Сьогодні фінал нацвідбіру на «Євробачення-2023»: де і як обирати представника України

Сьогодні фінал нацвідбіру на «Євробачення-2023»: де і як обирати представника України

14:52,
17 Грудня 2022
4090

Сьогодні фінал нацвідбіру на «Євробачення-2023»: де і як обирати представника України

14:52,
17 Грудня 2022
4090
Сьогодні фінал нацвідбіру на «Євробачення-2023»: де і як обирати представника України
Сьогодні фінал нацвідбіру на «Євробачення-2023»: де і як обирати представника України
Вперше за представника України на «Євробаченні» українці голосуватимуть безкоштовно.

Сьогодні, 17 грудня, о 17:00 в укритті у Києві розпочнеться фінал національного відбору на участь у пісенному конкурсі «Євробачення-2023». Суспільне вестиму пряму трансляцію на різних платформах. Розповідаємо, хто буде виступати, в якому порядку, де дивитися, як голосувати і скільки це коштуватиме. 

Порядок виступів фіналістів:

  1. Moisei — «I'm Not Alone»
  2. OY Sound System — «Ой, тужу»
  3. Demchuk — «Alive»
  4. Jerry Heil — «When God Shut the Door»
  5. Fiinka — «Довбуш»
  6. Krutь — «Колискова»
  7. Tember Blanche — «Я вдома»
  8. Angelina — «Stronger»
  9. 2Tone — «Квітка»
  10. Tvorchi  — «Heart of Steel»

Де дивитися і слухати?

Телебачення:

Інтернет:

Радіо:

Як голосувати?

Переможця фіналу нацвідбору на «Євробачення-2023» визначатимуть журі та глядачі шляхом глядацького голосування: по 50% результату голосування. 

До складу журі увійшли:  Тарас Тополя, лідер гурту «Антитіла», доброволець Сил територіальної оборони ЗСУ, Джамала, переможниця «Євробачення-2016», володарка «Нагороди за визначне лідерство артиста» Атлантичної ради США, та Юлія Саніна, солістка рок-гурту «The Hardkiss». Склад журі вперше обрали українці під час опитування у застосунку «Дія». 

Глядачі цьогоріч вперше голосуватимуть у мобільному застосунку «Дія» безкоштовно.У попередні роки глядачі надсилали смс за фаворитів. У лютому під час відбору на «Євробачення-2022» одне повідомлення коштувало 5,31 грн.

Сьогодні кожен українець віком від 14 років в Україні або за кордоном зможе проголосувати за свого фаворита нацвідбору під час фіналу конкурсу.

Про початок і закінчення голосування глядачів повідомляють ведучі фіналу Тімур Мірошниченко, Катерина Павленко та Злата Оґнєвіч.

За результатами голосування глядачів формується рейтингова таблиця учасників з конвертацією голосів глядачів у бали від 1 до 10, найвищим показником вважається 10 балів.

Музичний продюсер нацвідбору на «Євробачення-2023» – Дмитро Шуров (Pianoбой).

Над виробництвом телеверсії фіналу нацвідбору працюватиме переможець мистецького конкурсу — ТОВ «Старлайт Продакшн». Це другий нацвідбір із 2016 року, який Суспільне проводить у партнерстві з переможцями мистецького конкурсу.  У лютому 2022 року Ссупільне проводило відбір із компанією Friends Production. Раніше нацвідбір повністю організовував телеканал СТБ.

67-ий пісенний конкурс «Євробачення» у травні 2023 року прийматиме Ліверпуль. Суспільне, яке є членом Європейської мовної спілки, організовує і проводить відбір пісні та представника України, а також забезпечує участь представника України у «Євробаченні».

Читайте також
Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду