Kalush Orchestra, Go_A, Jamala, Тіна Кароль та Verka Serduchka виступатимуть під час фіналу «Євробачення-2023»

Kalush Orchestra, Go_A, Jamala, Тіна Кароль та Verka Serduchka виступатимуть під час фіналу «Євробачення-2023»

13:25,
17 Квітня 2023
3976

Kalush Orchestra, Go_A, Jamala, Тіна Кароль та Verka Serduchka виступатимуть під час фіналу «Євробачення-2023»

13:25,
17 Квітня 2023
3976
Kalush Orchestra, Go_A, Jamala, Тіна Кароль та Verka Serduchka виступатимуть під час фіналу «Євробачення-2023»
Kalush Orchestra, Go_A, Jamala, Тіна Кароль та Verka Serduchka виступатимуть під час фіналу «Євробачення-2023»
Технічні репетиції «Євробачення-2023» в арені «Ліверпуль» розпочинаються вже цього тижня.

На сцену 67-го Пісенного конкурсу вийдуть українські зірки «Євробачення» — Kalush Orchestra, Go_A, Jamala, Тіна Кароль та Verka Serduchka. Про це йдеться на корпоративному сайті АТ «НСТУ».

Суспільне повідомляє, що разом із креативною командою BBC над творчими елементами трьох прямих ефірів «Євробачення-2023» працює команда Суспільного мовлення. Гранд-фінал цьогорічного Пісенного конкурсу відкриють переможці «Євробачення-2022» Kalush Orchestra виступом під назвою «Голоси нового покоління». Під час параду прапорів 26-ти країн-фіналістів цьогорічного шоу на сцену вийдуть українські зірки «Євробачення»: Jamala, Verka Serduchka, Тіна Кароль та гурт Go_A. Вони виступлять перед 160 мільйонною аудиторією конкурсу з усього світу. Артисти виконають свої конкурсні пісні в новому аранжуванні у поєднанні з класичними британськими хітами.

Після завершення виступів усіх 26-ти фіналістів цьогорічного Пісенного конкурсу на сцену шоу в Ліверпулі вийде Sam Ryder, учасник «Євробачення-2022» від Великої Британії, який посів другу сходинку на минулорічному конкурсі в Турині. 

Завершальним інтервал-актом «Євробачення-2023» стане перфоманс під назвою The Liverpool Songbook (Ліверпульська збірка пісень). Організатори зберуть на одній сцені шість зірок «Євробачення» минулих років. Переможці «Євробачення» 2018 та 2019 років ізраїльтянка Netta і нідерландець Duncan Laurence, а також представник Італії на «Євробаченні» у 2019 та 2022 роках Mahmood, представниця Швеції 2022 року Cornelia Jakobs, представник Ісландії у 2021 році Daði Freyr та представниця Великої Британії на «Євробаченні-1993», ліверпульська співачка Sonia повернуться на сцену міжнародного пісенного конкурсу, щоб представити по-новому класичні ліверпульські хіти. 

«Оголошення гостьових номерів півфіналів та фіналу — це важлива віха у підготовці до позаконкурсної частини “Євробачення”. Адже “Євробачення” — це не лише виступи представників 37 країн-учасників, а й широка програма виступів за участю запрошених гостей: номери-відкриття, інтервал-акти, відеовставки, включення. Завдяки тісній співпраці Суспільного мовлення з BBC цьогоріч ця частина шоу буде багатою на українську культуру, адже Україна перемогла у “Євробаченні-2022”. При тому це ще не всі сюрпризи, які чекають на глядачів у травні, — деякі моменти ще на етапі підготовки. Частина з них буде оголошена незабаром, а певні несподіванки глядачі побачать уже в прямих трансляціях. Тим часом технічні репетиції в арені “Ліверпуль” розпочинаються вже цього тижня», — зазначила голова делегації України на «Євробаченні» Оксана Скибінська

Раніше BBC оголосила українських артистів, які виступатимуть у півфіналах «Євробачення-2023».

Нагадаємо, два півфінали і фінал «Євробачення-2023» відбудуться 9-го, 11-го і 13 травня у Ліверпулі на арені M&S Bank, яка вміщає 11 тисяч глядачів. У конкурсі візьмуть участь 37 країн.

Логотип «Євробачення-2023» виглядає як пульсуючі серця синього, жовтого, фіолетового та рожевого кольорів. У графічному оформленні використані кольори, натхненні прапорами України та Великої Британії. Його створили агентство Superunion у Великій Британії та українська креативна студія Starlight Creative. Слоган «Євробачення-2023» — United by music, що означає «Об'єднані музикою».

Представник України гурт Tvorchi виступатиме відразу у фіналі, 13 травня, завдячуючи перемозі гурту Kalush Orchestra на «Євробачення-2022». Гурт з піснею Heart of Steel виграв нацвідбір, який пройшов у прямому ефірі з укриття на станції Київського метро на глибині 90 метрів під землею.

Радіо «Промінь» — офіційний радіомовник «Євробачення».

Нагадаємо, Суспільне мовлення є членом Європейської мовної спілки (EBU), організовує і проводить відбір пісні та представника від України, а також забезпечує участь представника України на Пісенному конкурсі «Євробачення-2023».

Колаж: Суспільне

Читайте також
Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду