Оголошено ведучих та коментаторів «Євробачення-2023»

Оголошено ведучих та коментаторів «Євробачення-2023»

14:23,
22 Лютого 2023
8120

Оголошено ведучих та коментаторів «Євробачення-2023»

14:23,
22 Лютого 2023
8120
Оголошено ведучих та коментаторів «Євробачення-2023»
Оголошено ведучих та коментаторів «Євробачення-2023»
Фронтвумен The Hardkiss Юлія Саніна стане однією з чотирьох ведучих гранд-фіналу «Євробачення», а ведучий Тімур Мірошниченко стане кореспондентом цьогорічного конкурсу.

У середу, 22 лютого, організатори «Євробачення-2023» оголосили ведучих та коментаторів пісенного конкурсу, який пройде у Ліверпулі.

Як повідомляє Суспільне, ними стали українці Юлія Саніна і Тімур Мірошниченко, а також британці Ханна Веддінгхем, Аліша Діксон, Грем Нортон, Мел Ґедройць, Райлан, Скотт Міллз, Сем Квек та Клер Суїні.  

Фронтвумен гурту The Hardkiss Юлія Саніна стане однією з чотирьох ведучих гранд-фіналу «Євробачення-2023», що відбудеться на арені Liverpool в суботу, 13 травня. Також українська співачка доєднається до британок Ханни Веддінгхем та Аліші Діксон, і разом вони вестимуть два півфінали конкурсу, 9 та 11 травня.

Ведучий Нацвідборів «Євробачення» та коментатор конкурсу в Україні Тімур Мірошниченко стане кореспондентом цьогорічного конкурсу. Він з'являтиметься у відеовставках під час прямих ефірів, а також мовитиме прямо з епіцентру подій, української коментаторської кабіни на арені Liverpool. 

Також Тімур Мірошниченко разом зі своєю ліверпульською колегою Сем Квек стануть ведучими прямої трансляції урочистої церемонії відкриття «Євробачення-2023» на офіційному ютуб-каналі пісенного конкурсу.

Британськими коментаторами фіналу «Євробачення-2023» в Ліверпулі по черзі будуть «Містер Євробачення» Грем Нортон, а також акторка й комікеса Мел Ґедройць. 

Коментаторами перших в історії прямих трансляцій півфіналів конкурсу «Євробачення» на BBC One та BBC iPlayer стануть радіодіджеї Скотт Міллз і Райлан. Трансляцію на BBC Radio Merseyside вестиме спеціальна команда коментаторів, включно з Клер Суїні.

Нагадаємо, на «Євробаченні-2023» беруть участь представники 37-ми країн. Тридцять одна з них взяла участь у жеребкуванні до півфіналів, які відбудуться 9 та 11 травня. 

Україна виступатиме відразу у фіналі, 13 травня, — завдяки перемозі гурту Kalush Orchestra на «Євробачення-2022». У 2023 році гурт Tvorchi став офіційним представником України на «Євробаченні».

Колаж: Суспільне 

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду