Стало відомо, кого українці обрали членами журі Нацвідбору на «Євробачення-2024»

Стало відомо, кого українці обрали членами журі Нацвідбору на «Євробачення-2024»

11:38,
22 Січня 2024
3100

Стало відомо, кого українці обрали членами журі Нацвідбору на «Євробачення-2024»

11:38,
22 Січня 2024
3100
Стало відомо, кого українці обрали членами журі Нацвідбору на «Євробачення-2024»
Стало відомо, кого українці обрали членами журі Нацвідбору на «Євробачення-2024»
Цього року в опитуванні Суспільного мовлення, яке проходило в мобільному застосунку «Дія», взяли участь понад 720 тисяч українців.

Про це повідомляє корпоративний сайт Суспільного.

Протягом тижня охочі мали змогу проголосувати за одного з дев’яти запропонованих кандидатів.

Трійка лідерів глядацького голосування така: народний артист України і творець сценічного образу Verka  Serduchka Андрій Данилко (43,79%), переможниця «Євробачення-2016» Джамала (23,62%) та фронтмен гурту «Без обмежень» Сергій Танчинець (12,42%).

Тож до ролі судді Національного відбору повертається Андрій Данилко, за якого в застосунку «Дія» свій голос віддали понад 300 тисяч українців. Співачка та авторка пісень Джамала членкинею журі пісенного конкурсу стане вже вшосте, а для продюсера та лідера рок-гурту «Без обмежень» Сергія Танчинця ця роль стане дебютною.

У фіналі Національного відбору зіркова трійка журі разом з глядачами обере представника України на «Євробаченні-2024».

Трьом переможцям голосування буде запропоновано підписати угоду члена журі, після чого вони офіційно посядуть суддівські крісла Нацвідбору на «Євробачення-2024». Якщо хтось із трійки через вагомі причини не зможе підписати угоду, членом журі стане наступний за кількістю голосів кандидат. Після підписання угоди трійку журі оголосять публічно.

Нагадаємо, 11 січня у «Медіацентрі Україна — Укрінформ» Суспільне дало пресконференцію, під час якої провело жеребкування та презентувало пісні фіналістів Нацвідбору на «Євробачення-2024».

Фінал Національного відбору відбудеться 3 лютого 2024 року у форматі телевізійного концерту. Як і в попередні роки, переможця відбору та представника України на «Євробаченні-2024» визначать за результатами голосування журі та глядачів. 

Нагадаємо, 17 листопада Суспільне оголосило список з десяти фіналістів Національного відбору на участь у Пісенному конкурсі «Євробачення-2024». До списку потрапили: alyona alyona & Jerry Heil, Drevo, Ingret, Mélovin, Nahaba, Nazva, Skylerr, Yagody, Yaktak та Ziferblat.

За результатами глядацького голосування, яке відбувалось у «Дії», переможницею стала Anka з піснею «Палала». Anka набрала найбільшу кількість голосів — 80 944 (26,78%) і завдяки цьому виступить у фіналі Нацвідбору на «Євробачення-2024».

68-й Пісенний конкурс відбудеться у шведському місті Мальме у травні 2024 року, зокрема 7 та 9 травня пройдуть півфінали, а 11 травня — гранд-фінал «Євробачення-2024».

Фото: Суспільне

Читайте також
Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
Отже,
13:24 / 22.01.2024
знову буде "журити" той, хто багато років вештався по просторах расєї, демонструючи за велики гроші образ дурнуватої українки.
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду