Гурт Tvorchi  готуватимуть до «Євробачення-2023» майже за 3 мільйони гривень

Гурт Tvorchi готуватимуть до «Євробачення-2023» майже за 3 мільйони гривень

13:20,
23 Березня 2023
2978

Гурт Tvorchi готуватимуть до «Євробачення-2023» майже за 3 мільйони гривень

13:20,
23 Березня 2023
2978
Гурт Tvorchi  готуватимуть до «Євробачення-2023» майже за 3 мільйони гривень
Гурт Tvorchi  готуватимуть до «Євробачення-2023» майже за 3 мільйони гривень
Суспільне через Prozorro уклало договір з переможцем мистецького конкурсу.

У березні гурт Tvorchi розпочав активну підготовку до «Євробачення-2023» разом із компанією Ірини Дячук, яка виграла мистецький конкурс та через Prozorro підписала договір з Національною суспільною телерадіокомпанією України на 2 986 854 гривень.

Ірина Дячук з командою займатимуться підготовкою, супроводом та створенням сценічної постановки номера для учасника-представника від України під час прямоефірної телевізійної трансляції пісенного конкурсу.

У договорі зазначено, що у номері гурту Tvorchi  візьмуть участь 2 танцівники шоу-балету. Костюми для всіх учасників будуть готові до 20 квітня. Декорації будуть доставлені до Ліверпуля до 17 квітня.

«Виконавець самостійно забезпечує організацію та оплату поїздки артистів шоу-балету до м. Ліверпуль (Велика Британія) на період з 1 по 16 травня 2023 року, включаючи візи, проїзд, проживання в м. Варшава (Польща), проживання в офіційному готелі в м. Ліверпуль (Велика Британія), вказаному Замовником (зі своєчасною сплатою вартості відповідно до інструкцій мовника-організатора ВВС), страхування тощо», — йдеться у договорі.

Згідно з договором, розробка ідеї та сценарію постановки номеру та хореографії з шоу-балетом і артистами, декораціями, реквізитом, спецефектами і світловим супроводженням та репетиціями коштує 882,4 тис. грн.

Розробку та виготовлення цих декорацій, а також їхню доставку в Ліверпуль оцінили у 765,9 тис. грн, а організацію відрядження режисера-постановника номеру, його помічника, двох танцівників, продюсера, хореографа та гримера-стиліста до Ліверпуля з 1 по 16 травня 2023 року — у 695,3 тис. грн. Ця сума включає вартість страхування, віз, проїзду і проживання у Варшаві та офіційному готелі в Ліверпулі.

Костюми для артистів, учасників постановки і бек-вокалістів обійдуться у 193,6 тис. грн, графічний супровід номеру відповідно до вимог організаторів — ще 193,6 тис. грн. За фотосесію та відео режисерського бачення постановки візьмуть 128,3 тис. грн, а за демонстрацію спецефектів під час самого конкурсу — 127,8 тис. грн.

Як писав «Детектор медіа», два півфінали і фінал «Євробачення-2023» відбудуться 9, 11 і 13 травня у Ліверпулі на арені M&S Bank, яка вміщає 11 тис. глядачів. У конкурсі візьмуть участь 37 країн.

Логотип «Євробачення-2023» виглядає як пульсуючі серця синього, жовтого, фіолетового та рожевого кольорів. У графічному оформленні використані кольори, натхненні прапорами України та Великої Британії. Його створили агентство Superunion у Великій Британії та українська креативна студія Starlight Creative. Слоган «Євробачення-2023» —United by music, що означає «Об'єднані музикою».

Представник України гурт Tvorchi виступатиме відразу у фіналі, 13 травня, завдяки перемозі гурту Kalush Orchestra на «Євробачення-2022». Гурт з піснею «Heart of Steel» виграв нацвідбір, який пройшов у прямому ефірі з укриття на станції метро «Хрещатик» на глибині 90 метрів під землею.

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду