«Євробачення-2023» пройде у Ліверпулі

«Євробачення-2023» пройде у Ліверпулі

21:33,
7 Жовтня 2022
4163

«Євробачення-2023» пройде у Ліверпулі

21:33,
7 Жовтня 2022
4163
«Євробачення-2023» пройде у Ліверпулі
«Євробачення-2023» пройде у Ліверпулі
Півфінали і фінал конкурсу відбудуться на арені Liverpool біля річки Мерсі.

Містом-господарем пісенного конкурсу «Євробачення-2023» стане Ліверпуль.

Про це повідомили організатори.

Гранд-фінал пісенного конкурсу «Євробачення-2023» відбудеться на арені Liverpool біля річки Мерсі в суботу, 13 травня, а півфінали пройдуть 9 і 11 травня.

Оскільки на цьогорічному конкурсі у Турині перемогу здобув український гурт Kalush Orchestra, «Євробачення-2023» мали би проводити в нашій країні. Проте з міркувань безпеки організатори вирішили, що проведуть наступний конкурс у Великій Британії, яка посіла друге місце.

BBC спільно з Європейською мовною спілкою (EBU) організують «Євробачення-2023», консультуючись із суспільним мовником України.

Офіційним логотипом 67-го пісенного конкурсу «Євробачення» став український прапор у серці. Логотип символізує, що попри те, що конкурс проходитиме у Великій Британії, він проводитиметься від імені України, переможниці цьогорічного «Євробачення».

Ліверпуль названий музичним містом ЮНЕСКО, оскільки не лише допоміг прославитися легендарним «Бітлз», а й пов'язаний з успіхом таких відомих попвиконавців, як Frankie Goes To Hollywood, Gerry and the Pacemakers, Space, Mel C, Atomic Kitten, а також співачки Sonia, що здобула друге місце на «Євробаченні-1993».

У Великій Британії сім міст претендували стати господарями «Євробачення-2023». 28 вересня організатори обрали двох фіналістів – Глазго та Ліверпуль.

«Символічно, що пісенний конкурс Євробачення-2023 відбудеться в Ліверпулі — місті-побратимі нашої Одеси, — прокоментував це рішення голова правління Суспільного Микола Чернотицький. — До організації конкурсу такого рівня є надскладні вимоги. Я впевнений, що місто, визнане столицею попмузики, найкраще з ними впорається та подарує музичне свято, від якого будуть у захваті як команди учасників, так і шанувальники Євробачення».

Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко у телеграмі привітав рішення BBC з обранням міста проведення «Євробачення-2023».

«Впевнений, що Ліверпуль чудово впорається із завданням проведення такого масштабного свята та відобразить традиції та особливості України в ньому»,  зазначив він.

Ткаченко звернув увагу, що українцям шкода, що Україна не може прийняти пісенний конкурс через постійні атаки Росії.

«З 1956 року, коли в Лугано відбувся перший конкурс, Європа не стикалася з таким віроломним і варварським нападом, як війна Росії в Україні. Кожному українцю шкода, що наша країна не може прийняти змагання через постійні атаки Росії. Кожен українець чекає на перемогу, щоб мати змогу дійсно відсвяткувати цю подію»,  сказав він.

Нагадаємо, до 15 жовтня Суспільне приймає заявки на участь у національному відборі на пісенний конкурс «Євробачення». Фінал національного відбору на «Євробачення-2023» відбудеться у грудні в Києві. 

«Євробачення-2023» проведуть у травні 2023 року у Великій Британії. Конкурс пройде від імені цьогорічного мовника-переможця — української телерадіокомпанії Суспільне. Як відомо, на «Євробаченні-2022» виграв український гурт «Калуш Оркестра», однак через російську повномасштабну агресію EBU не погодила проведення конкурсу в Україні.

Читайте також
Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду