11 лютого Нацрада має ухвалити рішення щодо оновленого складу наглядової ради Суспільного

11 лютого Нацрада має ухвалити рішення щодо оновленого складу наглядової ради Суспільного

14:06,
1 Лютого 2021
1973

11 лютого Нацрада має ухвалити рішення щодо оновленого складу наглядової ради Суспільного

14:06,
1 Лютого 2021
1973
11 лютого Нацрада має ухвалити рішення щодо оновленого складу наглядової ради Суспільного
11 лютого Нацрада має ухвалити рішення щодо оновленого складу наглядової ради Суспільного
На сьогодні майже всі групи і фракції подали кандидатури у наглядову раду Суспільного.

11 лютого Національна рада з питань телебаченні і радіомовлення на черговому засіданні має ухвалити рішення щодо оновленого складу наглядової ради Національної суспільної телерадіокомпанії України.

Про це першого лютого під час конференції з обрання члена наглядової ради НСТУ від сфери захисту прав осіб з особливими потребами сказала членкиня Національної ради з питань телебаченні і радіомовлення Тетяна Руденко.

За її словами, на сьогодні майже всі групи і фракції подали кандидатури у наглядову раду Суспільного.

3 лютого має відбутися конференція з обрання члена наглядової ради у сфері захисту інтересів дітей та молоді,4 лютого – у творчій сфері.

Після цього Нацрада затвердить обраних кандидатів і 11 лютого має ухвалити рішення щодо оновленого складу наглядової ради Суспільного мовлення.

Як писав «Детектор медіа», 17 грудня 2015 року Нацрада затвердила склад наглядової ради Національної суспільної телерадіокомпанії України.  До її складу ввійшли 17 осіб, з яких 9 членів є представниками громадськості і були обрані відкритим чесним конкурсом та 8 членів делеговані депутатськими фракціями, які самі не є депутатами. Строк повноважень кожного – 4 роки. 

19 січня 2021 року сплив термін повноважень більшості членів наглядової ради НСТУ.

В оновленому складі наглядової ради залишилося 5 членів із наглядової ради першої каденції. Це Олександр Павліченко, який є членом наглядової ради четвертий рік (став членом наглядової ради НСТУ у правозахисній сфері замість Тараса Шевченка, який достроково склав повноваження за власним бажанням), Оксана Миронова і Катерина Дулапчій, яких делегували до НР у липні 2019 року, Оксана Романюк і Віктор Бобиренко, які приєдналися до наглядової ради у жовтні 2020 року. 

25 січня 2021 року членкинею наглядової ради НСТУ у сфері освіти та науки обрали Галину Титиш.  26 січня членом наглядової ради НСТУ від сфери забезпечення прав нацменшин обрали Дмитра Ананьєва. 1 лютого  від сфери захисту прав осіб з особливими потребами членкинею наглядової ради НСТУ обрали Наталію Гарач.

Нового члена наглядової ради НСТУ у сфері фізичного виховання та спорту оберуть до 2 квітня 2021 року, оскільки Нацрада не затвердила Валентина Щербачова членом наглядової ради НСТУ, який переміг у результаті голосування на конференції. 

Додамо, що 26 січня 2021 року Комітет гуманітарної та інформполітики рекомендував Верховній Раді прийняти в цілому законопроєкт щодо усунення колізії в питанні призначення та звільнення членів Наглядової ради Суспільного мовника депутатськими фракціями і групами.  Проєктом пропонується внести зміни до ст. 8 Закону щодо складу та порядку делегування членів депутатськими фракціями і групами до Наглядової ради НСТУ. Пропонується збільшити строк повноважень членів наглядової ради з чотирьох до п’яти років, який відповідатиме строку повноважень парламенту. Зміни до частини п’ятої зазначеної статті, передбачають, що депутатська фракція і група у разі дострокового припинення повноважень свого представника у наглядовій раді НСТУ, може делегувати іншого, одначе «строк повноважень такого члена визначається в межах невідбутого строку повноважень члена, що достроково припинив повноваження, з урахуванням положень цієї частини». Таким чином, якщо законопроєкт приймуть, тоді Оксана Миронова і Катерина Дулапчій складуть повноваження членкинь наглядової ради.

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду