Хто входить до складу національного журі на «Євробаченні-2023»?

Хто входить до складу національного журі на «Євробаченні-2023»?

22:52,
13 Травня 2023
3124

Хто входить до складу національного журі на «Євробаченні-2023»?

22:52,
13 Травня 2023
3124
Хто входить до складу національного журі на «Євробаченні-2023»?
Хто входить до складу національного журі на «Євробаченні-2023»?
Цього року в українців була змога самим обрати членів національного журі Пісенного конкурсу «Євробачення-2023». Голосування за кандидатів проходило в мобільному застосунку «Дія». З десяти кандидатів українці обрали п’ятірку журі, яка голосує за найкращих виконавців у фіналі «Євробачення-2023».

За повідомленням корпоративного сайту Суспільного, до складу національного журі увійшли: 

Олександр «Фоззі» Сидоренко, співак, учасник гурту ТНМК  — 21,81%;

Світлана Тарабарова, співачка, композиторка й авторка пісень — 17,31%;

Тоня Матвієнко, співачка, заслужена артистка України — 14%;

Олег Собчук, фронтмен і засновник гурту «СКАЙ» — 11,67%;

Євген Хмара, композитор і піаніст  — 10,08%.

Головою національного журі став Олександр «Фоззі» Сидоренко, оскільки отримав найбільшу підтримку під час опитування. 

ZLATA OGNEVICH, яка стала речницею України на Пісенному конкурсі «Євробачення-2023,  оголосить бали національного журі у прямому ефірі шоу.

Нагадаємо, 67-й Пісенний конкурс «Євробачення-2023» відбувся в Ліверпулі від імені України. У травні 2022 року втретє за історію конкурсу переможцем стала Україна. Перше місце здобув гурт Kalush Orchestra з піснею Stefania.  За правилами, країна-переможець має приймати наступний конкурс. Але через повномасштабну агресію з боку Росії Европейська мовна спілка вирішила,  що  «Євробачення-2023» відбудеться  у британському Ліверпулі від імені України.

9 травня відбувся перший півфінал «Євробачення-2023», у ньому взяли участь 15 виконавців з різних країн, 10 із яких у результаті голосування  глядачів пройшли у фінал.

11 травня відбувся другий півфінал конкурсу, де за місце у фіналі змагалися 16 країн. Переможцями другого півфіналу стали Албанія, Кіпр, Естонія, Бельгія, Австрія, Литва, Польща, Австралія, Вірменія та Словенія.

Представником України на «Євробаченні-2023» є гурт TVORCHI, який одразу потрапляє у гранд-фінал шоу 13 травня, де виступить під номером 19 з оновленою версією пісні «Heart of Steel».

Фото: Cуспільне

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду