Філії Суспільного покажуть програму про роботу «шерифів» у селах Херсонщини

Філії Суспільного покажуть програму про роботу «шерифів» у селах Херсонщини

15:22,
6 Листопада 2020
2347

Філії Суспільного покажуть програму про роботу «шерифів» у селах Херсонщини

15:22,
6 Листопада 2020
2347
Філії Суспільного покажуть програму про роботу «шерифів» у селах Херсонщини
Філії Суспільного покажуть програму про роботу «шерифів» у селах Херсонщини
Програма «Шерифи для нових громад» виходитиме щопонеділка о 21:35.

Із 9 листопада в ефірі всіх регіональних телеканалів Суспільного виходитиме інформаційний тележурнал «Шерифи для нових громад», в якому покажуть як звичайні цивільні громадяни стали інспекторами з правопорядку.

Про це йдеться на корпоративному сайті Суспільного.

Телепрограму «Шерифи для нових громад» виробляють на аутсорсі. Восени 2019 року керівниця проєкту Ірина Ухваріна перемогла зі своєю ідеєю на конкурсі «Створюй із Суспільним». У серпні 2020 року через систему «Прозорро», застосувавши переговорну процедуру, з нею підписали договір про виробництво проєкту на суму 205 464 грн.

Варто зазначити, що телепрограма «Шерифи для нових громад», яка виходитиме на Суспільному, це частина великого проєкту з однойменною назвою. Його створили благодійна організація «Фонд милосердя та здоров’я» і громадська організація «Інформаційний ресурсний центр "Правовий простір"». Проєкт реалізовують у Херсонській, Полтавській, Харківській, Дніпропетровській, Хмельницькій та Миколаївській областях за підтримки Міжнародного фонду Чарльза Стюарта Мотта.

«Інформаційна платформа "Шерифи для нових громад" створена для збору інформації та обговорення проблем громадської безпеки в сільській місцевості, просування реформи поліції та децентралізації, сприяння вдосконаленню та впровадженню інституту "Шерифів» в Україні"»,– зазначено на сайті «Шерифи для нових громад».

Ірина Ухваріна є координаторкої цієї платформи у Херсонській та Миколаївській областях.

За її словами, проєкт має на меті привернути увагу до взаємодії поліції з населенням і показати, як опікуються безпекою в малих громадах Херсонської області та як змінилося їхнє життя з появою «шерифів». 

Для Суспільного вона підготувала 12 документальних відеосюжетів про роботу «шерифів» у селах. У програмі розкажуть, чому вирішили стати інспекторами з правопорядку. Місцевий голова й сільські мешканці поділяться історіями з життя громади: із якими проблемами стикаються, як їх вирішують та як «шериф» допомагає в цьому.

Ірина Ухваріна каже, що «Шерифи для нових громад» — це історії про надзвичайних мешканців Херсонщини, які працюють у своїх громадах «замість поліцейського». Вона пояснила, що в Україні на законодавчому рівні немає такої посади, як шериф, але на побутовому рівні, на рівні маленького містечка чи села — є. Так із повагою їх називають земляки.

«Ці люди не мають такого соціального захисту, прав та повноважень, як правоохоронці, адже вони — звичайні цивільні громадяни. Але коли трапляється біда чи якісь негаразди — «шерифи» першими приходять на допомогу. Бо вони завжди на зв'язку й поруч — у будь-який час, у свята й негоду», — розповіла вона.

Команда «Шерифів для нових громад» виробляла проєкт у тісній співпраці з продюсером Херсонської філії Суспільного Рустамом Авдєєвим.

За його словами, команді вдалося знайти різнопланових героїв та неповторні історії, побувавши у віддалених куточках Херсонщини.

Нагадаємо, з вересня 2020 року в ефірі філій Суспільного мають вийти 20 нових проєктів, які запускають у виробництво сторонні локальні продакшни.

Наразі вийшли  проєкти «Еко-люди», «Street Cхід», туристичні програми «Недалечко», «Геолокація: Волинь», «Край пригод», «Я вдома», «Роздивись», «Кіношкола вдома», туристично-історична  «Буковинські загадки» і «12 міфів про Донбас», який реалізували за кошти міжнародних партнерів Суспільного.

До 22 листопада 2020 року Суспільне розшукує ідеї творчих проєктів, які у 2021 році покажуть у філіях. Цього разу у пріоритеті ідеї телевізійних програм про замовчувану історію регіону радянських часів, життя й побут віддалених міст регіону, здоров’я в регіоні, культурно-освітнє життя регіону під гаслом «Навчання впродовж життя», деіндустріалізацію регіону, права, рівність та доступність у регіоні.

Фото: сайт corp.suspilne.media

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду