«Євробачення-2024» відбудеться у шведському місті Мальме

«Євробачення-2024» відбудеться у шведському місті Мальме

16:43,
7 Липня 2023
2426

«Євробачення-2024» відбудеться у шведському місті Мальме

16:43,
7 Липня 2023
2426
«Євробачення-2024» відбудеться у шведському місті Мальме
«Євробачення-2024» відбудеться у шведському місті Мальме
68-й Пісенний конкурс відбудеться у шведському місті Мальме, зокрема 7 та 9 травня пройдуть півфінали, а 11 травня - гранд-фінал «Євробачення-2024».

Як повідомляє корпоративний сайт Суспільного, про це стало відомо 7 липня.

«Євробачення-2024» пройде на Malmö Arena після перемоги Loreen із піснею «Tattoo» на «Євробаченні-2023», яке в травні цього року приймав британський Ліверпуль від імені України. 

Відомо, що Мальме вже втретє стає місцем проведення міжнародного Пісенного конкурсу.  У 1992 та 2013 воно вже було містом-господарем «Євробачення». Мальме було обрано за результатами конкурсу, в якому оцінювалися такі критерії, як наявність інфраструктури, здатність прийняти тисячі приїжджих делегацій, знімальних груп, уболівальників та журналістів.

Як зазначив виконавчий директор Дитячого пісенного конкурсу «Євробачення» Мартін Остердаль, вони радо повертаються у місто, яке ідеально підходить для проведення масштабної музичної події.

«Прихильність Мальме до різноманітності, інклюзивності та інновацій ідеально відповідає духу конкурсу. Крім того, його компактний розмір і добре розвинена транспортна інфраструктура означає, що всі, хто бере участь у конкурсі, включаючи делегації, ЗМІ та фанатів, зможуть легко орієнтуватися в місті», — говорить Мартін Остердаль.

Як писав «Детектор суспільного мовлення», на «Євробаченні-2023» перемогла Швеція.

Нагадаємо, 67-й Пісенний конкурс «Євробачення» відбувся в Ліверпулі. У травні 2022 року втретє за історію конкурсу переможцем стала Україна. Перше місце здобув гурт Kalush Orchestra з піснею «Stefania».  За правилами, країна-переможець має приймати наступний конкурс. Але через повномасштабну агресію з боку Росії Європейська мовна спілка вирішила,  що  «Євробачення-2023» відбудеться  у британському Ліверпулі від імені України.

Фото: Суспільне

Читайте також
Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду