лодигіни й Галкіни-Палкіни.
fgdrdsw
00:40 / 03.11.2021
В цій статті використовується такий метод брехні як напівправда. Коли говорять лише частину фактів, а частину замовчують. Це найбільш цинічний і підлий спосіб брехні. На ньому побудовані такі ганебні явища як пропаганда та недобросовісна реклама. Якщо Остапа це використовує, то вона профнепридатна і є поганою людиною. Ганьба. Як колишній працівник Суспільного я можу підтвердити що, справді, ніколи не було розпоряджень щодо інфокілерства, мочилова, і справді фактчекінг однієї новини у мене міг займати дві години. Але, разом з тим, я можу підтвердити числену кількість непрофпридатних менеджерів, які не знають журналістських стандартів, відсутність ділової етики, коли менеджери кричать на співробітників і погрожують їм, коли використовують свій професійний статус для того, аби мстити тим, хто не подобається. І плітки - це проста чорна пошесть київського офісу. Керівники використовують тупий закон про премії, які можуть складати до 100% окладу щомісяця, як інструмент маніпуляцій і тиску на підлеглих. Справедливого преміювання немає. При наявності преміального фонду і прекрасній роботі, що підтверджувалося внутрішніми моніторингами і оцінками численних колег, у мене не було премії жодного разу за 2017 і 2018 роки. Натомість вони були у колег, які робили грубі журналістські помилки - і навіть отримували догани! - але згодом отримали підвищення, бо бігали за керівниками в курилку, лизали їм зад і плели інтриги, у той час коли я ходила на курси підвищення кваліфікації, де отримала навіть особисту подяку від тодішнього міністра економіки - за високий рівень знань і таланту. Але на роботі я отримувала тільки тиск за "незручні питання" і фінансовий тиск, який проявлявся у мінімальній зарплаті та відсутності премій. На мої вимоги розкривати інформацію про премії - відповіли відомовою. Типу це комерційна таємниця. Це абсолютно незаконно, бо родподіл державного бюджету не може бути комерційною таємницею. ОТ коли ви будете витрачати свої кошти - так, це має бути секретом. Але не бюджетні. В результаті в київському офісі керівні посади зайняли люди, які не знають елементарних речей в професії,не знають як увімкнути компютер та не знають навіть десяти слів англійською мовою - проте підлизуються, пліткують та інтригують. Молоді і перспективні фахівці, а також зрілі таланти, подивившись на все це, масово звільнилися в 2018-му. За моїми даними, в київському офісі діє така схема - керівник виписує премії прикормленим людям, ті знімають готівку, частину залишають собі "за послуги", а решту віддають кервнику. Тому реально працюючі люди премій не бачать. Також є кілька керівників із неврівноваженим психічним станом, які тиснуть на людей, кричать і погрожують. Я закликаю всіх небайдужих фіксувати це на диктофон і збирати докази булінгу на робочому місці. А також ставити правоохоронним органам питання про організацію злочинної схеми розкрадання бюджету.
Юля
23:16 / 02.11.2021
Вимушена приєднатися до цитування і аналізу. "За перші роки свого існування Суспільне мало багато проблем. Йому недодавали бюджетів, а реформу знецінювали політики, які замість підтримки б'ють по репутації". Знову Остапа просто бреше. Сім років не було ніякої критики.Особливо зі сторінок Детектора. Критика почалась зараз. Народу просто остогидло слухати пусті обіцянки і бачите ганебне падіння, гвалтування і пограбування УТ-1
ntktdbpjh
12:41 / 02.11.2021
У Остапи серьезный конфликт интересов. В этом Ткаченко прав. Спасибо Аньке Герман, еще одной тупой совковой дуре, которая наваяла такой тупой закон, где околобло при ТВ пытается рулить своими сошками в ТВ. Хватит уже пилить и раздувать штат! Название должнойстей на целый абзац уже. При этом полное дно в эфире. Нет у СМ такой аудитории. Не надо считать стартовые просмотры сети. Считают глубину захода на страницу, а не автоматический скроллинг. Если посчитать реально - 1% зрителей. Это дорого за аткие бабки из бюджета при таких тупых менеджерах на всех уровнях. Люди тупо сели на бюджет и выносят чемоданами.
Мова фактів і цифр
11:36 / 02.11.2021
З усіх коментарів зрозуміло одне: навіть якщо суспільне повністю не профінансоване, на зарплаті членів правління АТ "НСТУ" це не позначається. Навпаки : цифри з кожним роком зростають! Оце правильна і цілком прозора політика суспільного!
Розчин
21:34 / 01.11.2021
" Ми розповідаємо, просто не всі це хочуть чути. А витрачати бюджетні гроші на промоцію контенту компанії заборонено" - шановненька пані Остапа, це Ваша цитата. Тоді поясніть, чим займається "Відділ реклами ведучих і передач" ¿? ¿¿¿ Схоже, вы не знаєте того, що діється в НСТУ.
Перець
20:55 / 01.11.2021
Які цікаві коментарі. Думав - один я помітив як купка людей рейдернули держ ТБ і пиляють собі потихеньку, імітуючи бурхливу діяльність.
НОУСЕР
14:03 / 01.11.2021
Шановна пані Остапа , поясніть , будь ласка , як голова наглядової ради , чим займається в НТКУ "начальник управління компенсації та винагород департаменту управління людськими ресурсами" ? Чи не простіше було б назвати його НАЧАЛЬНИК ВІДДІЛУ ДЕРИБАНУ ДЕРЖАВНИХ ГРОШЕЙ ?????
Юрист
12:53 / 01.11.2021
Наглядова рада здійснює НАГЛЯД за діяльністю АТ "НСТУ", а не є піарником суспільного. Пані Остапа не розуміє своїх основних функцій як голова НР? Дивно таке читати. А як ви це трактуєте?
Yana Rybalska
12:00 / 01.11.2021
Ой, Остапа, ви, як завжди,срали-мазали, прокинулася Соня - в дупі апельсин. "Мова фактів і цифр" - це все було в тренді років 10 тому, навіть ці мовні звороти. Ви ще напишіть "бугага" чи, може, в аську зайдіть. Сьогодні в тренді - бути чесним і небагатослівним. Тож, дайте відповідь: якого чоловічого статєвого органа у вас такий прибуток? За які заслуги? Таких зарплат, по 200к, в країні нема. Зарплата вчителя 10к, доктора наук (а ви, вибачте, не доктор наук - і ваш тупуватий партробітник Чорнотицький теж), а ведучий у вас отримує 9 тис, тобто, менше касирки в Сільпо, яка отримує 12. На комерційних каналах авдиторію завойовують, її вигризають - у інших каналів, у стрімінгових сервісів. На комерційному каналі гроші ЗАРОБЛЯЮТЬ - а ви просто отримуєте за ніщо. Тож, пані Світлана, як тільки з'явиться можливість натиснути на всі можливі кнопки, аби прикрити вашу лавочку, а вас віддати на розгляд податкової - я, як журналіст і громадянин, одразу це зроблю. НЕ хочу утримувати ні вас, чи Чорнотицького з поглядом аутиста, який, мабуть, і читати не вміє, ні психопата Грузинського, ні зручного Кошелєва, ні інших нездар-підлиз із вашого кодла. Вони такі тупі, що навіть і в вороги їх записувати смішно. Просто підлі пристосуванці - до речі, разом із вашою профнепридатною кумою, яка в будь-якій нормальній конторі вилетіла б як пробка із пляшки шампанського.
Ноунейму
21:59 / 31.10.2021
Поому что курица Остапа всем там керуэ. Это бред, когда НР управляет правлением. Нигде в мире такого нет. Тем более туповатая газетная тетка из Жмеринке. А глава типа правления - это ручной долбоеб. Туповатый, быдловатый, но очень усердный. Чудило из Сум не может управлять корпорацией всей страны.
а що багато розповідати.
19:08 / 31.10.2021
Презентацію Neushous 2.0 на Хрещатику 26 бачили? Всіляких послів там бачили? Европейска спільнота там шампанське ковтала??? Єфір вже в жовтні обіцяли ??? Так підіть на Хрещатик 26 і спробуйте знайти те , що з помпою в ефірі показували!Нема цієї студії . В цьому і все теперішнє Суспільне.
Дмитру
15:55 / 31.10.2021
Що саме покращилося? Назвіть передачі, які Ви дивитесь сьогодні на суспільному.
Дмитро
15:50 / 31.10.2021
Дивні якісь коментарі. Я особисто підтримую Суспільне в їхній справі. За останній час справді покращилися. Мабуть ніякій владі не подобається, що є хтось не залежний від них, ось і бісяться. А сором в мене викликає канал Дом.
копійка
14:36 / 31.10.2021
Можна скільки завгодно Порівнювати зарплати керівників на комерчесьських каналах і на Суспільному.. Просто Детектор медіа нп хоче порівняти як ці зарплати заробляються..хто на комерчеських каналах вкладає душу, а хто на Суспільному за душею нічого не має, але бабки загрібає.
Відділ кадрів
14:05 / 31.10.2021
"5. ОПЛАТА ПРАЦІ ТА СОЦІАЛЬНО-ПОБУТОВЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ГОЛОВИ ПРАВЛІННЯ 5.1 Відповідно до умов контракту, за виконання своїх обов’язків Голові правління виплачується заробітна плата у формі посадового окладу та надбавок, доплат та премії, встановлених рішенням Наглядової ради АТ «НСТУ». Премія є змінною складовою винагороди голови правління. 5.2 Розмір посадового окладу Голови правління визначається Умовами і розмірами оплати праці з урахуванням Положення про грейдингову систему АТ «НСТУ» та, відповідно, становить: - до 31 жовтня 2021 року 118 000, 00 грн (сто вісімнадцять тисяч гривень 00 копійок) на місяць. - від 01 листопада 2021 року – на рівні нижньої межі першого грейду відповідно до Умов і розмірів оплати праці, а саме 188 991, 00 грн (сто вісімдесят вісім тисяч дев’ятсот дев’яносто одна гривня 00 копійок) на місяць. - від 01 січня 2022 року –у розмірі не менше нижньої межі посадового окладу для посади голови правління, відповідно до оцінки посади в межах першого грейду Умов і розмірів оплати праці, з урахуванням Положення про грейдингову систему, а саме 252 101, 00 грн (двісті п’ятдесят дві тисячі сто одна гривня 00 копійок) на місяць."
Вагомому уточненню
13:42 / 31.10.2021
Подумаешь! Ошиблась на каких то 8 тысяч 991 гривну! Копейки! Один раз сходить в магазин!
НОУНЕЙМ
13:34 / 31.10.2021
Головна претензія: чому все це розказує голова наглядової ради, а не голова правління?
Вагоме уточнення
13:11 / 31.10.2021
НЕПОВНА і НЕ ТОЧНА ІНФОРМАЦІЯ!!! Читаємо:"Насправді голова правління відповідно до контракту (до переходу на грейдинг) має місячну ставку 118 тисяч гривень, члени правління - 98 тисяч. І голова, і члени правління з 1 листопада матимуть зарплатню 180 тисяч". Трішки маніпулює голова Наглядової ради Остапа. А можливо їй ліньки перевірити надану інформацію в Протоколі? Дивіться Додаток 5 Протоколу засідання НР від 29 липня 2021 №61:"5.2. Розмір посадового окладу Члена правління визначається Умовами і розмірами оплати праці з урахуванням Положення про грейдингову систему оплати праці АТ «НСТУ» та, відповідно, становить: - до 31 жовтня 2021 року 98 000 гривень 00 копійок. - від 01 листопада 2021 року – на рівні нижньої межі першого грейду відповідно до Умов і розмірів оплати праці, а саме 188 991 гривня 00 копійок. - від 01 січня 2022 року – не менше нижньої межі посадового окладу для посади члена правління відповідно до оцінки посади в межах першого грейду Умов і розмірів оплати праці з урахуванням Положення про грейдингову систему оплати праці АТ «НСТУ», а саме 207 189 гривень 00 копійок". Тобто, з 1 листопада не 180 тисяч, а 188 991, а з 1 січня 2022 -207 тисяч 189. І це лише члени правління! У голови правління помітно вищі цифри оплати "непосильної праці"! Не вірте на слово голові НР Остапі С.В.! Перевіряйте всю інформацію! Вами маніпулюють!!!
уничтоженый музей телевидения.
11:23 / 31.10.2021
"Після того, як зникли майже всі старі проекти на «UA:Першому», а нових не змогли виробити через недофінансування у перші роки існування, рейтинг каналу взагалі обвалився." Передёргиваете, господа телевизионные шулера-жулики! Программы сами не исчезли. Это ваше долбодятловое руководство их уничтожило, вырвало с корнем, уволило все главные творческие кадры.!!!!!! А потом эти долбодятлы просто усрались по причине собственного козлопотамства.
рейтинг - ніщо. Головне - довіра.
11:06 / 31.10.2021
Ахметов і грошей виділяє більше , але і контенту виробляє значно більше. А чому більше? Тому, що нема роздутих до розмірів мильної бульбашки керівного апарата. І численного дурнуватого менеджменту немає. І зарплатні пристойні працівникам платять. І головне :КЕРІВНА ВЕРХІВКА У АХМЕТОВА БЕЗБОЖНО НЕ КРАДЕ.
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду