Суспільне оголосило старт Національного відбору на «Євробачення-2024»

Суспільне оголосило старт Національного відбору на «Євробачення-2024»

16:43,
30 Серпня 2023
2201

Суспільне оголосило старт Національного відбору на «Євробачення-2024»

16:43,
30 Серпня 2023
2201
Суспільне оголосило старт Національного відбору на «Євробачення-2024»
Суспільне оголосило старт Національного відбору на «Євробачення-2024»
З 30 серпня по 22 жовтня триватиме Національний відбір на участь у Пісенному конкурсі «Євробачення-2024».

Про це повідомляє корпоративний сайт Суспільного.

Заявки від артистів приймаються через форму на сайті eurovision.ua. Фінал Нацвідбору відбудеться в лютому 2024 року.

Цьогоріч нацвідбір пройде з нововведеннями — глядачі зможуть обрати одного з фіналістів шляхом онлайн-голосування.

Як зазначив музичний продюсер Національного відбору Дмитро Шуров (Pianoбой), з-поміж учасників лонглісту глядачі зможуть обрати свого фаворита, який отримає шанс позмагатися за перемогу у фіналі.

Умови участі та основні етапи Національного відбору на «Євробачення-2024»:

— Участь у Нацвідборі можуть взяти артисти віком від 16 років. Як і в попередні роки, подати заявку на участь можуть як сольні виконавці, так і гурти, склад яких не перевищує 6 осіб.

— Вимогами відбору передбачений хронометраж пісні до 3 хвилин. До участі допускаються оригінальні пісні, створені без використання інших творів. Крім того, пісня, яка претендує на участь у нацвідборі, має бути такою, що раніше не оприлюднювалася та не виконувалася публічно. 

— Кількість поданих пісень від одного учасника — не обмежена. До того ж правилами Національного відбору допускається подання демоверсій. 

— За результатами загальнонаціонального попереднього відбору буде сформовано лонгліст учасників, які продовжать участь у Нацвідборі. Список включатиме до 20 виконавців. Учасники лонглісту мають пройти прослуховування, особиста участь у якому є обов’язковою.

— За результатами прослуховування в строк до 20 листопада буде обрано список фіналістів відбору, який включатиме до 10 виконавців. 

— Серед учасників лонглісту, які не потраплять до списку фіналістів, буде проведено рейтингове онлайн-голосування, що визначить ще одного учасника фіналу. Повний список фіналістів буде оприлюднено в строк до 29 грудня.

— Фінал Нацвідбору відбудеться в лютому 2024 року у форматі телевізійного концерту. Як і в попередні роки, переможця Нацвідбору визначать за результатами голосування журі та глядачів. Склад зіркового журі фіналу оберуть українці шляхом онлайн-голосування. 

Нагадаємо, 68-й Пісенний конкурс відбудеться у шведському місті Мальме, зокрема 7 та 9 травня пройдуть півфінали, а 11 травня — гранд-фінал «Євробачення-2024».

Як писав «Детектор суспільного мовлення», на «Євробаченні-2023» перемогла Швеція.

Нагадаємо, 67-й Пісенний конкурс «Євробачення» відбувся в Ліверпулі. У травні 2022 року втретє за історію конкурсу переможцем стала Україна. Перше місце здобув гурт Kalush Orchestra з піснею «Stefania».  За правилами, країна-переможець має приймати наступний конкурс. Але через повномасштабну агресію з боку Росії Європейська мовна спілка вирішила,  що  «Євробачення-2023» відбудеться  у британському Ліверпулі від імені України.

Фото: Суспільне

Читайте також
Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду