Стали відомі фіналісти Нацвідбору на «Євробачення-2024»

Стали відомі фіналісти Нацвідбору на «Євробачення-2024»

14:01,
17 Листопада 2023
15418

Стали відомі фіналісти Нацвідбору на «Євробачення-2024»

14:01,
17 Листопада 2023
15418
Стали відомі фіналісти Нацвідбору на «Євробачення-2024»
Стали відомі фіналісти Нацвідбору на «Євробачення-2024»
Із 20 учасників обрали 10 фіналістів.

Рейтингове онлайн-голосування в мобільному застосунку «Дія»  визначить іще одного — одинадцятого — учасника фіналу. Повний список фіналістів буде оприлюднено до 29 грудня.

17 листопада Суспільне оголосило список з десяти фіналістів Національного відбору на участь у пісенному конкурсі «Євробачення-2024». 

Учасники фіналу:

  • alyona alyona & Jerry Heil — «Teresa & Maria»
  • Drevo — «Endless chain»
  • Ingret — «Keeper»
  • Mélovin — «Dreamer»
  • Nahaba — «Glass»
  • Nazva — «Slavic English»
  • Skylerr — «Time Is Running Out»
  • Yagody — «Tsunamia»
  • Yaktak — «Lalala»
  • Ziferblat — «Place I Call Home»

«Я дуже радію, що декілька учасників минулорічного лонглісту за рік зробили потужний ривок і довели, що вже готові виходити у “відкритий космос”. Що зазвучали нові артисти, яких ви полюбите, що повернулися з сильними піснями й новою мотивацією всім відомі обличчя. Це ознака здорового цивілізованого ставлення до конкуренції, бажання розвитку, заряду у нашої нації шукати й відкривати себе. Ознака балансу любові і поваги до свого та водночас сміливості давати й приймати нове», — прокоментував музичний продюсер Нацвідбору на «Євробачення-2024» Дмитро Шуров (Pianoбой).

Почути пісні фіналістів Національного відбору, з якими вони змагатимуться за право представити Україну на «Євробаченні-2024», українці зможуть у січні наступного року.

Фінал Національного відбору відбудеться в лютому 2024 року у форматі телевізійного концерту. Переможця відбору та представника України на «Євробаченні-2024» визначать за результатами голосування журі та глядачів. Склад зіркового журі фіналу оберуть українці шляхом онлайн-голосування. 

Нагадаємо, 9 листопада Суспільне оголосило лонгліст з 20 учасників Нацвідбору на «Євробачення-2024».

68-й Пісенний конкурс відбудеться у шведському місті Мальме у травні 2024 року, зокрема 7 та 9 травня пройдуть півфінали, а 11 травня — гранд-фінал «Євробачення-2024».

Як писав «Детектор суспільного мовлення», на «Євробаченні-2023» перемогла Швеція.

Нагадаємо, 67-й Пісенний конкурс «Євробачення» відбувся в Ліверпулі. У травні 2022 року втретє за історію конкурсу переможцем стала Україна. Перше місце здобув гурт Kalush Orchestra з піснею «Stefania».  За правилами, країна-переможець має приймати наступний конкурс. Але через повномасштабну агресію з боку Росії Європейська мовна спілка вирішила,  що  «Євробачення-2023» відбудеться  у британському Ліверпулі від імені України.

Фото: Суспільне

Читайте також
Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду