Ігор Хохич залишив наглядову раду НСТУ

Ігор Хохич залишив наглядову раду НСТУ

11:37,
30 Січня 2020
2913

Ігор Хохич залишив наглядову раду НСТУ

11:37,
30 Січня 2020
2913
Ігор Хохич залишив наглядову раду НСТУ
Ігор Хохич залишив наглядову раду НСТУ
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення вивела Ігоря Хохича зі складу наглядової ради Національної суспільної телерадіокомпанії України за його заявою.

Відповідне рішення Нацрада ухвалила 30 січня на черговому засіданні.

Про це рішення Нацрада повідомить НСТУ, наглядову раду і Комітет Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики.

Ігор Хохич був висунутий до наглядової ради депутатською групою «Відродження» парламенту 8-го скликання. Наразі такої групи в парламенті 9-го скликання вже немає. Перша заступниця голови Нацради Ольга Герасим’юк звернула на це увагу та зауважила, що потрібно роз’яснення комітету щодо висування нових членів наглядової ради.

Як писав «Детектор медіа», Ігор Хохич – голова Громадської спілки «Люди справи», член наглядової ради НСТУ від парламентської групи «Партії «Відродження». У березні 2019 року він був обраний заступником голови наглядової ради НСТУ.

Відомо, що Ігор Хохич є кандидатом на посаду державної служби у Національному агентстві з питань запобігання корупції. 

Зазначимо, що 17 грудня 2015 року Нацрада затвердила склад наглядової ради Національної суспільної телерадіокомпанії України.  До її складу ввійшли 17 осіб, з яких дев’ять членів є представниками громадськості і були обрані відкритим чесним конкурсом та вісім членів делеговані депутатськими фракціями, які самі не є депутатами.

Із того часу частина членів наглядової ради НСТУ за власним бажанням вийшла з її складу.

На сьогодні до складу наглядової ради Суспільного входять від громадських об’єднань та асоціацій входять:  Євген Глібовицький – у творчій сфері, Дарія Карякіна – у сфері забезпечення прав національних меншин,  Вадим Міський – у сфері захисту інтересів дітей та молоді, Олексій Панич – у сфері освіти та науки,   Наталя Скрипка – у сфері захисту прав осіб з особливими потребами, Олександр Павліченко – у правозахисній сфері.

Від депутатських фракції та груп членами наглядової ради НСТУ – В’ячеслав Козак (депутатська фракція Радикальної партії Олега Ляшка), Лаврентій Малазонія (депутатська фракція політичної партії «Опозиційний блок»), Світлана Остапа (депутатська фракція політичної партії «Об’єднання «Самопоміч»), Володимир Яворівський (депутатська фракція політичної партії «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина»), Катерина Дулапчій (депутатська група «Воля народу») і Оксана Миронова (депутатська фракція партії «Блок Петра Порошенка»). 

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду