Визначено переможців першого півфіналу «Євробачення-2023»

Визначено переможців першого півфіналу «Євробачення-2023»

00:21,
10 Травня 2023
2354

Визначено переможців першого півфіналу «Євробачення-2023»

00:21,
10 Травня 2023
2354
Визначено переможців першого півфіналу «Євробачення-2023»
Визначено переможців першого півфіналу «Євробачення-2023»
Представники 10 країн стали фіналістами пісенного конкурсу, який цьогоріч проходить у Великій Британії — на арені Liverpool. У гранд-фінал «Євробачення-2023» потрапляють музиканти з Хорватії, Молдови, Швейцарії, Фінляндії, Чехії, Ізраїлю, Португалії, Швеції, Сербії та Норвегії.

У вівторок, 9 травня, у британському місті Ліверпуль відбувся перший півфінал «Євробачення-2023». У ньому взяли участь 15 виконавців з різних країн, 10 із яких у результаті голосування  глядачів пройшли у фінал.

Як ми повідомляли, в Україні перший півфінал транслювали у прямому етері на телеканалі «Суспільне Культура», а також на диджитал-платформах суспільного мовника.

Список перших фіналістів «Євробачення-2023» у довільному порядку:

Хорватія: Let 3 — «Mama ŠČ!»

Молдова: Pasha Parfeni — «Soarele şi Luna»

Швейцарія: Remo Forrer — «Watergun»

Фінляндія: Käärijä — «Cha Cha Cha»

Чехія: Vesna — «My Sister's Crown»

Ізраїль: Noa Kirel — «Unicorn»

Португалія: Mimicat — «Ai Coração»

Швеція: Loreen — «Tattoo»

Сербія: Luke Black — «Samo Mi Se Spava»

Норвегія: Alessandra  — «Queen of Kings»

Не пройшли до фіналу:

Мальта: The Busker — «Dance (Our Own Party)»

Латвія: Sudden Lights — «Aijā»

Ірландія: Wild Youth — «We Are One»

Азербайджан: TuralTuranX — «Tell Me More»

Нідерланди: Mia Nicolai & Dion Cooper — «Burning Daylight».

Під час першого півфіналу  на сцені арени Liverpool крім самих конкурсантів виступали і виконавці з України та Великої Британії. Відкрила музичну подію фронтвумен гурту The Hardkiss Юлія Саніна композицією «Маяк», яка символізує «об'єднання двох країн» — України та Великої Британії, що зголосилася провести «Євробачення-2023» у себе від імені України. Символічно, що під час виступів українських виконавців сцена підсвічувалась у синьо-жовті кольори.

Нагадаємо, два півфінали і фінал «Євробачення-2023» відбуваються в Ліверпулі на арені M&S Bank, яка вміщає 11 тисяч глядачів. У конкурсі беруть участь 37 країн.

Представником України на «Євробаченні-2023» є гурт TVORCHI, який одразу потрапляє у гранд-фінал шоу 13 травня, де виступить під номером 19 з оновленою версією пісні «Heart of Steel».

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
NONAME
02:04 / 10.05.2023
Вгадав 8 з 10. Ставив, що не пройдуть Латвія, Мальта, Норвегія, Ізраїль, Ірландія або Азербайджан. Норвегія - хоч статую постав, пройдуть в фінал за замовчуванням. Швеція - в 2012-му було куди свіжіше, вони хоч раз будуть експериментувати з муз. стилями? Ізраїль - вокал все псує. Португалія, Молдова, Фінляндія, Хорватія - топи півфіналу.
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду