«Євробачення-2023» не буде в Україні  – ЄМС

«Євробачення-2023» не буде в Україні – ЄМС

13:37,
17 Червня 2022
4748

«Євробачення-2023» не буде в Україні – ЄМС

13:37,
17 Червня 2022
4748
«Євробачення-2023» не буде в Україні  – ЄМС
«Євробачення-2023» не буде в Україні  – ЄМС
Європейська мовна спілка не погодилася проводити пісенний конкурс у країні, в якій йде війна.

Європейська мовна спілка (ЄМС, EBU) прийняла рішення, що «Євробачення-2023» не може проходити в Україні.

Про це йдеться на сайті ЄМС.

Керівна рада ЄМС ознайомилася з відповідями опитувальника, які надала Україна і прийшла до висновку, що Суспільне не зможе провести конкурс в Україні, зважаючи на війну Росії проти України і гарантії безпеки.

В ЄМС зазначили, що з моменту повномасштабного вторгнення Росії в Україну у всьому підтримують Суспільне. «Ми гарантуємо, що ця підтримка триватиме, щоб Суспільне могло надавати українцям інформацію.

Наразі приймають рішення, яка країна стане господарем наступного конкурсу. Велика Британія посіла 2 місце на «Євробаченні-2022». 

Член правління Суспільного, відповідальний за платформи радіо і телебачення, Дмитро Хоркін зазначив, що Україна братиме участь у «Євробаченні-2023», де б воно не проходило.

Нагадаємо, у ніч з 14 на 15 травня в італійському місті Турин на «Євробаченні-2022» переміг український гурт «Калуш Оркестра», отримавши рекордну кількість балів від глядачів за весь час існування конкурсу. Після перемоги Україна отримала право на проведення міжнародного пісенного конкурсу у 2023 році.

Суспільне, яке є членом Європейської мовної спілки, забезпечує відбір і участь представника України у пісенному конкурсі «Євробачення», є офіційним транслятором конкурсу, а також має організовувати конкурс наступного року в разі перемоги України. Проте всі рішення щодо наступного «Євробачення» команда Суспільного у партнерстві з владою України приймає спільно з Європейською мовною спілкою.

10 червня Кабінет Міністрів України створив організаційний комітет з підготовки та проведення в Україні «Євробачення-2023». 

14 червня відбулася офіційна стартова зустріч, під час якої представники ЄМС розглянули презентацію гарантій і заходів підготовки, зокрема опитувальника з безпеки, потенційних локацій для проведення конкурсу, що були підготовлені командою Суспільного спільно з урядом України.  Робоча група Суспільного разом з органами державної й місцевої влади розглядала кілька варіантів проведення події в трьох різних регіонах України.  

Раніше «Детектор медіа» спробував спрогнозувати, які Україна має шанси стати реальною господинею наступного конкурсу, і якщо не Україна, то хто.

Фото: ЄМС,  Sarah Louise Bennett 

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
фанат Євробачення
08:18 / 18.06.2022
Цілком очікуване рішення. Проводити Євробачення в Україні нині небезпечно.
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду