Радіо «Промінь» створило оригінальний саундтрек для Нацвідбору на «Євробачення-2024»

Радіо «Промінь» створило оригінальний саундтрек для Нацвідбору на «Євробачення-2024»

12:25,
18 Січня 2024
1906

Радіо «Промінь» створило оригінальний саундтрек для Нацвідбору на «Євробачення-2024»

12:25,
18 Січня 2024
1906
Радіо «Промінь» створило оригінальний саундтрек для Нацвідбору на «Євробачення-2024»
Радіо «Промінь» створило оригінальний саундтрек для Нацвідбору на «Євробачення-2024»
Він звучатиме під час фіналу Нацвідбору, упродовж телевізійної та радіотрансляцій конкурсу, в усіх головних заставках та промороликах.

Про це повідомляє корпоративний сайт Суспільного.

Над створенням музичного оформлення працювали саундпродюсери та звукорежисери продакшн-студії радіо «Промінь» Роман Києвицький, Ростислав Фролов та Дмитро Кожухар.  Вони зазначають, що під час роботи надихались  багаторічним досвідом співпраці з європейськими суспільними мовниками.

Саунд-продюсер та звукорежисер продакшн-студії радіо «Промінь» Роман Києвицький розповів, що за допомогою звуків відтворили те, що відображає взаємодію між треками конкурсантів та підкреслює цінності «Євробачення».

«У наш трек вклали позитив і тренди сучасності: ми самостійні, позитивні і конкурентоспроможні. І в деяких сенсах — індивідуальні. Взяли всім відомі ноти й зібрали з них настрій, посил і все, що, на наш погляд, презентує Україну на “Євробаченні”. Життя триває, і все буде Україна», — зазначає Роман Києвицький.

На радіо «Промінь» пісні фіналістів цьогорічного Нацвідбору на «Євробачення» можна послухати у «Вікенді Нової Музики» з Ксенією Івась та «Шоу Селекція», що публікується на подкаст-платформах.

Фінал Національного відбору відбудеться 3 лютого 2024 року у форматі телевізійного концерту. Як і в попередні роки, переможця відбору та представника України на «Євробаченні-2024» визначать за результатами голосування журі та глядачів. 

Нагадаємо, 17 листопада Суспільне оголосило список з десяти фіналістів Національного відбору на участь у Пісенному конкурсі «Євробачення-2024». До списку потрапили: alyona alyona & Jerry Heil, Drevo, Ingret, Mélovin, Nahaba, Nazva, Skylerr, Yagody, Yaktak та Ziferblat.

За результатами глядацького голосування, яке відбувалось у «Дії», переможницею стала Anka з піснею «Палала». Anka набрала найбільшу кількість голосів — 80 944 (26,78%) і завдяки цьому виступить у фіналі Нацвідбору на «Євробачення-2024».

68-й Пісенний конкурс відбудеться у шведському місті Мальме у травні 2024 року, зокрема 7 та 9 травня пройдуть півфінали, а 11 травня — гранд-фінал «Євробачення-2024».

Нагадаємо, 67-й Пісенний конкурс «Євробачення» відбувся в Ліверпулі. У травні 2022 року втретє за історію конкурсу переможцем стала Україна. Перше місце здобув гурт Kalush Orchestra з піснею «Stefania».  За правилами, країна-переможець має приймати наступний конкурс. Але через повномасштабну агресію з боку Росії Європейська мовна спілка вирішила,  що  «Євробачення-2023» відбудеться  у британському Ліверпулі від імені України.

Фото: Суспільне

Читайте також
Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
Олена
18:10 / 18.01.2024
Схоже чи запозичене з Європи + !
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду