Суспільне розпочинає Нацвідбір на «Євробачення-2023»

Суспільне розпочинає Нацвідбір на «Євробачення-2023»

12:00,
17 Серпня 2022
4068

Суспільне розпочинає Нацвідбір на «Євробачення-2023»

12:00,
17 Серпня 2022
4068
Суспільне розпочинає Нацвідбір на «Євробачення-2023»
Суспільне розпочинає Нацвідбір на «Євробачення-2023»
Кінцевий термін подачі заявок — 15 жовтня 2022 року.

У середу, 17 серпня, Суспільне оголосило про початок прийому заявок на участь у національному відборі на пісенний конкурс «Євробачення».

Кінцевий термін подачі заявок — 15 жовтня 2022 року. Заявки на участь у Нацвідборі приймаються через форму на сайті www.eurovision.ua

Вперше процес підготовки до конкурсу стартує влітку, і вже в грудні стане відомо, хто представить Україну на сцені «Євробачення-2023» у Великій Британії.

Офіційним музичним продюсером Нацвідбору на «Євробачення» стане музикант Дмитро Шуров (Pianoбой).

«Як музикант, що постійно працює, я добре розумію, наскільки потужною зброєю є музика під час війни. Музика підіймає з емоційного дна, дає надію, заряджає, лікує. Україні є що дати світові, ми нація вільних людей, які хочуть створювати, а не руйнувати, і дуже важливо, щоб нова українська музика народжувалась і потрапляла до людей. 

Я радий можливості працювати музичним продюсером цьогорічного відбору. Я хочу, щоб Європа почула і побачила сучасного українського музиканта, який є частиною світового музичного контексту. Артиста, який саме завдяки його музиці, його унікальності, таланту та харизмі, зможе бути своїм на будь-якому світовому фестивалі або концертному майданчику. Музиканта, який буде звучати у навушниках та плейлистах людей по всьому світу. Я знаю, що такі люди в нас є, і, хоча зараз творити дуже важко, я запрошую і закликаю музикантів усіх стилів та жанрів терміново братись за улюблений інструмент і долучатись до відбору. Приймання заявок триватиме до 15 жовтня, тож у вас є майже два місяці, щоб створити свою переможну пісню, яка дихає новою Україною, пісню, яка зачепить і надихне світ», — розповів Дмитро Шуров.

Склад і журі фіналу Нацвідбору, і національного журі для міжнародного конкурсу Євробачення визначатимуть українці. Цього року Суспільне планує провести онлайн-голосування за тих, хто даватиме професійну оцінку виступам учасників. 

  • Як і в попередні роки, до участі у «Євробаченні» допускаються сольні виконавці або гурти, які вже існують чи створені спеціально для участі в Нацвідборі. 
  • Вік виконавців — від 16 років. 
  • Кількість учасників колективу — до 6 осіб. 
  • Хронометраж пісні — до 3 хвилин. 
  • Мова пісні — будь-яка, крім мови держави-агресора. 
  • Виконання пісні відбуватиметься наживо. Фонограма може містити записаний беквокал, але ніколи — основний вокал або інший вокал, що допомагатиме оригінальному голосу учасника. 
  • Особиста участь у прослуховуванні учасників лонглиста є обов’язковою. 

Фінал національного відбору на «Євробачення-2023» відбудеться у грудні в Києві. Переможця оголосять під час трансляції фіналу у прямому ефірі телеканалів Суспільного та на діджитал-платформах Суспільного. Далі переможець нацвідбору має укласти договір із Суспільним про участь у конкурсі Євробачення. 

Попри перемогу українського гурту «Kalush Orchestra» на «Євробаченні-2022, наступний конкурс відбудеться не в Україні.

Рішення перенести проведення конкурсу до Великої Британії з міркувань безпеки прийняла Європейська мовна спілка (ЄМС). Представник України автоматично потрапить до фіналу майбутнього конкурсу.

Читайте також
Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду