Тетяна Лебедєва і Володимир Бринзак 21 грудня вийдуть зі складу наглядової ради НСТУ

Тетяна Лебедєва і Володимир Бринзак 21 грудня вийдуть зі складу наглядової ради НСТУ

11:53,
20 Грудня 2019
4830

Тетяна Лебедєва і Володимир Бринзак 21 грудня вийдуть зі складу наглядової ради НСТУ

11:53,
20 Грудня 2019
4830
Тетяна Лебедєва і Володимир Бринзак 21 грудня вийдуть зі складу наглядової ради НСТУ
Тетяна Лебедєва і Володимир Бринзак 21 грудня вийдуть зі складу наглядової ради НСТУ
21 грудня Тетяна Лебедєва і Володимир Бринзак, складуть повноваження членів наглядової ради Національної суспільної телерадіокомпанії України (НСТУ) за власним бажанням.

Їхні заяви розглянула та задовольнила Національної ради з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 20 грудня. 

Нацрада  вирішила провести конференції громадських організацій з обрання нових членів наглядової ради і затвердила календарний план їх проведення.

Оголошення про прийняття заяв від громадських об’єднань та організацій згідно з календарним планом буде оприлюднено на офіційному вебсайті регулятора 3 січня 2020 року, повідомили на сайті Нацради.

Сьогодні, 20 грудня, заплановане чергове засідання наглядової ради НСТУ, в якому мають взяти участь Тетяна Лебедєва і Володимир Бринзак. Це буде їхнє останнє засідання, на якому вони мають право голосу під час розгляду питань, пов’язаних із діяльністю Суспільного.

Термір повноважень Тетяни Лебедєвої та Володимира Бринзака як членів наглядової Суспільного ради мав би завершитися через рік,  у січні 2021 року.

Нагадаємо, Тетяна Лебедєва (почесна голова Незалежної асоціації телерадіомовників та колишня членкиня Національної ради з питань телебачення і радіомовлення) була обрана у наглядову раду у сфері журналістики.

Тетяна Лебедєва була першою головою наглядової ради НСТУ, очолювала її з 8-го лютого 2017 року до 8 лютого 2019 року.

Володимир Бринзак (ВГО «Національний олімпійський комітет України») обраний у сфері фізичного виховання та спорту.

Повноваження члена наглядової ради припиняться після рішення Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.

Відповідно до «Порядку проведення конференцій громадських об’єднань та асоціацій, обрання членів наглядової ради публічного акціонерного товариства «Національна суспільна телерадіокомпанія України» та припинення їхніх повноважень» у разі дострокового припинення повноважень – протягом 14 календарних днів з дня прийняття рішення про дострокове припинення повноважень члена наглядової ради НСТУ Національна рада має розмістити на своєму офіційному веб-сайті оголошення про прийняття заяв об’єднань на участь у відповідній конференції (конференціях). Одночасно Національна рада подає звернення про розміщення цього оголошення на офіційних веб-сайтах Кабінету Міністрів, Верховної Ради, Міністерства інформаційної політики, Міністерства культури, Міністерства молоді та спорту, Міністерства освіти і науки, Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, Державного комітету телебачення і радіомовлення.

Як писав «Детектор медіа», голова громадської організації «Центр політичних студій та аналітики «Ейдос» Віктор Таран 2 грудня оголосив, що складає повноваження члена наглядової ради НСТУ.

5 грудня Нацрада задовольнила його заяву та оголосила прийом заяв для обрання члена наглядової ради Суспільного у сфері місцевого самоврядування, які приймають у робочі дні з 9 по 23 грудня 2019 року.

На сьогодні до складу наглядової ради Суспільного входять від громадських об’єднань та асоціацій входять: Володимир Бринзак – у сфері фізичного виховання та спорту, Євген Глібовицький – у творчій сфері, Дарія Карякіна – у сфері забезпечення прав національних меншин, Тетяна Лебедєва – у сфері журналістики, Вадим Міський – у сфері захисту інтересів дітей та молоді, Олексій Панич – у сфері освіти та науки,   Наталя Скрипка – у сфері захисту прав осіб з особливими потребами, Олександр Павліченко – у правозахисній сфері.

Із 21 грудня Тетяна Лебедєва та Володимир Бринзак вийдуть із наглядової ради.

Від депутатських фракції та груп членами наглядової ради НСТУ стали  В’ячеслав Козак (депутатська фракція Радикальної партії Олега Ляшка), Лаврентій Малазонія (депутатська фракція політичної партії «Опозиційний блок»), Світлана Остапа (депутатська фракція політичної партії «Об’єднання «Самопоміч»),  Ігор Хохич (депутатська група «Відродження»), Володимир Яворівський (депутатська фракція політичної партії «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина»), Катерина Дулапчій (депутатська група «Воля народу») і Оксана Миронова (депутатська фракція партії «Блок Петра Порошенка»). Віталій Портников (депутатська фракція політичної партії «Народний фронт») вийшов зі складу наглядової ради НСТУ за власним бажанням. На його місце станом на 10 грудня нікого не делегували.

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду