У застосунку «Дія» можна проголосувати за журі нацвідбору на «Євробачення-2023»

У застосунку «Дія» можна проголосувати за журі нацвідбору на «Євробачення-2023»

13:41,
31 Жовтня 2022
5098

У застосунку «Дія» можна проголосувати за журі нацвідбору на «Євробачення-2023»

13:41,
31 Жовтня 2022
5098
У застосунку «Дія» можна проголосувати за журі нацвідбору на «Євробачення-2023»
У застосунку «Дія» можна проголосувати за журі нацвідбору на «Євробачення-2023»
Членів журі зможуть обрати й ті українці, які зараз перебувають за кордоном.

Упродовж тижня — з 31 жовтня до 7 листопада 10:00 — у мобільному застосунку «Дія» триватиме опитування щодо кандидатів у журі, яке працюватиме під час проведення національного відбору пісенного конкурсу «Євробачення-2023».

Суспільне вперше пропонує всім охочим долучитися не тільки до голосування за представника від України, а й за склад журі нацвідбору конкурсу. 

Голова правління Суспільного Микола Чернотицький висловив впевненість, що завдяки голосуванню у застосунку «Дія» усі охочі легко і швидко зможуть проголосувати за тих, кого хочуть бачити суддями на національному відборі.

 «Цьогоріч ми вперше транслювали Євробачення в "Дії". Фінал конкурсу подивилися більше мільйона українців. Тепер переходимо до наступного етапу — опитування “Євробачення-2023: обираємо журі Нацвідбору”. Вперше в історії конкурсу суддів обиратимуть українці. Зробити це дуже просто – в кілька кліків в "Дії"», — зазначив віцепрем'єр-міністр, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров

Щоб проголосувати, потрібно відкрити застосунок «Дія» у розділі «Послуги» та натиснути на «Опитування». 

Далі потрібно обрати одного з запропонованих кандидатів:

  • Джамала — співачка та авторка пісень. Володарка «Нагороди за визначне лідерство артиста» від Атлантичної ради США 2022 року та переможниця «Євробачення-2016».
  • Dzidio (Михайло Хома) — співак, автор пісень, актор, кінорежисер, продюсер, фронтмен та засновник гурту «DZIDZIO». Заслужений артист України, амбасадор Національної збірної України з футболу.
  • Тіна Кароль — співачка, композиторка. Народна артистка України. Володарка двох Національних премій «За внесок у розвиток музичної індустрії України», авторка проєкту на підтримку молодих виконавців «Молода кров».
  • Злата Оґнєвіч — співачка, авторка, композиторка. На «Євробачення-2013» посіла третє місце. Переможниця шоу «Маска» і героїня другого сезону телешоу «Холостячка». Нагороджена Орденом Княгині Ольги 3 ступеню. 
  • Катерина Павленко (Monokate) — співачка, фольклористка, сонграйтерка, композиторка. Фронтвумен гурту Go_A, який здобув 5-е місце на «Євробачення-2021» у Роттердамі.
  • Юлія Саніна — фронтвумен рок-гурту «The HARDKISS». Авторка пісень, композиторка. Була у журі та наставницею талант-шоу «X-Фактор», учасницею телешоу «Танці з зірками». 
  • Костянтин Томільченко — креативний продюсер телешоу «Україна має талант», «Х-Фактор», «Маска». Хореограф, суддя шоу «Танцюють всі». Неодноразово був режисером-постановником хореографії до пісень українських артистів на «Євробаченні».
  • Тарас Тополя — лідер гурту «Антитіла». Доброволець 130 батальйону Сил територіальної оборони ЗСУ. Волонтер, співзасновник благодійного фонду «АНТИТІЛА». 
  • Валерій Харчишин — рок-музикант, лідер гурту «Друга Ріка». Актор театру та кіно, продюсер. Гендиректор ГО «Українська агенція з авторських та суміжних прав».

За результатами голосування буде сформовано рейтинг кандидатів у журі. Трьом членам журі, які наберуть найбільше голосів, буде запропоновано підписати угоду із Суспільним. 

У разі, якщо хтось із трійки з найвищим рейтингом через вагомі причини не зможе підписати угоду, членом журі стане наступний кандидат за рейтинговим списком результатів голосування. Після підписання угоди імена трійки будуть оголошені публічно. 

Обране журі разом з глядачами голосуватиме у фіналі нацвідбору за представника України на пісенному конкурсі «Євробачення-2023».

Нагадаємо, Суспільне оголосило імена 36 учасників, які увійшли до лонглиста національного відбору на участь у пісенному конкурсі «Євробачення-2023». Їх обрали серед 384 претендентів, які подали заявки на участь у відборі. Список фіналістів буде оголошено не пізніше 17 листопада.

Фінал національного відбору на «Євробачення-2023» проведуть 17 грудня у форматі телевізійного концерту в прямому ефірі. За виробництво телеверсії фіналу нацвідбору відповідає компанія «Старлайт продакшн».

«Євробачення-2023» прийматиме британське місто Ліверпуль від імені України у травні наступного року. У конкурсі візьмуть участь 37 країн

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
Їжак
18:28 / 02.11.2022
А де Ярослав Лодигін - скала!, персона!, експерт з усіх питань..., а ці експерти з музики- Вадим Лисиця – український продюсер, саундпродюсер, аранжувальник, звукорежисер, музичний продюсер телевізійного шоу Х-Фактор (9 та 10 сезон). Андрій Капраль – співак, соліст вокальної формації "Піккардійська терція", аранжувальник, автор пісень, лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка в галузі музичного мистецтва, заслужений артист України. Ірина Федишин – українська співачка учасниця та переможниця багатьох вокальних шоу. Андрій Яцків – мультиінструменталіст, диригент, художній керівник Академічного інструментального ансамблю "Високий Замок" Львівської національної філармонії, отримав відзнаку Греммі як продюсер за найкращий саундтрек 2019 року до серіалу "Чорнобиль". Лук’ян Галкін – український кінознавець та кінокритик, викладач Національного університету театру, кіно і телебачення імені Карпенка-Карого, виконавчий продюсер телеканалу UA: КУЛЬТУРА, головний редактор та співзасновник інтернет-медіа Moviegram, лектор освітніх заходів з питань кіно. скучно у вас тут, не те що минулого року...
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду