Микита Потураєв: Суспільне під час війни не втратило високих стандартів мовлення й якості проєктів

Микита Потураєв: Суспільне під час війни не втратило високих стандартів мовлення й якості проєктів

13:24,
8 Лютого 2024
838

Микита Потураєв: Суспільне під час війни не втратило високих стандартів мовлення й якості проєктів

13:24,
8 Лютого 2024
838
Микита Потураєв: Суспільне під час війни не втратило високих стандартів мовлення й якості проєктів
Микита Потураєв: Суспільне під час війни не втратило високих стандартів мовлення й якості проєктів
7 лютого 2024 року на Хрещатику, 26 відбулося спільне виїзне засідання Комітету Верховної Ради з питань свободи слова і підкомітету з питань інформаційної політики та європейської інтеграції Комітету гуманітарної та інформаційної політики.

Голова Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв вважає, що Національна суспільна телерадіокомпанія (НСТУ) гідно і професійно прожила другий рік повномасштабної війни Росії проти України, не втративши високих стандартів мовлення та якості продукції. «Беззаперечно, підсилила рівень довіри підтримка з боку міжнародних партнерів і донорів, які не лише допомагають Суспільному пережити ці дуже складні для українських медіа часи, а також підтримують його розвиток», — зазначив Микита Потураєв на виїзному засіданні, присвяченому виконанню закону про Суспільне.

Микита Потураєв та Євгенія Кравчук

На думку голови парламентського Комітету з питань свободи слова Ярослава Юрчишина, реформа Суспільного — одна з найуспішніших після Революції гідності. Суспільний мовник у другий рік після повномасштабного вторгнення, на десятий рік після початку окупаційних дій країни-терориста Росії став набагато сильнішим. «Це цілком логічний наслідок ефективної роботи, реформи, яка запустилась ще за попередньої каденції парламенту та активно підтримується за цієї», — сказав він, наголосивши на підтримці Суспільного, особливо в умовах викликів щодо свободи слова в Україні.

Ярослав Юрчишин

Народний депутат  Микола Княжицький запропонував бюджетні кошти, які виділяються на марафон «Єдині новини», іномовлення, вироблення серіалів у Держкіно, передати Суспільному, оскільки в цієї інституції високий рівень довіри. «Якщо ми говоримо про інформаційну політику під час війни, у нас є єдина інституція, до якої є довіра в суспільстві», — зазначив він.

Микола Княжицький

Микола Княжицький також наголосив, що планує зареєструвати законопроєкт про заборону державним органам мати сторінки в телеграмі. На його думку, під час війни це неприпустимо, оскільки телеграм — російська мережа, яка абсолютно не регулюється і не модерується.

Голова наглядової ради Світлана Остапа розповіла присутнім про інтеграцію Суспільного в Європейську мовну спілку (European Broadcasting Union), яка об’єднує 112 організацій у 56 країнах. «Наразі п’ятеро представників Національної суспільної телерадіокомпанії України (НСТУ) перебувають у керівних органах Європейської мовної спілки: четверо увійшли до її комітетів, а голова правління НСТУ Микола Чернотицький вже вдруге обраний членом виконавчої ради ЄМС. Ми маємо найбільше представництво серед країн Східної та Центральної Європи в керівних структурах ЄМС, де залучені до прийняття рішень», — сказала вона. За її словами, через війну ЄМС не тільки скасувала на кілька років сплату членських внесків, а й допомагає Суспільному з обладнанням, оздоровленням дітей, проведенням «Євробачення». Також за два останні роки в рази збільшився обмін новинами: понад 200 каналів із 79 країн поширюють новини Суспільного мовами цих країн.

Микола Чернотицький та Світлана Остапа

Голова правління Микола Чернотицький розповів, що компанія зробила за 2023 рік, та плани на 2024-й. Зокрема він назвав  пріоритетні напрями розвитку Суспільного у 2024 році: розвиток інформаційного мовлення, виробництва контенту для задоволення культурних та освітніх потреб українців, розбудова національної інформаційної мережі.

Член правління НСТУ Дмитро Козлов розповів народним депутатам про проблеми зі страхуванням журналістів, знімальних груп, які їдуть працювати в зону бойових дій. Депутати вирішили це питання розглянути окремо, щоб напрацювати зміни до законодавства.

У заході взяли участь т. в. о. міністра культури та інформполітики Ростислав Карандеєв, його заступник Тарас Шевченко, голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Ольга Герасим’юк та членкиня Нацради Тетяна Руденко й інші.

Ростислав Карандєєв

Тетяна Руденко

Ольга Герасим’юк

Нагадаємо, минулого року було проведене перше виїзне засідання підкомітету з питань інформаційної політики та європейської інтеграції Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики, присвячене Суспільному, його місії та завданням під час війни. Це результат роботи нового департаменту взаємодії з органами державної влади, який з’явився  в НСТУ у грудні 2022 року.

Фото: Суспільне

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
Кому війна, кому мама рідна
00:22 / 10.02.2024
...зовсім дивний матеріал, але симпатичні фотографії та "петушка хвалить кукуха - за те,що хвалить він петушку". Якщо не звернути увагу на призвіще авторки допису та заголовку.
Ильф
19:25 / 08.02.2024
Остап Бендер знал четыреста сравнительно честны способов отъёма денег и организовал контору Рога и копыта.У чернотыцких один надёжный способ, одна контора-НСТУ и одна дойная корова-Украина.
Остап Бендер
19:11 / 08.02.2024
А що дає українським глядачам те, що п'ятьох взяли в комітети Європейської спілки? (між іншим, як взяли, так і в в едуть).Що, грошей, про які вони так люблять плакатись, збільшилось? Чи в перспективі завал Європейської спілки по досвіду Суспільного? Чи, може, суспільне в дупі тому, що начальники кинули роботу в Суспільному і направили всі зусилля на Європейську спілку?
Пані Остапа,
18:30 / 08.02.2024
Ви дійсно вважаєте досягненням Суспільного те, що п'ятеро начальничків з НСТУ перебувають у керівних органах Європейської мовної спілки?
NONAME
17:43 / 08.02.2024
Про брата Ростислава Шурми, який володіє сонячними станціями в окупаціі, Сюспільне навіть на своєму новинному сайті не згадало.
а поговорить!
17:34 / 08.02.2024
"оскільки телеграм – російська мережа, яка абсолютно не регулюється і не модерується." - сказав Княжицький. "... наголосивши на підтримці Суспільного, особливо в умовах викликів щодо свободи слова в Україні" - там же розповідав Потураєв. ТО ЯК СПІВВІДНОСЯТЬСЯ " регулювання і модерація" З " викликами щодо свободи слова", ПАНОВЕ ДЕРЖАВНІ МУЖІ??? .ЩО, УКРАЇНСЬКІ ВЖЕ ЗАРЕГУЛЬОВАНІ???
Потураєв, хаменіться!
17:21 / 08.02.2024
Ще у 2014 Перший впевнено тримався на 7-8 місці в рейтингу. Тепер впевнено не попадає і до двадцятки. «Це цілком логічний наслідок ефективної роботи, реформи, яка запустилась ще за попередньої каденції парламенту та активно підтримується за цієї».
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду