«Дитяче Євробачення 2024» відбудеться в Іспанії

«Дитяче Євробачення 2024» відбудеться в Іспанії

10:37,
15 Лютого 2024
935

«Дитяче Євробачення 2024» відбудеться в Іспанії

10:37,
15 Лютого 2024
935
«Дитяче Євробачення 2024» відбудеться в Іспанії
«Дитяче Євробачення 2024» відбудеться в Іспанії
Французький суспільний мовник France Télévisions, як переможець торішнього конкурсу, вирішив передати організацію «Дитячого Євробачення 2024» іспанському мовнику RTVE.

Про це йдеться на корпоративному сайті Суспільного.

Минулого року в Ніцці перемогу в пісенному конкурсі здобула 13-річна француженка Зої Клозюр з піснею «Cœur», друге місце посіла представниця Іспанії Сандра Валеро з піснею «Loviu».

За правилами пісенного конкурсу «Дитяче Євробачення», першочергове право на організацію події надається переможцю. На відміну від «Євробачення», правила не вимагають від мовника-переможця проводити конкурс наступного року. Суспільний мовник France Télévisions вирішив передати організацію «Дитячого Євробачення 2024» іспанському RTVE. Тож вперше в історії Дитячий пісенний конкурс «Євробачення»  проходитиме в Іспанії. Про місто-господаря й дати проведення буде повідомлено згодом.

Іспанія виграла другий за рахунком Дитячий пісенний конкурс «Євробачення», який проходив у 2004 році. Виконавчий директор пісенного конкурсу «Дитяче Євробачення» Мартін Остердаль зазначив, що радіє з того, що через двадцять років після їхньої перемоги конкурс нарешті відбудеться в Іспанії.

«Ми вдячні RTVE за згоду провести 22-й Дитячий пісенний конкурс “Євробачення”, який вже стільки років надає молодим артистам з усієї Європи неймовірну платформу для демонстрації свого таланту» — коментує Мартін Остердаль.

Нагадаємо, 1 жовтня у фіналі Національного відбору на участь у «Дитячому Євробаченні 2023» перемогу здобула наймолодша учасниця — дев’ятирічна Анастасія Димид. На «Дитячому Євробаченні 2023» 9-річна Анастасія посіла п’яту сходинку. Всього її пісня «Квітка» отримала 128 балів: 45 — від журі й 83 бали від глядачів, завдяки чому опинилася на третьому місці в телеголосуванні.

 Фото: Суспільне

Читайте також
Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду