Олександра Павліченка обрали заступником голови наглядової ради Суспільного

Олександра Павліченка обрали заступником голови наглядової ради Суспільного

14:48,
15 Січня 2021
3493

Олександра Павліченка обрали заступником голови наглядової ради Суспільного

14:48,
15 Січня 2021
3493
Олександра Павліченка обрали заступником голови наглядової ради Суспільного
Олександра Павліченка обрали заступником голови наглядової ради Суспільного
Він виконуватиме обов’язки до грудня 2021 року.

15 січня 2021 року наглядова рада Національної суспільної телерадіокомпанії України обрала заступником голови наглядової ради Олександра Павліченка.

У засіданні взяли участь 11 членів. За кандидатуру Олександра Павліченка проголосували 7 членів наглядової ради НСТУ. Один голос був проти. У голосуванні не брали участь троє членів наглядової ради НСТУ - Олександр Павліченко, Олексій Панич та Лаврентій Малазонія.

У грудні 2017 року Олександр Павліченко став членом наглядової ради НСТУ у правозахисній сфері замість Тараса Шевченка, який достроково склав повноваження за власним бажанням. Олександр Павляченко є представником Харківської правозахисної групи, виконавчий директор Української Гельсінської спілки з прав людини. 

Голова наглядової ради НСТУ Світлана Остапа пояснила, що 19 січня 2021 року у більшості членів наглядової ради спливає термін повноважень. В оновленому складі залишаться 5 членів із наглядової ради першої каденції. Це Олександр Павліченко, який є членом наглядової ради четвертий рік, Оксана Миронова і Катерина Дулапчій, яких делегували до НР у липні 2019 року, Оксана Романюк і Віктор Бобиренко, які приєдналися до наглядової ради у жовтні 2020 року. 

Заступник голови матиме право підпису та зможе відповідати на звернення на час формування нового складу наглядової ради та обрання голови.

Напередодні засідання наглядової ради, 14 січня, комітет з питань призначень і винагород НР розглянув питання про обрання заступника голови наглядової ради НСТУ. Голова комітету з питань призначень і винагород Євген Глібовицький сказав, що комітет рекомендує на посаду заступника голови Олександра Павліченка та Оксану Романюк.

Оксана Романюк подякувала колегам, які висунули її кандидатуру та зазначила, що змушена взяти самовідвід, оскільки вона нова людина у наглядовій раді і потребує навчання.

Раніше з березня 2019 року заступником голови наглядової ради був Ігор Хохич, який достроково 30 січня 2020 року залишив наглядову раду НСТУ

Нагадаємо, 19 січня 2021 року спливає термін повноважень більшості членів НР.

Наразі триває підготовка до проведення коференцій з обрання членів наглядової ради НСТУ у п’яти сферах – освіти та науки; забезпечення прав національних меншин; захисту інтересів дітей та молоді; творчій сфері та сфері захисту прав осіб з особливими потребами. Члена наглядової ради у сфері фізичного виховання та спорту оберуть до 2 квітня.

На сьогодні до складу наглядової ради Суспільного входить 13 членів. Від громадських об’єднань та асоціацій входять:  Євген Глібовицький – у творчій сфері, Дарія Карякіна – у сфері забезпечення прав національних меншин,  Вадим Міський – у сфері захисту інтересів дітей та молоді, Олексій Панич – у сфері освіти та науки,   Наталя Скрипка – у сфері захисту прав осіб з особливими потребами,  Олександр Павліченко – у правозахисній сфері, Оксана Романюк – у сфері журналістики, Віктор Бобиренко – у сфері місцевого самоврядування. Також від парламентських депутатських фракції та груп членами наглядової ради НСТУ – Лаврентій Малазонія (фракція політичної партії «Опозиційний блок»), Світлана Остапа (фракція політичної партії «Об’єднання «Самопоміч»), Володимир Яворівський (фракція політичної партії «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина»), Катерина Дулапчій (група «Воля народу») і Оксана Миронова (фракція партії «Блок Петра Порошенка»). 

Фото з фейсбук-сторінки Олександра Павліченка

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду