Велика Британія залучила трьох представників Суспільного до роботи над проведенням «Євробачення»-2023

Велика Британія залучила трьох представників Суспільного до роботи над проведенням «Євробачення»-2023

18:21,
21 Грудня 2022
3016

Велика Британія залучила трьох представників Суспільного до роботи над проведенням «Євробачення»-2023

18:21,
21 Грудня 2022
3016
Велика Британія залучила трьох представників Суспільного до роботи над проведенням «Євробачення»-2023
Велика Британія залучила трьох представників Суспільного до роботи над проведенням «Євробачення»-2023
Організатори «Євробачення»-2023 з Бі-бі-сі представили команду, яка працюватиме над творчими елементами трьох прямих ефірів конкурсу. У складі команди є троє українців.

Бі-бі-сі, суспільний мовник Великої Британії, який у 2023 році проводитиме «Євробачення» від імені України, оголосило старшу продюсерську команду, яка представить конкурс світовій аудиторії у понад 160 мільйонів глядачів.

Прямі ефіри шоу для Бі-бі-сі проводитиме продакшн-компанія BBC Studios Entertainment & Music, яка тісно співпрацює з українською командою Суспільного, залученою до роботи над усіма творчими елементами трьох прямих ефірів «Євробачення»-2023.

Команду Суспільного очолюють Оксана Скибінська (голова української делегації «Євробачення»), Тетяна Семенова (виконавча продюсерка програм і заходів в Україні, зокрема шоу «Дивовижні люди», «Новорічний вечір», «З Днем народження, Україно») та Герман Нєнов (креативний директор і режисер відеокліпів, який працював над сценічними виступами та відеокліпами для NK, Тіни Кароль і Злати Оґнєвіч, а також створював легендарні телешоу «Дивовижні люди», «Привіт, 20-ті» та «Ігри талантів»).

Герман Нєнов відповідатиме за візуальне відображення України в під час «Євробачення»-2023.

«Я обіцяю, що вся краса і вся масштабність української культури та мистецтва будуть максимально проявлені. Мені дуже хочеться зробити так, щоб європейські глядачі змогли відійти від шаблонних уявлень про Україну. Хочу показати нашу країну сучасною, але в той самий час автентичною. Спільно з командою Бі-бі-сі ми працюємо над елементами шоу вже майже три місяці», — розповів Герман Нєнов.

Режисерами півфіналів і фіналу стане трійка досвідчених постановників: Ніккі Парсонс, Річард Валентайн та Оллі Бартлетт.

Ніккі Парсонс буде головною режисеркою фіналу конкурсу. З 2006 року вона є режисеркою циклу передач Бі-бі-сі Strictly Come Dancing (британська версія шоу «Танці з зірками») і має величезний досвід у постановці розважальних шоу у Великобританії та США. Ніккі була режисеркою церемонії вручення премії BAFTA на телебаченні, Britain's Got Talent («Британія має талант»), Dancing on Ice («Танці на льоду»), So You Think You Can Dance US («Думаєш, ти вмієш танцювати — США») та інших.

Річард Валентайн — лауреат премій BAFTA та Королівського телевізійного товариства, режисер багатокамерної зйомки. У його доробку зокрема «Концерт для України», концерти Global Citizen London, One Love Manchester, «Аріана Гранде на BBC», «Гаррі Стайлз на BBC» та багато інших. Річард також працював з Бейонсе, Foo Fighters і Duran Duran.

Оллі Бартлетт нещодавно працював над режисурою Ґластонберського фестивалю, A Secret Night with Kylie Minogue, Soccer Aid, The Big Night of Musicals, The National Lottery's New Year's Eve Big Bash та інш. 

Провідним креативним директором пісенного конкурсу «Євробачення»-2023 студія Бі-бі-сі призначила Дена Шиптона. Ден куруватиме різні творчі елементи шоу, включаючи номери між виступами та парад прапорів, а також співпрацюватиме з Германом Нєновим, якого Суспільне призначило креативним директором від України.

Ден Шиптон має значний досвід роботи креативним директором багатьох великих заходів, гастролей і концертів.

Музичним директором пісенного конкурсу «Євробачення»-2023 стане Коджо Самюел. Він стежитиме за музичним виробництвом і аранжуванням номерів між виступами та парадом прапорів.

Хуліо Хімеде виконуватиме роль декоратора «Євробачення»-2023. Хуліо створив декорації для багатьох великих подій і телешоу. Він працював над 64-ою щорічною церемонією вручення премії Grammy, церемонією нагородження MTV Video Music Awards у 2018-2021 роках, MTV EMA у 2016-2021 роках та інш.

Лауреат премії BAFTA Роберт Едвардс додасть свій досвід до проведення «Євробачення»-2023 як головний звукорежисер, оскільки раніше він уже був звукорежисером «Євробачення»-2018 у Лісабоні.

Художником зі світла буде Тім Рутледж. Тім є лауреатом нагород за освітлення від BAFTA та Royal Television Society Awards (Премія Королівського телевізійного товариства). Він працював під час проведення у прямому ефірі багатьох концертів, зокрема Stormzy на Ґластонберському фестивалі у 2019 році, стадіонного туру Spice Girls по Великій Британії та світового туру Formation Бейонсе. Також він працював над створенням телевізійних проєктів «Х-фактор», «Концерт для України», Церемонії відкриття Ігор Співдружності-2014 та інш.

Попередньо оголошена провідна знімальна команда BBC Studios: Ендрю Картмелл (виконавчий продюсер), Джеймс О'Брайєн (виконавчий директор продакшну), Лі Смітхерст (керівник шоу) і Тван Ван Де Ньювенхейзен (керівник конкурсу). 

Весь проєкт очолює керівний директор Мартін Грін, який співпрацює з Рейчел Ешдаун, головною комісаркою Бі-бі-сі.

Нагадаємо, 67-ий пісенний конкурс «Євробачення» відбудеться в травні 2023 року у Ліверпулі (Великій Британії) від імені України. Представниками від України за результатами голосування глядачів та журі став електронний гурт Tvorchi.

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
Дуже вибачливо
22:11 / 21.12.2022
і обережно запитаю :"грейд" то однокорінне слово з "грейдер", тобто трактор, що гребе великою лопатою. Яка лопата у цих працівників і що вони гребуть нею - гроші?
Дуже вибачаюсь
19:46 / 21.12.2022
за запитання: Скибинська працює на Суспільному вже чотири роки, а інші двоє? На яких посадах якого грейду і коли стали офіційно до роботи?
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду