Андрія Шаповалова та Сергія Нощенка звільнили з філії Суспільного «UA: Донбас»

Андрія Шаповалова та Сергія Нощенка звільнили з філії Суспільного «UA: Донбас»

18:19,
6 Березня 2020
5263

Андрія Шаповалова та Сергія Нощенка звільнили з філії Суспільного «UA: Донбас»

18:19,
6 Березня 2020
5263
Андрія Шаповалова та Сергія Нощенка звільнили з філії Суспільного «UA: Донбас»
Андрія Шаповалова та Сергія Нощенка звільнили з філії Суспільного «UA: Донбас»
Із 10 березня 2020 року Андрія Шаповалова звільнено з посади менеджера регіональної дирекції «UA: Донбас», а Сергія Нощенка – з посади продюсера філії.

Про кадрові зміни повідомлено у протоколі правління Національної суспільної телерадіокомпанії України від 2 березня, опублікованому на корпоративному сайті Суспільного.

Члени правління НСТУ на засіданні обговорили  питання звільнення менеджера та продюсера філії публічного акціонерного товариства «Національна суспільна телерадіокомпанія України» «Регіональна дирекція UA:Донбас».

«За результатами обговорення вирішили:

відповідно до пункту 2 частини першої статті 36 Кодексу законів про працю України, підпункту 17 пункту 66 Статуту публічного акціонерного товариства "Національна суспільна телерадіокомпанія України", затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 28.12.2016 № 1039, пункту 1.5 розділу 1, пункту 7.2 розділу 7 строкового трудового договору № 05-стд з менеджером філії ПАТ "НСТУ" "Регіональна дирекція UA:Донбас" від 08.12.2017 (зі змінами) та пункту 1.5 розділу 1, пункту 7.2 розділу 7 строкового трудового договору № 16-стд з продюсером філії ПАТ "НСТУ" "Регіональна дирекція UA:Донбас" від 08.12.2017 (зі змінами):

1) звільнити 10.03.2020 Шаповалова Андрія Анатолійовича з посади менеджера (філії) філії публічного акціонерного товариства "Національна суспільна телерадіокомпанія України" "Регіональна дирекція UA:Донбас"»;

2) звільнити 10.03.2020 Нощенка Сергія Юрійовича з посади продюсера (філії) філії публічного акціонерного товариства "Національна суспільна телерадіокомпанія України" "Регіональна дирекція UA:Донбас"», – зазначено у протоколі.

«Детектор медіа» звернувся до Андрія Шаповалова по коментар.

Як відомо «ДМ» із власних джерел, у Андрія Шаповалова та Сергія Нощенка закінчився контракт.

Нагадаємо, у 2018-2019 роках філії «UA: Донбас», куди входить телеканал «UA: Донбас» (з телецентрами у Севєродонецьку та Краматорську), радіо «Голос Донбасу» і радіо «Пульс» завдяки співпраці з міжнародними партнерами вдалося залучити приблизно 180 тисяч доларів. За ці кошти колективу «UA: Донбас» вдалося відкрити нову студію, посилити технічну базу й покращити якість візуальної картинки та звуку.

Як писав «Детектор медіа», у квітні 2014 року всі виробничі потужності тодішньої Донецької обласної державної телерадіокомпанії захопили бойовики. Мовлення обласного телебачення і радіо не здійснювалося майже 10 місяців. 27 лютого 2015 року Донецьке обласне державне телебачення відновило мовлення під назвою «До ТеБе» з Києва і частково з Краматорська (де робили передачі та окремі новини). Згодом телеканал зосередив виробничі потужності у Краматорську.  У той же час радіо «Голос Донбасу» після відновлення мовлення і досі працює з Хрещатика, 26.

У липні 2014 року терористи захопили будівлю державної телерадіокомпанії на території Луганська. Телерадіокомпанія змушена була припинити свою діяльність. ЛОТ відновила мовлення з Северодонецька  в квітні 2015 року.  За перший рік мовлення було вибудовано нову сітку, запущено прямоефірні випуски новин, створено низку програм власного виробництва.

7 листопада 2017 року в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців зареєстровані зміни щодо назви Луганської та Донецької філій Національної суспільної телерадіокомпанії України. Адміністративно «UA: Донбас» об’єднує телеканали «До ТеБе» Донецької філії Національної суспільної телерадіокомпанії України, головна редакція якого знаходиться у Краматорську, і ЛОТ Луганської філії НСТУ, який розташований у Севєродонецьку.

6 грудня 2017 року правління НСТУ на конкурі обрало менеджером «UA: Донбас» Андрія Шаповалова, який був до того директором виконуючим Луганської філії Національної суспільної телерадіокомпанії (телеканал ЛОТ), продюсером об'єднаної філії обрали Сергія Нощенка, який спершу працював з Андрієм Шаповаловим у ЛОТ, потім його призначили керівником «До ТеБе». 

Додамо, у грудні 2019 року весь колектив ранкового шоу на каналі «UA: Донбас» у прямому ефірі написав заяви про звільнення

Наприкінці грудня 2019 року стало відомо, що дружина Андрія Шаповалова – Ольга Шаповалова  –запускає телерадіокомпанію «Донбас онлайн». 

Фото: з Фейсбук-сторінки Андрія Шаповалова

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду