Суспільне презентувало дизайн Нацвідбору на «Євробачення-2024»

Суспільне презентувало дизайн Нацвідбору на «Євробачення-2024»

16:00,
8 Листопада 2023
2164

Суспільне презентувало дизайн Нацвідбору на «Євробачення-2024»

16:00,
8 Листопада 2023
2164
Суспільне презентувало дизайн Нацвідбору на «Євробачення-2024»
Суспільне презентувало дизайн Нацвідбору на «Євробачення-2024»
Концепція «Музичної ДНК нації» поєднала в собі три символи: серце — логотип пісенного конкурсу «Євробачення», музичні хвилі — як нестримну енергію коливання від звукових хвиль і стилізований образ ДНК як алюзію на танець ліній, музичних хвиль і вібрацій.

Про це йдеться на корпоративному сайті Суспільного.

Начальник управління дизайну департаменту промо і дизайну Суспільного мовлення Влад Ходаківський зазначив, що команда дизайнерів створила сучасний візуальний стиль, який може змінювати свої форми.

Зокрема, на Суспільному зазначають: «серце — музична хвиля розгортається, лунає з глибини — від самого серця; музичні хвилі — лінії під час руху дають відчуття ритму, гучності та вібрації від звукової хвилі; ДНК — хвилі через “танець ліній” нагадують за стилем ДНК — образ стійкості, спадковості та єдності».

За словами голови делегації України на «Євробаченні» Оксани Скибінської,  новий дизайн національного відбору передає суть пісенного конкурсу. Вона зазначила, що їхньою метою було створення дизайну, упізнаваного і для української, і для міжнародної аудиторії.

«Тому для нас було важливо відобразити в дизайні суть цього проєкту: Національний відбір відкриває пісні, в яких закодоване музичне ДНК нації, щоб представити на міжнародній музичній сцені характер актуальної української музики», — зазначила Оксана Скибінська.

Генеральний продюсер суспільно важливого контенту та спеціальних проєктів Суспільного мовлення Костянтин Стрюков зазначив, що «Євробачення» дивляться навіть ті, хто не дивиться телебачення, і це об’єднує українців, і дуже важливим для організаторів є вибір найкращого представника від України.

Нагадаємо, Суспільне отримало 389 заявок від 288 виконавців, 222 з яких — сольні артисти. Цьогоріч лонгліст включатиме не більше 20 виконавців. За правилами, вони мають пройти прослуховування, за результатами якого буде обрано не більше 10 фіналістів відбору. Серед учасників лонглісту, які не ввійдуть до цієї десятки, буде проведено рейтингове онлайн-голосування, яке визначить ще одного фіналіста.

Фінал Нацвідбору відбудеться в лютому 2024 року у форматі телевізійного концерту. Як і в попередні роки, переможця Нацвідбору визначать за результатами голосування журі та глядачів. Склад зіркового журі фіналу оберуть українці шляхом онлайн-голосування. 

Нагадаємо, 68-й Пісенний конкурс відбудеться у шведському місті Мальме, зокрема 7 та 9 травня пройдуть півфінали, а 11 травня — гранд-фінал «Євробачення-2024».

Як писав «Детектор суспільного мовлення», на «Євробаченні-2023» перемогла Швеція.

Нагадаємо, 67-й Пісенний конкурс «Євробачення» відбувся в Ліверпулі. У травні 2022 року втретє за історію конкурсу переможцем стала Україна. Перше місце здобув гурт Kalush Orchestra з піснею «Stefania».  За правилами, країна-переможець має приймати наступний конкурс. Але через повномасштабну агресію з боку Росії Європейська мовна спілка вирішила,  що  «Євробачення-2023» відбудеться  у британському Ліверпулі від імені України.

Фото: Суспільне

Читайте також
Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
бридко
21:17 / 08.11.2023
Вчитайтесь, вслухайтесь "... Начальник управління дизайну департаменту промо і дизайну Суспільного мовлення...". Що це означає :є начальник управління, якому підпорядкований дизайн. А промо йому не підпорядковано. Значить є управління і начальник управління по промо. А їх об'єднує начальник департаменту, який керує і промо і дизайном. Отак працює суспільне - начальник на начальнику сидить і начальником проганяє. А результат - Суспільне в сраці рейтингу.
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду