За право провести «Євробачення-2023» у Британії змагатимуться сім міст

За право провести «Євробачення-2023» у Британії змагатимуться сім міст

18:08,
12 Серпня 2022
3918

За право провести «Євробачення-2023» у Британії змагатимуться сім міст

18:08,
12 Серпня 2022
3918
За право провести «Євробачення-2023» у Британії змагатимуться сім міст
За право провести «Євробачення-2023» у Британії змагатимуться сім міст
Одна з вимог під час відбору міста є «культурна пропозиція», яка включає демонстрацію української культури та музики.

Суспільний мовник Британії BBC оголосив шортлист із семи міст для проведення міжнародного пісенного конкурсу «Євробачення» у 2023 році.

ВВС отримало заявки на відбір від 20 міст з усіх чотирьох націй, що входять до складу Великої Британії. Про це йдеться у заяві ВВС від 12 серпня та Суспільного.

За право провести «Євробачення» змагатимуться:

  • Бірмінгем,
  • Глазго,
  • Лідс,
  • Ліверпуль,
  • Манчестер,
  • Ньюкасл,
  • Шеффілд.

«Усі заявники продемонстрували, як вони відображатимуть українську культуру, музику і громади, щоб відзначити той факт, що Україна перемогла у цьогорічному пісенному конкурсі "Євробачення". Сім міст увійшли до шортлиста на основі їхньої відповідності низці мінімальних вимог, які демонструють наявність потенціалу, спроможності та досвіду проведення подій такого масштабу і складності», –  йдеться в повідомленні Суспільного.

Сім міст пройдуть до другого, фінального етапу, де вони мають розкрити власні заявки докладніше.

«BBC вибере місто-господаря "Євробачення-2023" спільно з Європейською мовною спілкою, і місто-переможець оголосять восени. Остаточне рішення щодо міста-господаря буде ухвалено залежно від того, яке місто чи регіон досягне найвищого результату за узгодженими критеріями оцінки, встановленими BBC», - зазначають на Суспільному.

До цих результатів належать: наявність належного місця проведення конкурсу та достатнього місця для виконання вимог пісенного конкурсу; зобов'язання міста або регіону щодо проведення події, зокрема в частині фінансового внеску; потужність культурної пропозиції, зокрема позаефірні місцеві та регіональні заходи, а також демонстрування української культури та музики й відповідність стратегічним пріоритетам ВВС як суспільного мовника, зокрема надання цінності всім аудиторіям та підтримка креативної економіки Великої Британії.

Нагадаємо, наприкінці липня Європейська мовна спілка та ВВС домовилися про проведення міжнародного пісенного конкурсу «Євробачення-2023» у Великій Британії від імені Національної суспільної телерадіокомпанії України.

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду