На юніорському «Євробаченні-2022» перемогла Франція. Україна – на 9-му місці

На юніорському «Євробаченні-2022» перемогла Франція. Україна – на 9-му місці

19:21,
11 Грудня 2022
4667

На юніорському «Євробаченні-2022» перемогла Франція. Україна – на 9-му місці

19:21,
11 Грудня 2022
4667
На юніорському «Євробаченні-2022» перемогла Франція. Україна – на 9-му місці
На юніорському «Євробаченні-2022» перемогла Франція. Україна – на 9-му місці
Злата Дзюнька отримала 111 балів від глядачів і журі.

11 грудня в Єревані на 20-ому дитячому пісенному конкурсі «Євробачення-2022» перемогла Франція. Співак Lissandro з піснею «Oh maman!» отримав 203 бали: 132 бали — від журі та і 71 бал — від телеглядачів.

Представниця України на цьогорічному юніорському «Євробаченні» Злата Дзюнька отримала 47 бали від журі і 64 бали від глядачів, загалом — 111 балів, у результаті чого посіла 9 місце.

Загалом у конкурсі взяли участь 16 країн: Нідерланди, Польща, Казахстан, Мальта, Італія, Франція, Албанія, Грузія, Ірландія, Північна Македонія, Іспанія, Велика Британія, Португалія, Сербія, Вірменія та Україна.

Результати голосування національних журі

Результати голосування глядачів

Глядачі могли голосувати на сайті junioreurovision.tv упродовж трьох днів за трьох фаворитів, голосування призупинилося за кілька хвилин до початку конкурсу. Після всіх виступів конкурсантів лінії для голосування знову відкрили на 15 хвилин, у цей час можна було проголосувати тільки за одну країну, зокрема й за свою, тобто українці могли голосувати за Україну. 

До складу національного журі входили Максим Нагорняк (засновник і автор музичного медіа Bezodnya Music, член журі премії YUNA), KHAYAT (автор та композитор, фіналіст Нацвідбору на «Євробачення-2020»), Віктор Байда (учасник інді-поп-гурту Our Atlantic, який був фіналістом Нацвідбору на «Євробачення-2022», а також лауреатом премії YUNA), Софія Артеменко (співачка, яка у складі дуету «Софія Артеменко & DJ POLINKA» стала фіналісткою Нацвідбору на дитяче «Євробачення-2022»), Дар’я Реброва (співачка, фіналістка Нацвідбору дитячого «Євробачення» 2022-го та 2021 років).

Професійне журі віддало найвищу оцінку, 12 балів, Великій Британії.

В Україні в прямому ефірі юніорське «Євробачення-2022» транслювали на телеканалі «Суспільне Культура» і на сайтах «Дитяче Євробачення в Україні» та «Суспільне Культура». Юніорське «Євробачення-2022» коментував телеведучий Тімур Мірошниченко.

Нагадаємо, 18 вересня у фіналі національного відбору на участь у дитячому «Євробаченні-2022» перемогла Злата Дзюнька.

13-річна Злата увійшла до списку фіналістів з авторською піснею «Незламна». Дівчина живе у місті Рава-Руська. Вона була учасницею та лауреаткою багатьох конкурсів і фестивалів, зокрема Prague Art Festival (Чехія), Zvaigzdziu sonata 2022 (Литва), Vistula Sounds 2022 (Польща).

Співачка з командою Суспільного зняла кліп у підвалі під час ракетних обстрілів.

Фото: junioreurovision.tv

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду