«Євробачення-2023»: що глядачам очікувати від другого півфіналу?

«Євробачення-2023»: що глядачам очікувати від другого півфіналу?

09:00,
11 Травня 2023
1757

«Євробачення-2023»: що глядачам очікувати від другого півфіналу?

09:00,
11 Травня 2023
1757
«Євробачення-2023»: що глядачам очікувати від другого півфіналу?
«Євробачення-2023»: що глядачам очікувати від другого півфіналу?
11 травня о 22:00 у Ліверпулі відбудеться другий півфінал пісенного конкурсу «Євробачення-2023». За право вийти у гранд-фінал змагатимуться 16 учасників - представників різних країн.

Ведучі другого півфіналу «Євробачення-2023» — фронтвумен гурту The Hardkiss Юлія Саніна, британки Ханна Веддінгхем та Аліша Діксон. Про це розповідає сайт Суспільного.

Глядачі матимуть змогу побачити музичні номери та віддати свій голос за таких виконавців:

Данія: Reiley — «Breaking My Heart»

Вірменія: Brunette — «Future Lover»

Румунія: Theodor Andrei — «D.G.T. (Off and On)»

Естонія: Alika — «Bridges»

Бельгія: Gustaph — «Because Of You»

Кіпр: Andrew Lambrou — «Break A Broken Heart»

Ісландія: Diljá — «Power»

Греція: Victor Vernicos — «What They Say»

Польща: Blanka — «Solo»

Словенія: Joker Out — «Carpe Diem»

Грузія: Iru — «Echo»

Сан-Марино: Piqued Jacks — «Like An Animal»

Австрія: Teya & Salena — «Who The Hell Is Edgar?»

Албанія: Albina & Familja Kelmendi — «Duje»

Литва: Monika Linkytė — «Stay»

Австралія: Voyager — «Promise»

Окрім виступів конкурсантів другого півфіналу на глядачів чекають і зіркові номери українських та британських музикантів.

Нагадаємо, що 67-й Пісенний конкурс «Євробачення» проходить у Ліверпулі від імені України, яка здобула перемогу в Турині минулого року, і саме тому багато музичних композицій відомих виконавців з Великої Британії та України мають основний посил «об'єднання двох країн».

Марія Яремчук — представниця України на «Євробаченні-2014» — виступить з попурі найвідоміших українських музичних творів у сучасному аранжуванні. На сцені покажуть перформанс «Музика єднає покоління», який розповість про зв’язок між різними поколіннями українців та культовою музичною спадщиною нашої країни.

У постановці до Марії Яремчук приєднаються репер OTOY та представниця України на «Дитячому Євробаченні-2022» в Єревані Злата Дзюнька.

Ведучі другого півфіналу в ефірі представлять глядачам цьогорічного учасника від України — гурт TVORCHI, а також покажуть фрагмент виступу українських конкурсантів.

Нагадаємо, два півфінали і фінал «Євробачення-2023» відбуваються  в Ліверпулі на арені M&S Bank, яка вміщає 11 тисяч глядачів. У конкурсі беруть участь 37 країн.

Представником України на «Євробаченні-2023» є гурт TVORCHI, який одразу потрапляє у гранд-фінал шоу 13 травня, де виступить під номером 19 з оновленою версією пісні «Heart of Steel».

Як повідомляв "Детектор суспільного мовлення", в Україні півфінали та фінал можна подивитись у прямому етері на телеканалі «Суспільне Культура», а також на диджитал-платформах суспільного мовника.

Фото: Суспільне

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду