Злата Огнєвіч стала речницею України на «Євробаченні-2023»

Злата Огнєвіч стала речницею України на «Євробаченні-2023»

08:53,
1 Травня 2023
3590

Злата Огнєвіч стала речницею України на «Євробаченні-2023»

08:53,
1 Травня 2023
3590
Злата Огнєвіч стала речницею України на «Євробаченні-2023»
Злата Огнєвіч стала речницею України на «Євробаченні-2023»
Співачка вже вдруге виконуватиме цю почесну роль.

Злата Огнєвіч (Zlata Ognevich)  стала речницею України 67-го Пісенного конкурсу «Євробачення-2023». Про це повідомила голова української делегації на «Євробаченні» Оксана Скибінська в ефірі телемарафону «Єдині новини» 29 квітня 2023 року.

За словами Оксани Скибінської, Злата Огнєвіч буде оголошувати бали національного журі у гранд-фіналі.

Нагадаємо, Злата Огнєвіч на 58-му пісенному конкурсі «Євробачення» посіла третє місце.

«Злата вже виконувала цю почесну роль — бути обличчям України — в знаковий для нас 2017-й, коли Євробачення відбувалося в Києві. На жаль, через російське повномасштабне вторгнення цьогоріч ми не можемо прийняти пісенний конкурс у себе вдома, але попри все — Україна буде наживо в гранд-фіналі шоу в особі нашої речниці. 13 травня в прямому ефірі з самого серця України Злата оголосить, кому саме наша країна віддала найвищий бал», — сказала голова української делегації на «Євробаченні».

Раніше, 26 квітня, король Великої Британії Чарльз III разом із королевою-консортом Каміллою офіційно запалив вогні арени Liverpool, на якій проходитиме «Євробачення-2023». 

Нагадаємо, два півфінали і фінал «Євробачення-2023» відбудуться 9-го, 11-го і 13 травня у Ліверпулі на арені M&S Bank, яка вміщає 11 тисяч глядачів. У конкурсі візьмуть участь 37 країн.

Як раніше повідомлялося, 67-й Пісенний конкурс «Євробачення-2023» пройде в Ліверпулі.

Представником України на «Євробаченні-2023» є гурт TVORCHI, який одразу потрапляє у гранд-фінал шоу 13 травня, де виступить з оновленою версією пісні Heart of Steel під номером 19.

Фото: Zlata Ognevich/Facebook

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду