Ткаченко порекомендував Суспільному краще комунікувати з владою та аудиторією

Ткаченко порекомендував Суспільному краще комунікувати з владою та аудиторією

18:44,
26 Червня 2020
4900

Ткаченко порекомендував Суспільному краще комунікувати з владою та аудиторією

18:44,
26 Червня 2020
4900
Ткаченко порекомендував Суспільному краще комунікувати з владою та аудиторією
Ткаченко порекомендував Суспільному краще комунікувати з владою та аудиторією
Міністр культури й інформаційної політики Олександр Ткаченко сказав, що підтримує Національну суспільну телерадіокомпанію України (НСТУ), сприятиме зі свого боку у питаннях фінансування компанії, також дав рекомендації щодо впізнаваності бренду і розширення аудиторії.

Про це Олександр Ткаченко сказав під час зустрічі з членами правління і наглядової ради Суспільного, яка відбулася в телецентрі «Олівець» 25 червня за ініціативи представників НСТУ. Про це у коментарі «Детектору медіа» повідомив секретар наглядової ради НСТУ Вадим Міський.  

Під час зустрічі міністр звернув увагу на три виклики, які стоять перед Суспільним. Це необхідність діалогу із парламентом, впізнаваність бренду і мовлення на окуповані території.

Пан Ткаченко порекомендував Суспільному краще комунікувати з фракціями, народними депутатами у Верховній Раді.

Також Олександр Ткаченко зазначив, що Суспільному мовленню потрібно підвищувати впізнаваність, і не лише справа у рейтингах. За його словами, Суспільне мовлення необхідно просувати через події і подієві серіали. Він уточнив, що НСТУ може подавати проєкти подієвих серіалів на грантову підтримку в Український культурний фонд, що наразі компанія недовикористовує таку можливість. Пан Ткаченко додав, що Суспільне має бути присутнє не тільки в ефірі, й під час важливих подій.

У відповідь голова правління НСТУ Зураб Аласанія наголосив на важливості зовнішньої реклами, та наразі компанія не має права використовувати державні кошти на рекламу. Голова правління попросив міністра допомогти врегулювати це питання.  

За словами Олександра Ткаченка, НСТУ має також розвивати радіомовлення на окупованих територіях. Він сказав, що телеканал «Дом» мовить на окупованих територіях, а від НСТУ очікують покриття радіомовлення.

Член правління НСТУ, відповідальний за платформу радіо, Дмитро Хоркін розповів, що канали «Українського радіо» покривають всю окуповану територію.

Міністр пообіцяв провести робочу зустріч щодо радіомовлення на окупованих територіях.

Голова наглядової ради Світлана Остапа торкнулася питань реформування регіональних філій та законопроєкту про зміни до Закону України про Суспільне мовлення.

Окрім того, Олександр Ткаченко обговорив із представниками НСТУ повернення 15 млн євро страхових за проведення «Євробачення-2017». Ці кошти свого часу уряд виділив як фінансову гарантію, яка є умовою Європейської мовної спілки. Вони могли бути не повернені лише в разі, якби «Євробачення-2017» не відбулося в Україні. Однак після проведення конкурсу стало відомо, що кошти заморозили на рахунку через судову справу між НСТУ та «Євроньюзом». На сьогодні НСТУ частинами гасить борг, який успадкувала від державного телебачення. Після цього 15 млн євро мають розблокувати і відразу направити в уряд. У НСТУ розраховують, що в Кабміні зважать на фінансові втрати, яких зазнала телерадіокомпанія через пандемію коронавірусу, і частково їх компенсують. Олександр Ткаченко пообіцяв зі свого боку допомогти у цьому процесі.

Нагадаємо, фінансування НСТУ у зв’язку з кризою через COVID-19 урізали на 178 мільйонів гривень — до 1,53 мільярда гривень, що на 500 мільйонів менше за передбачений законом обсяг (2,1 млрд грн 2020 року). Окрім того НСТУ має сплатити з власного бюджету борг держави перед акціонерним товариством «Євроньюз». Після сплати боргу у НСТУ у розмірі 10,5 млн євро залишиться 57% фінансування.

Додамо, на початку червня 2020 року Олександр Ткаченко сказав, що хотів би, аби Суспільний мовник виробляв популярний продукт, у тому числі серіали з українськими історіями.

Фото: фейсбук-сторінці Олександра Ткаченка

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду