У пісенному конкурсі «Дитяче Євробачення — 2023» візьмуть участь 16 країн

У пісенному конкурсі «Дитяче Євробачення — 2023» візьмуть участь 16 країн

10:51,
30 Серпня 2023
1753

У пісенному конкурсі «Дитяче Євробачення — 2023» візьмуть участь 16 країн

10:51,
30 Серпня 2023
1753
У пісенному конкурсі «Дитяче Євробачення — 2023» візьмуть участь 16 країн
У пісенному конкурсі «Дитяче Євробачення — 2023» візьмуть участь 16 країн
Про це 29 серпня повідомили організатори конкурсу, оприлюднивши перелік країн-учасниць «Дитячого Євробачення — 2023», фінал якого відбудеться 26 листопада в Палаці Нікайя в Ніцці (Франція).

Як повідомляє корпоративний сайт Суспільного, організатори також презентували графічне оформлення  конкурсу.

Після року відсутності на сцену «Дитячого Євробачення» повертається Німеччина, тим самим роблячи цьогорічний пісенний конкурс першим, на якому змагатимуться представники всіх країн «Великої п’ятірки» (Велика Британія, Франція, Німеччина, Італія та Іспанія). Також на «Дитячому Євробаченні — 2023» дебютує Естонія.

У 21-му дитячому пісенному конкурсі «Євробачення» візьмуть участь 16 країн:

Албанія 

Велика Британія 

Вірменія 

Грузія

Естонія 

Мальта 

Нідерланди 

Німеччина 

Польща

Португалія 

Північна Македонія 

Україна 

Франція 

Ірландія

Іспанія 

Італія 

Цьогорічне «Дитяче Євробачення» пройде під гаслом «Герої». За задумом організаторів, це слово надихатиме дітей-учасників та надаватиме їм сили впродовж усього конкурсу. Використані у графічному оформленні насичені яскраві кольори, зображення в техніці стріт-арту відображають енергію слова «Герої», втілюють сучасність, одночасно промовляючи до всіх поколінь. Бризки, на яких зображено прапор кожної з країн-учасниць, складаються з поєднання фарби, крейди, порошку та феєрверків.

За допомогою графічного оформлення та слогану організатори прагнуть створити унікальний досвід для учасників 21-го дитячого пісенного конкурсу «Євробачення» та передати атмосферу щастя у світі, де всі діти є Героями.

Нагадаємо, 24 липня стали відомі імена фіналістів Національного відбору, яких обрали за результатами прослуховування десяти учасників лонглісту. Ними стали: гурт 3ʼbeauties, Polina Babiy, Анастасія Бєлібова, Денис Грищук та Анастасія Димид.

Суспільне цього року спростило умови участі в Національному відборі на «Дитяче Євробачення». Про це організатори Нацвідбору повідомили під час прямої трансляції, яка проходила 22 червня.

На  юніорському «Євробаченні-2022» перемогла Франція, а Україна посіла 9-те місце.

В Україні в прямому ефірі юніорське «Євробачення-2022» транслювали на телеканалі «Суспільне Культура» і на сайтах «Дитяче Євробачення в Україні» та «Суспільне Культура». Юніорське «Євробачення-2022» коментував телеведучий Тімур Мірошниченко.

18 вересня у фіналі Національного відбору на участь у «Дитячому Євробаченні — 2022» перемогла  Злата  Дзюнька.

13-річна Злата ввійшла до списку фіналістів з авторською піснею «Незламна». Дівчина живе у місті Рава-Руська. Вона була учасницею та лауреаткою багатьох конкурсів і фестивалів, зокрема Prague Art Festival (Чехія), Zvaigzdziu sonata 2022 (Литва), Vistula Sounds 2022 (Польща).

 Фото: Суспільне

Читайте також
Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду