У філіях Суспільного запускають нову програму про те, як зняти власне кіно

У філіях Суспільного запускають нову програму про те, як зняти власне кіно

14:32,
26 Жовтня 2020
2343

У філіях Суспільного запускають нову програму про те, як зняти власне кіно

14:32,
26 Жовтня 2020
2343
У філіях Суспільного запускають нову програму про те, як зняти власне кіно
У філіях Суспільного запускають нову програму про те, як зняти власне кіно
Освітньо-розважальну програма «Кіношкола вдома» виробляли на аутсорсі у співпраці з «UA: Херсон».

Із 28 жовтня щосереди й щоп'ятниці в ефірі регіональних телеканалів Суспільного о 15:45, а на «UA: Закарпаття» та «UA: Донбас» о 16:10 виходитиме програма «Кіношкола вдома».

Про це повідомив корпоративний сайт Суспільного.

Заплановано 12 серій хронометражем 9 хвилин. У кожній з них розкажуть головні секрети кіновиробництва без бюджету й професійної команди, а також поділяться багаторічним досвідом створення короткометражного аматорського кіно та анімації.

Цей проєкт переміг на мистецькому конкурсі «Створюй з Суспільним» восени 2019 року. 8 вересня 2020 року продюсер «UA: Херсон» через сайт «Прозорро» Рустам Авдєєв підписав договір із переможцем конкурсу Устином Данчуком на суму 67 068 грн.

За словами автора та керівника проєкту Андрія Польшина, творча команда мала досвід зйомок десятків короткометражок, але закони створення ТБ-продукту їй довелося опанувати. Для глядачів відбирали цікаве й динамічне, аби не дати занудьгувати та спонукати спробувати себе в ролі кінотворця.

«Нам дуже допомогли наші кіноучні — теперішні й колишні. Це ще раз доводить: кіноком’юніті — надзвичайна сила, із допомогою якої можна втілити в життя багато», — зазначив Андрій Польшин.

На думку Рустама Авдєєва, цей проєктдопоможе аматорам, котрі хочуть знімати класне відео. «Команда, яка реалізує цей проєкт для Суспільного, уже не перший рік створює якісні короткометражні стрічки, що перемагають на міжнародних конкурсах. Вони створили дванадцять випусків, які доступною мовою пояснюють принципи відеозйомки й лайфхаки. Тож раджу нашим глядачам не пропустити цієї програми», — сказав він.

Нагадаємо, у листопаді 2019 року Національна суспільна телерадіокомпанія України провела відкритий відбір творчих проєктів у межах програми «Створюй із Суспільним», в рамках якого пройшли 34 із 70 проєктів, запропонованих до захисту.

20 із них  реалізують за фінансування Суспільним мовником. Із вересня 2020 року в ефірі філій Суспільного мають вийти 20 нових проєктів, які запускають у виробництво сторонні локальні продакшни.

Наразі вийшли  тревел-шоу «Роздивись», проєкт «Еко-люди», проєкт «Street Cхід»,  тревел-шоу «Недалечко», туристична програма «Геолокація: Волинь», тревел-квест «Край пригод» і «12 міфів про Донбас», який реалізували за кошти міжнародних партнерів Суспільного.

Фото: сайт corp.suspilne.media

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду