Телеканал «Суспільне Донбас» змінить назву на «Суспільне Новини»

Телеканал «Суспільне Донбас» змінить назву на «Суспільне Новини»

13:33,
17 Листопада 2022
4110

Телеканал «Суспільне Донбас» змінить назву на «Суспільне Новини»

13:33,
17 Листопада 2022
4110
Телеканал «Суспільне Донбас» змінить назву на «Суспільне Новини»
Телеканал «Суспільне Донбас» змінить назву на «Суспільне Новини»
Тепер Національна суспільна телерадіокомпанія матиме окремий супутниковий новинний канал.

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення переоформила  супутникову ліцензію телеканалу «Суспільне Донбас» Національної суспільної телерадіокомпанії України (НСТУ, Суспільне). Таке рішення регулятор прийняв на засіданні 17 листопада.

Канал змінив формат мовлення і став інформаційно-аналітичним. З його концепції зник кінопоказ, дитячі програми та підбір музичних творів. Натомість збільшилась частка інформаційно-аналітичного контенту та власного виробництва.

Тепер канал називатиметься «Суспільне Новини». Представників НСТУ на засіданні не було, однак члени Нацради пояснили, що таким чином компанія хоче структурувати мовлення своїх каналів. Адже наразі  Перший канал Суспільного транслює національний марафон, а регіональні філії, які з березня показують власний марафон «Суспільне Спротив» тривалий час показуватимуть Чемпіонат світу з футболу.

Таким чином Суспільне матиме супутниковий інформаційно-аналітичний канал.

Нагадаємо,  у 2014 році, коли росіяни окупували Луганськ і Донецьк, ще не було Суспільного; в кожному обласному центрі працювали державні телерадіокомпанії. Донецьку і Луганську обласні державні телерадіокомпанії бойовики захопили, працівників вигнали, а в їхніх приміщеннях відкрили власні телеканали.

Згодом Донецька ОДТРК (телеканал «До ТеБе» і радіо «Голос Донбасу) відновила мовлення у Краматорську, Луганська (телеканал ЛОТ і радіо «Пульс») — у Сєвєродонецьку.

Наприкінці 2017 року керівництво Суспільного вирішило об’єднати телеканали в один — «UA: Донбас». Радіостанції — донецька «Голос Донбасу» і луганська «Пульс» — залишилися. Телеканал мовить на супутнику.

У травні 2022 року філії Суспільного змінили логотип, «UA: Донбас» став називатися «Суспільне Донбас».

Виконувач обовя’зків продюсера каналу «Суспільне Донбас» Олександр Марченко розповів «Детектору медіа», що при першій можливості готовий повернутися працювати на Донбас, «ми відновимо там мовлення».

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду