Тимчасовий виконувач обов’язків продюсера Олександр Марченко звільнився із «Суспільного Донбас»

Тимчасовий виконувач обов’язків продюсера Олександр Марченко звільнився із «Суспільного Донбас»

15:28,
9 Грудня 2022
2679

Тимчасовий виконувач обов’язків продюсера Олександр Марченко звільнився із «Суспільного Донбас»

15:28,
9 Грудня 2022
2679
Тимчасовий виконувач обов’язків продюсера Олександр Марченко звільнився із «Суспільного Донбас»
Тимчасовий виконувач обов’язків продюсера Олександр Марченко звільнився із «Суспільного Донбас»
Він працював на цій посаді з березня 2020 року, нещодавно канал перейменували на «Суспільне. Новини».

Із 6 грудня Олександр Марченко за власним бажанням звільнився з посади тимчасового виконувача обов’язків продюсера каналу «Суспільне Донбас». Його рішення підтримали члени правління Суспільного. 

Про це повідомили у пресслужбі Суспільного.

Олександр Марченко виконував обов’язки продюсера з березня 2020 року.

За час своєї роботи він разом із командою втілював проєкти програми співпраці з локальними продакшнами «Створюй із Суспільним», зокрема «Street Cхід»«12 міфів про Донбас»«Голоси Донбасу», «Надазовські греки». Запустив проєкт «Виборчий округ», в умовах пандемії продюсував трансляції та записи подій для локальних і міжрегіональних платформ Суспільного.

«Головним моїм завданням було відновлення дієздатності філії після того, як із попереднім керівництвом з неї пішла значна частина журналістів, операторів та режисерів монтажу. Попри те, що в ньюзрумі в Сєвєродонецьку залишилася лише одна журналістка-студентка, яка працювала на пів ставки, жодного випуску новин, жодної програми не було зірвано. Далі — викликом була організація роботи в умовах пандемії», — прокоментував Олександр Марченко.

Після початку повномасштабного вторгнення росіян 24 лютого команда каналу «Суспільне Донбас» вимушена була евакуюватися, але і за цих умов колектив продовжив працювати.

«Незважаючи на те, що офіс компанії в окупації, а люди роз'їхалися по різних регіонах, вдалося налагодити роботу діджиталу, а також виробництво щоденного підсумкового випуску новин, — зазначив Олександр  Марченко. — Це був цікавий досвід. Дякую колективу за ці роки роботи. Люди — найкраще, що в нас є».

Наразі регіональна команда Суспільного мовлення трансформується відповідно до нових викликів, які постали перед країною та медіа під час повномасштабної війни. Упродовж наступних трьох років у компанії запрацюють регіональні центри виробництва, які координуватимуть виробництво контенту одразу в кількох областях. Така трансформація дозволить децентралізувати процес ухвалення рішень, продовжувати розбудовувати гіперлокальну мережу кореспондентів Суспільного у малих містах та громадах. 

У листопаді 2022 року телеканал «Суспільне Донбас» змінив назву на «Суспільне Новини» і став інформаційно-аналітичним. 

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
працівник
18:23 / 22.12.2022
Нічого він не звільнився. А продовжує працювати на суспільному. На іншій посаді. Навіщо про це взагалі писати? Немає більше про що?
читач
19:39 / 10.12.2022
"Ми маємо багато планів, коли повернемося до повноцінної роботи", -говорив Олександр Марченко про суспільне Детектору 23 липня 2022. То що тоді змінилося, вже немає планів?
тому що дурненький
22:31 / 09.12.2022
хіба може щось бути краще за суспільне ?
А тому
20:40 / 09.12.2022
Ніхто про це не напише. Може щось ліпше знайшов.
А чому?
20:11 / 09.12.2022
Чому звільнився? Що не влаштовувало?
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду