У філіях Суспільного покажуть тревел-шоу про Кіровоградщину

У філіях Суспільного покажуть тревел-шоу про Кіровоградщину

12:37,
18 Вересня 2020
1946

У філіях Суспільного покажуть тревел-шоу про Кіровоградщину

12:37,
18 Вересня 2020
1946
У філіях Суспільного покажуть тревел-шоу про Кіровоградщину
У філіях Суспільного покажуть тревел-шоу про Кіровоградщину
У всіх філіях Суспільного вийде 12 серій тревел-шоу «Недалечко» про 12 міст Кіровоградщини.

З 23 вересня щосереди о 18:40 в ефірі регіональних філій Суспільного транслюватимуть нове тревел-шоу «Недалечко».

Цей проєкт перемігна відкритому конкурсі «Створюй із Суспільним» восени 2019 року. Місцевий продакшен Frame studio виробив тревел-шоу на замовлення Кіровоградської філії Суспільного.

У липні представники НСТУ підписали договір із керівником Frame studio Артемом Луценком. Він вироблятиме проєкт за 441 тис. грн, йдеться на сайті Prozorro. 

Пан Луценко розповів, що для виробництва тревел-шоу потрібна велика команда. За словами продюсерки «UA: Кропивницького» Олени Кваші, на конкурс подавалося п’ять проєктів від області, відбір пройшла одна ідея від Frame studio.

«Щоб показати туристичну привабливість міста, його треба досконало дослідити, тому ми багато уваги приділяли плануванню й логістиці. За час зйомок зібрали понад сто п’ятдесят гігабайтів медіафайлів, серед яких багато фотографій туристичних місць області, яких фактично не висвітлено в інтернеті», –  сказав він.

Ведучі й автори тревел-шоу переконані, що за яскравими враженнями не завжди треба їхати світ за очі: іноді найкраще можна знайти зовсім недалеко.

«У кожному випуску є епізоди, що зацікавлять як дорослих, так і дітей. Тому найкраще дивитися їх усією родиною, а потім одразу планувати сімейні вихідні недалечко», — додає співавторка та продюсерка проєкту Олена Горобець.

До слова, Олена Горобець раніше працювала на посаді керівниці творчої групи програм радіо у Кропивницькій філії.

Нагадаємо, у листопаді 2019 року Національна суспільна телерадіокомпанія України провела відкритий відбір творчих проєктів у межах програми «Створюй із Суспільним», в рамках якого пройшли 34 із 70 проєктів, запропонованих до захисту.

20 із них  реалізують за фінансування Суспільним мовником. Із вересня 2020 року в ефірі філій Суспільного мають вийти 20 нових проєктів, які запускають у виробництво сторонні локальні продакшни.

Наразі вийшли  тревел-шоу «Роздивись», проєкт «Еко-люди», проєкт «Street Cхід» і «12 міфів про Донбас», який реалізували за кошти міжнародних партнерів Суспільного. З 23 вересня до цього списку приєднається  тревел-шоу «Недалечко». 

Фото: сайт corp.suspilne.media

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду