Суспільне оголосило п'ятірку фіналістів нацвідбору на «Дитяче Євробачення — 2023»

Суспільне оголосило п'ятірку фіналістів нацвідбору на «Дитяче Євробачення — 2023»

13:27,
24 Липня 2023
2228

Суспільне оголосило п'ятірку фіналістів нацвідбору на «Дитяче Євробачення — 2023»

13:27,
24 Липня 2023
2228
Суспільне оголосило п'ятірку фіналістів нацвідбору на «Дитяче Євробачення — 2023»
Суспільне оголосило п'ятірку фіналістів нацвідбору на «Дитяче Євробачення — 2023»
24 липня стали відомі імена фіналістів національного відбору, яких обрали за результатами прослуховування десяти учасників лонглісту. Ними стали: гурт 3ʼbeauties, Polina Babiy, Анастасія Бєлібова, Денис Грищук та Анастасія Димид.

Про це повідомляє корпоративний сайт Суспільного.

Музична продюсерка Нацвідбору Світлана Тарабарова зізнається, що обрати фіналістів було складним завданням, і що кожен з цієї п'ятірки достойний професійно представляти Україну на міжнародному пісенному конкурсі в Ніцці.

«Тут і маленька дівчинка, яка співає народним голосом, і тріо дівчат, які своїми голосами немовби пташки пронизують до глибини душі, і запальний хлопчик з унікальним тембром, на якого хочеться дивитися, не відводячи очей, і дві неймовірні попдіви Анастасія та Поліна. Ми сформували дуже сильну пʼятірку фіналістів, щоб український глядач та наше журі мали достойний вибір та змогли відчути, яка дитина має поїхати в Ніццу», — розповідає Світлана Тарабарова.

До прослуховування учасників лонглісту Суспільне долучило експертну раду, до якої ввійшли представники сучасної музичної індустрії: DEMCHUK, KHAYAT та Євген Хмара.

Тож до списку фіналістів нацвідбору на «Дитяче Євробачення 2023» потрапили:

1. Гурт 3ʼbeauties

Він складається з трьох учасниць: 13-річної Анни Ткач, 12-річної Владислави Волинець та 13-річної Олександри Коровицької, які родом з Луцька. Дівчата стверджують, що їхня суперсила в єдності. Мріють наповнити своє творче життя яскравими музичними подіями та звершеннями, починаючи з перемоги на «Дитячому Євробаченні 2023». 

2. Polina Babiy

14-річна Поліна родом з Одеси, але тимчасово проживає в м. Братислава (Словаччина). Вона переконана: її суперсила в тому, що під час виступів вона немовби обіймає слухачів своєю енергетикою. Мріє представити Україну на «Дитячому Євробаченні — 2023» та донести меседж своєї пісні всій Європі. 

3. Анастасія Бєлібова

12-річна Анастасія народилася в Миколаєві, а тепер проживає в місті Южноукраїнськ Миколаївської області. Змалечку майбутня співачка займалася бальними танцями та має багато перемог на своєму рахунку. Саме завдяки цьому досвіду вона звикла багато працювати на шляху до своєї мети. 

4. Денис Грищук

12-річний Денис родом з Нововолинська, що на Волині, проте тимчасово проживає в польському Любліні. Каже, що його суперсила в тому, що він тверезо та реалістично дивиться на події, не ідеалізуючи їх. Переконаний: щоб чогось досягти, потрібно багато працювати. 

5. Анастасія Димид

Дев'ятирічна Анастасія родом із села Гошів Івано-Франківської області. Анастасія прагне нести людям радість і вірить, що її голос залишає слід у серцях слухачів та пробуджує незабутні емоції. Каже, що її суперсила в тому, що вона українка. Настя мріє стати відомою на весь світ співачкою, прагне до самовдосконалення та музичних експериментів, бо переконана: творчий процес — це постійний саморозвиток. 

Фінал нацвідбору на «Дитяче Євробачення — 2023» відбудеться в жовтні у форматі онлайн-концерту. Як і минулого року, до вибору представника України на міжнародному конкурсі долучаться три члени журі. Склад журі фіналу визначать українці шляхом онлайн-голосування. 

Нагадаємо, 13 липня Суспільне оголосило лонгліст учасників Національного відбору на пісенний конкурс «Дитяче Євробачення — 2023», яких обрали зі 143 претендентів.

Суспільне цього року спростило умови участі в Національному відборі на «Дитяче Євробачення». Про це організатори Нацвідбору повідомили під час прямої трансляції, яка проходила 22 червня.

На  юніорському «Євробаченні-2022» перемогла Франція, а Україна посіла 9-те місце.

В Україні в прямому ефірі юніорське «Євробачення-2022» транслювали на телеканалі «Суспільне Культура» і на сайтах «Дитяче Євробачення в Україні» та «Суспільне Культура». Юніорське «Євробачення-2022» коментував телеведучий Тімур Мірошниченко.

18 вересня у фіналі Національного відбору на участь у «Дитячому Євробаченні  2022» перемогла Злата Дзюнька.

13-річна Злата ввійшла до списку фіналістів з авторською піснею «Незламна». Дівчина живе у місті Рава-Руська. Вона була учасницею та лауреаткою багатьох конкурсів і фестивалів, зокрема Prague Art Festival (Чехія), Zvaigzdziu sonata 2022 (Литва), Vistula Sounds 2022 (Польща).

 Фото: Суспільне

Читайте також
Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду