Максим Волошин, «Суспільне Львів»: Продюсер із виробництва — це той, хто перекладає мову творців на зрозумілу для інженерів і навпаки

Максим Волошин, «Суспільне Львів»: Продюсер із виробництва — це той, хто перекладає мову творців на зрозумілу для інженерів і навпаки

11:00,
4 Березня 2024
3391

Максим Волошин, «Суспільне Львів»: Продюсер із виробництва — це той, хто перекладає мову творців на зрозумілу для інженерів і навпаки

11:00,
4 Березня 2024
3391
Максим Волошин, «Суспільне Львів»: Продюсер із виробництва — це той, хто перекладає мову творців на зрозумілу для інженерів і навпаки
Максим Волошин, «Суспільне Львів»: Продюсер із виробництва — це той, хто перекладає мову творців на зрозумілу для інженерів і навпаки
Продюсер з виробництва «Суспільне Львів» Максим Волошин розповів про свій шлях у компанії, команду, з якою працює, та плани, пов’язані із запуском нової студії.

З 4 березня в ефірі місцевих каналів Суспільного мовлення та на каналі «Суспільне Новини» стартує оновлений всеукраїнський щоденний інформаційний проєкт «Суспільне. Студія», який раніше називався «Суспільне. Спротив». До роботи над проєктом «Суспільне. Студія» залучені команди регіональних хабів мовника, які, окрім новин, працюватимуть над контентом, на якому спеціалізується конкретний регіональний підрозділ.

Онлайн-трансляція проєкту «Суспільне. Студія»  буде на сайтах національної мережі місцевих телеканалів Суспільного та ютуб-каналі «Суспільне Новини», а також «Суспільне Рівне» (інформаційний ранок), «Суспільне Ужгород» (інформаційний день) і «Суспільне Львів» (інформаційний вечір).

На «Суспільне Львів» триває підготовка до запуску нової студії, з якої щодня будуть вести прямі трансляції як всеукраїнського інформаційного проєкту, так і нових проєктів, які є в планах місцевого каналу Суспільного. Напередодні запуску студії «Детектор медіа» поспілкувався з продюсером із виробництва «Суспільне Львів» Максимом Волошиним.

— Максиме, з чого почалася ваша співпраця із Суспільним? Коли прийшли працювати, на яку посаду?

— У кінці 2017 року на відкритому конкурсі мене обрали продюсером Чернівецької філії Суспільного. З того часу ми разом із колективом пройшли складні етапи розвитку компанії: від кризи, пов’язаної з оптимізацією й оновленням команди, до реалізації успішних, на мій погляд, проєктів на телебаченні, радіо та у диджиталі. У медіа немає стабільних часів — і зміни, які відбувались у роботі команди, і суспільно-політичні процеси це підтверджують. Якось я намагався пригадати, скільки нам вдалося, але кількісний показник демонструє тільки частину роботи, а якісний, я сподіваюся, переріс в імідж, стабільну та продуктивну роботу медіа «Суспільне Чернівці» сьогодні. Мені приємно, працюючи вже у Львові, знайомитися з медійниками з різних куточків України й отримувати позитивні відгуки про чернівецьку команду.

Триває підготовка до запуску студії у Львові

— Що входить у сферу відповідальності продюсера з виробництва на «Суспільне Львів»?

— Наприкінці 2022 року мене запросили до Львова на позицію продюсера з виробництва. У цей час почалися структурні зміни в системі регіонального мовлення — «Суспільне Львів» стає центром виробництва західного хабу. Ми почали поступово налагоджувати взаємодію між центром виробництва та нашими бюро, які входять до хабу. Це чернівецька, івано-франківська, тернопільська та закарпатська команди. Власне взаємодія та налагодження процесів виробництва західного хабу є одним із ключових викликів, які зараз переді мною постали. Важливим завданням для мене також є виробництво спецпроєктів у регіонах. Якщо на посаді продюсера філії в Чернівцях подібна робота передбачала моє залучення як організатора, то тепер фокус змістився на допомогу командам у регіонах і супровід виробництва. Прямоефірне виробництво у Львові та його якісне забезпечення — це ще один важливий компонент, без якого робота хабу буде неповноцінною: моя роль тут організувати процес і розподілити навантаження так, аби все працювало максимально чітко і без збоїв. Великою мірою продюсер із виробництва на Суспільному — це той, хто швидко вміє перекладати мову творців на зрозумілу для інженерів мову й навпаки. А також оперативно розуміє, звідки взяти ресурс, якщо десь процес «просідає», аби функціонування системи тривало.

— Розкажіть про команду, з якою працюєте.

— Мені пощастило, бо працюю з фахівцями своєї справи: шефредакторкою західного хабу Суспільного Ольгою Крупник, менеджеркою «Суспільне Львів» Тетяною Колісніченко, завідувачем редакції контенту Віталієм Гамадином, які об’єднують навколо себе команди з виробництва токінгів, новин і займаються адмініструванням у компанії. Значну роль у побудові студії відіграли колеги з дирекції регіонального мовлення: Катерина та Сергій Жуліни, Софія Євган, Олена Бортновська та головний інженер філії Віктор Козій.

 Співробітники «Суспільне Львів» у студії

— Зараз триває підготовка до відкриття оновленої студії, ефіри з якої стартують 4 березня. Як проходить підготовка, що нового побачать глядачі?

— Зараз у нас фінальні приготування до запуску нової студії, з якої щодня виходитимуть прямі ефіри, записуватимуться вже знайомі глядачу всеукраїнські проєкти й нові. Маємо нові технічні рішення, якісніше зображення та головне — простір, якого так не вистачало у нашвидкуруч зробленій студії, що запрацювала з початком широкомасштабного вторгнення Росії.

— Що є у планах із виробництва контенту «Суспільне Львів»?

— Найближчим часом запустимо прямі ефіри в суботу та неділю. Загалом до кінця року вийдемо на 30 годин прямих ефірів щотижня з нашої нової студії: новини, обговорення актуальних та оперативних тем, дискусії, розслідування. А далі — розвиток гнучкості команди до ймовірних викликів, розробка нових форматів, пошук додаткових ресурсів для задумів, які мають мої колеги у центрі виробництва.

Фото: з архіву Максима Волошина

Читайте також
Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
Де він бачив творів на Суспільному?
18:48 / 04.03.2024
З приходом до корита аласаніїв-чернотицьких подібні особи на каналі знищені як клас. Прийшли жуліни в їм подібні.
Високий замок
15:30 / 04.03.2024
Таки пропхала активістка Жуліна свого ватного Сірьожу хоч на подяку.
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду