У проєкті держбюджету на 2023 рік до мінімального бюджету розвитку Суспільного не вистачає 441 мільйон гривень

У проєкті держбюджету на 2023 рік до мінімального бюджету розвитку Суспільного не вистачає 441 мільйон гривень

13:10,
21 Вересня 2022
3762

У проєкті держбюджету на 2023 рік до мінімального бюджету розвитку Суспільного не вистачає 441 мільйон гривень

13:10,
21 Вересня 2022
3762
У проєкті держбюджету на 2023 рік до мінімального бюджету розвитку Суспільного не вистачає 441 мільйон гривень
У проєкті держбюджету на 2023 рік до мінімального бюджету розвитку Суспільного не вистачає 441 мільйон гривень
Микола Чернотицький: «Потрібно, щоб держава нас підтримала та забезпечила у 2023 році фінансування, за яким суспільний мовник зможе продовжувати бути ефективним та корисним для українців».

Національній суспільній телерадіокомпанії України планують дати з державного бюджету на 2023 рік 1 504 мільйони, тоді як мінімальний бюджет розвитку Суспільного становить 1 945 мільйони гривень.

Згідно з законом про «Про Суспільне телебачення та радіомовлення» фінансова підтримка має становити 0,2% видатків загального фонду державного бюджету України за попередній рік, тобто Суспільне мало б отримати у 2023 році 4 419 мільйони.

«Потрібно, щоб держава нас підтримала та забезпечила у 2023 році фінансування, за яким суспільний мовник зможе продовжувати бути ефективним та корисним для українців», – сказав голова правління Суспільного Микола Чернотицький корпоративновному сайту Суспільного.

1 945 мільйонів гривень розраховані у 2023 році на:

  • збереження обсягів інформаційного мовлення;
  • збереження середніх частот радіо та аналогового ТБ, зокрема на окупованих територіях – питання національної безпеки;
  • виживання креативної індустрії: замовлення суспільно важливого контенту в українських продакшенів документальних та художніх проєктів;
  • збереження локальної журналістики та розвиток регіональних платформ.

За словами Чернотицького, усі платформи Суспільного з перших днів повномасштабного вторгнення працюють на захист національної безпеки. Фінансування мовника у 2023 році — це запорука подальшого інформаційного спротиву.

Він зазначив, що Суспільне працює для аудиторії як всередині країни, так і за кордоном. 

«Якщо ми говоримо про інформаційний захист всередині держави, то, по-перше, завдяки найбільшій регіональній мережі кореспондентів ми надаємо українцям інформацію про ситуацію в будь-якому місті України. В перший місяць війни інші телеканали зверталися до наших кореспондентів, які залишилися працювати на місцях. Навіть з окупованого Херсона нам вдається передавати новини. По-друге, завдяки найширшому радіопокриттю та АМ-сигналу Україна на зв’язку зі своїми громадянами, де б вони не знаходилися. Так люди з Маріуполя дізнавалися про евакуаційні коридори, коли всі інші засоби зв’язку були недоступні», — розповів голова правління Суспільного.

«По-третє, завдяки якісному контенту, перевіреній інформації з перших джерел кількість підписок в соціальних мережах зросла у 2,5 раза та сягнула 6 млн, з них на регіональних платформах — 4 млн. Ми лідери у більшості областей. По-четверте, не дивлячись на проблеми з фінансуванням, ми продовжуємо виробляти соціально важливий контент. Таким є розслідування “Буча 22” про вбивство родини Чікмарьових військовими рф», — сказав Микола Чернотицький

За його словами, Суспільне з перших днів воєнної агресії веде боротьбу на зовнішньому фронті інформаційної війни: «Завдяки нашим зусиллям призупинено членство росії в Європейській мовній спілці, її виключено з Євробачення-2022. Наші журналісти документують докази злочинів військових рф, ведуть боротьбу з російською пропагандою і дезінформацією. Наші продукти представлені на міжнародних кіноринках, і це також частина культурної дипломатії», —  зазначив Микола Чернотицький.

Голова правління Суспільного розповів, що працівники компанії – у лавах ЗСУ й ТрО. «Ми знаємо, як важливо усі ресурси скерувати на захист України. Інформаційна політика Суспільного перелаштована виключно на створення соціально важливого контенту для перемоги на інформаційному фронті», – додав він.  

Нагадаємо, у проєкті держбюджету на 2023 рік на Суспільне виділили 1,5 млрд грн. Це на 367 мільйонів менше, ніж на 2022 рік, коли бюджет НСТУ склав 1 млрд 871 млн 276,7 тис грн. 

Ілюстрації: сайт corp.suspilne.media

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
Для ВК
11:27 / 04.10.2022
Для чого збільшувати фінансування? Та ось для чого!"Розмір посадового окладу голови та членів правління АТ «НСТУ» встановлюється Наглядовою радою АТ «НСТУ» у відповідних контрактах. До структури оплати праці голови правління у вересні 2022 року входять: заробітна плата по окладу, надбавка за роботу, яка передбачає доступ до державної таємниці, відрядження, оплата роботи у святкові і вихідні дні та індексація. Загальний обсяг виплачених у вересні коштів голові правління АТ «НСТУ» після оподаткування (податок на доходи фізичних осіб (ПДФО) 18% та військовий збір (ВЗ) 1,5%) становив 250 492,99 грн."Майже 250 з половиною тисяч гривень під час війни! І це не межа!
ВК
15:29 / 02.10.2022
Телемарафон триватиме й надалі. То навіщо збільшувати фінансування? На зарплати членам правління з 200 до 300 тисяч?! І це під час війни! Немає совісті у цих людей!
глядачка
16:28 / 29.09.2022
Скільки можна просити? Не соромно?
они не только вечером,
12:38 / 29.09.2022
они и днем не стесняются крутить Телемарафон по радио. Конечно, тут никаких денег не хватит.
Та з них ще більше треба зняти!
23:01 / 28.09.2022
Бо крадуть безбожно. І не тільки гроші, а і інтелектуальну власність. ВключІть під вечір Українське радіо, що є каналом Суспільного, і отримаєте незабутні враження. ПО РАДІО ТРАНСЛЮЮТЬ ЄДИННИЙ ТЕЛЕМАРАФОН! І плювати їм, що звучать імена відомих ТЕЛЕВЕДУЧИХ З ІНШИХ ТЕЛЕКАНАЛІВ! Плювати їм, що іде якийсь ТЕЛЕФІЛЬМ і при цьому слухачеві важко розібратися - що там відбувається! Головне - єфір заповнено і можна звітувати про "години виробленого контенту", на які витрачено шалені кошти!!!
До речі...
12:51 / 26.09.2022
Ruslan Gorovyi 13 серпня · Коли в 2001 році я робив пілот телепрограми «Служба розшуку дітей» на Магнолії, я і гадки не мав, що напишу цей пост, однак… В лютому, з перших днів, ми, колектив «Служби розшуку дітей», розуміли, що маємо хоч камені з неба, зберегти систему пошуку, яку розробляли понад двадцять років. Після того, як я в 2014 році, заради порятунку дітей я наступав на горло собі і спілкувався навіть з бєзлером і захарченком, то тут навіть сумнівів не було. Ми зуміли все зберегти і не припинили діяльність ні на мить. Бо розуміли наскільки це важко. Розуміли, що понад дві тисячі зниклих дітей для суспільства це жах, і ми не маємо права зникнути чи втекти і кинути сім’ї наодинці з бідою. І ми працювали. Як волонтери, а дехто як волонтер працює і досі. Бо діти це важливо. Бо діти це власне те, заради чого вся ця війна. Коли бізнес почав повертатися і відновлюватися в умовах війни ми отримали широченну підтримку від ЗМІ і гравців на ринку зовнішньої реклами. Вони почали безкоштовно розміщувати інформацію про зниклих дітей в ефірі і на інформаційних бордах. А тепер про те, що мене особисто вдарило під дих. Знаєте хто відмовився надати 5 хвилин ефіру тричі на тиждень під розшук дітей? Наших, українських дітей? Суспільне телебачення. Телебачення яке, згідно декларацій живе і на кошти суспільства, і для суспільства, відмовило, бо розшук дітей не в їхній концепції. П’ятнадцять хвилин на тиждень. П’ятнадцять йобаних хвилин на йобаний тиждень. Не в блядь концепції. Після цього я вірю в одне: «суспільне» і суспільство не однокорірні слова. Ми розшук дітей не кинемо. Ми розуміли важливість цього і 21 рік тому, розуміємо це і зараз. Однак присмак гидоти лишився. Особисто я більше з цим ЗМІ жодного контакту. Це не в моїй концепціі.
ага
14:30 / 23.09.2022
То вони вирядилися в каски, коли ракети самі їм під ніс прилетіли. Довелося злізти з диванів і вирядитись в каски, хоч навколо нічого не бабахало і не стріляли.
раптом
12:31 / 23.09.2022
Раптом з'явилась купа фоток, на яких начебто корреспонденти в касках і бронежилетах і на фронті. КОГО ХОЧЕТЕ ОБДУРИТИ? ГЛЯДАЧА, ЯКИЙ ВЖЕ ЗА ВІСІМ РОКІВ НЕ БАЧИВ ЖОДНОГО, ЖОДНОГО! СЮЖЕТА З ФРОНТУ ВІД СУСПІЛЬНОГО ???????!!!!!!
ВК
12:07 / 22.09.2022
Навіщо такий бюджет, якщо відмовились від Олівця?! На що не вистачає тепер? Не зрозуміло.
сволота підрізала крила
23:51 / 21.09.2022
На департамент управління талантами точно не вистачить бабла. Буде безталанне суспільне.
это удар по очку
23:43 / 21.09.2022
Тут отказались от Оливца и втиснулись на Хрещатик 26,новых тёплых должностёв руководящих в новой структуре придумали, ан тут серпом по...
Ахглядач
22:05 / 21.09.2022
Всі звитяги - у картинках! І знову... залишаться начальники-замовлялники- прогнозувальники.Все що завгодно - аби тільки не робити власний ефір
глядачка
16:45 / 21.09.2022
Який розвиток регіональних платформ? Не смішіть! Вони вже все скоротили,що можна. І знищили регіони. То який розвиток? Може, занепад?
ВК
16:33 / 21.09.2022
Зменшіть зарплати членам правління і наближеним до них! От вам і буде економія!
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду