Прийом заявок  від артистів на участь у Нацвідборі на «Євробачення-2024» триватиме до 22 жовтня

Прийом заявок від артистів на участь у Нацвідборі на «Євробачення-2024» триватиме до 22 жовтня

16:00,
10 Жовтня 2023
2135

Прийом заявок від артистів на участь у Нацвідборі на «Євробачення-2024» триватиме до 22 жовтня

16:00,
10 Жовтня 2023
2135
Прийом заявок  від артистів на участь у Нацвідборі на «Євробачення-2024» триватиме до 22 жовтня
Прийом заявок  від артистів на участь у Нацвідборі на «Євробачення-2024» триватиме до 22 жовтня
Про це попереджає музичний продюсер Національного відбору на «Євробачення-2024» Дмитро Шуров (Pianoбой) та закликає всіх охочих подавати заявки через форму на сайті eurovision.ua.

На даний час  Суспільне мовлення отримало понад 65 заявок від артистів, що хочуть позмагатися за право представити Україну на Пісенному конкурсі в Мальме. 

Про це повідомляє корпоративний сайт Суспільного.

Музичний продюсер Дмитро Шуров зазначає, що залишилось трохи менше двох тижнів для того, щоб створити трек, який матиме шанс представляти Україну на міжнародному конкурсі.

«Момент істини для всіх, хто зараз, в надважкі часи в Україні, має що сказати й шукає своє місце під музичним та людяним сонцем цього світу. Я вже знаю, що конкуренція цього року буде дуже висока, тому для кожного музиканта це ще й буде момент колосального досвіду і зростання. Чекаю на всі заявки, демо чи мастери, до півночі 22 жовтня», — каже Дмитро Шуров.

За результатами приймання заявок буде сформовано лонгліст учасників, які продовжать змагатися в Національному відборі. Цей список включатиме до 20 виконавців. Його оприлюднять на платформах Суспільного до середини листопада. 

За правилами, учасники лонглісту мають пройти прослуховування, за результатами якого буде обрано до 10 фіналістів відбору. Серед учасників довгого списку, які не потраплять до фіналу, буде проведено рейтингове онлайн-голосування, яке визначить ще одного фіналіста.

Фінал Нацвідбору відбудеться в лютому 2024 року у форматі телевізійного концерту. Як і в попередні роки, переможця Нацвідбору визначать за результатами голосування журі та глядачів. Склад зіркового журі фіналу оберуть українці шляхом онлайн-голосування. 

Нагадаємо, 68-й Пісенний конкурс «Євробачення» відбудеться у шведському місті Мальме, зокрема 7 та 9 травня пройдуть півфінали, а 11 травня — гранд-фінал.

67-й Пісенний конкурс «Євробачення» відбувся в Ліверпулі. У травні 2022 року втретє за історію конкурсу переможцем стала Україна. Перше місце здобув гурт Kalush Orchestra з піснею «Stefania».  За правилами, країна-переможець має приймати наступний конкурс. Але через повномасштабну агресію з боку Росії Європейська мовна спілка вирішила, що «Євробачення-2023» відбудеться у британському Ліверпулі від імені України. Як писав «Детектор суспільного мовлення», на «Євробаченні-2023» перемогла Швеція.

Фото: Суспільне

Читайте також
Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду