На Суспільному готують перехід до грейдингової структури оплати праці

На Суспільному готують перехід до грейдингової структури оплати праці

12:26,
27 Липня 2020
5494

На Суспільному готують перехід до грейдингової структури оплати праці

12:26,
27 Липня 2020
5494
На Суспільному готують перехід до грейдингової структури оплати праці
На Суспільному готують перехід до грейдингової структури оплати праці
Суспільний мовник і міжнародна аудиторсько-консалтингова компанія Ernst & Young (EY) планують до кінця вересня завершити розробку грейдингової структури оплати праці телерадіокомпанії. Повне впровадження може завершитися у 2021 році.

Про це повідомила пресслужба Суспільного з посиланням на голову правління телерадіокомпанії Зураба Аласанію.

16 липня 2020 Національна суспільна телерадіокомпанія України підписала договір з компаніяєю Ernst & Youn щодо розробки грейдингової структури оплати праці ПАТ «НСТУ», про це йдеться на сайті Prozorro.

Переможця обирали за допомогою переговорної процедури, оскільки до того двічі відмінено процедуру відкритих торгів, у тому числі частково (за лотом), через відсутність достатньої кількості тендерних пропозицій. 

Ernst & Young розроблятиме грейдингову структуру оплати праці НСТУ за 1 093 000 грн. 

Грейдингова структура оплати праці — це поєднання логічних груп посад, тобто грейдів, із рівнями оплати праці. Кожній групі посад відповідатиме певний тарифний зарплатний діапазон, який відображатиме взаємозв'язок між відповідальністю й цінністю виконуваної роботи та базовою оплатою, встановленою за виконання такої роботи відповідно до стратегії розвитку компанії.

Зураб Аласанія сказав, що з боку Суспільного мовника проєкт розробки й переходу до нової системи оплати праці очолить директорка з управління персоналом Вікторія Сидоренко.

Наразі робоча група здійснює опис, аналіз й оцінку посад центральної дирекції, наступним етапом стане опис посад усіх філій.

За словами Вікторії Сидоренко, є три принципові речі, яких Суспільне очікує від системи оплати праці.

«Перше — це максимально наближений до ринкового рівень винагороди, тобто зовнішня справедливість. Без цього компанії буде складно залучати й утримувати працівників. Друге — це співвідношення рівня відповідальності, ролі кожної посади в реалізації стратегії компанії і рівня оплати, тобто внутрішня справедливість. І третє — це прогнозованість та прозорість. Чому зарплата така, а не інакша, за яких умов вона може змінюватися, хто й коли її переглядає? Це має бути зрозуміло кожному працівникові, а також усім іншим зацікавленим сторонам — як усередині організації, так і ззовні. Сподіваюся, у процесі переходу до грейдингової структури оплати ми зможемо впровадити саме такі принципові речі», — зазначила пані Сидоренко.

Реалізація проєкту стала можливою завдяки співпраці Суспільного з міжнародною організацією Internews. Вона впроваджує «Медійну програму в Україні» за фінансування Агентства США з міжнародного розвитку. Ця програма зміцнює українські медіа й розширює доступ до якісної інформації.

Нагадаємо, Служба внутрішнього аудиту провела дослідження ефективності організації та управління людськими ресурсами НСТУ з 1 січня 2018 року по 30 вересня 2019 року і виявила непрозорий розподіл преміального фонду між підрозділами компанії. Після цього наглядова рада доручити Комітету з питань призначень та винагород посадових осіб щомісяця, до впровадження грейдингової системи оплати праці, проводити моніторинг розподілу преміального фонду.

Фото: пресслужби НСТУ

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду