Стало відомо, хто з українських зірок виступатиме під час фіналу Нацвідбору на «Євробачення-2024»

Стало відомо, хто з українських зірок виступатиме під час фіналу Нацвідбору на «Євробачення-2024»

11:56,
2 Лютого 2024
5548

Стало відомо, хто з українських зірок виступатиме під час фіналу Нацвідбору на «Євробачення-2024»

11:56,
2 Лютого 2024
5548
Стало відомо, хто з українських зірок виступатиме під час фіналу Нацвідбору на «Євробачення-2024»
Стало відомо, хто з українських зірок виступатиме під час фіналу Нацвідбору на «Євробачення-2024»
3 лютого о 18:00 розпочнеться трансляція фіналу Національного відбору на «Євробачення-2024», під час якого журі та глядачі оберуть цьогорічного представника України на Пісенний конкурс. Окрім 11 фіналістів на сцену вийдуть зірки «Євробачення» попередніх років.

Корпоративний сайт Суспільного розповідає, хто з українських музикантів візьме участь у телевізійному шоу.

Відкриватиме програму співачка, яка здобула для України першу перемогу на «Євробаченні», — Руслана з піснею «Дикі танці». Це сталося 20 років тому в Стамбулі, де співачка виступала з танц-театром «Життя», з яким вона виступатиме і під час цьогорічного фіналу Нацвідбору.

Гурт Tvorchi — переможці минулорічного Нацвідбору — виконають оркестрову версію пісні «Heart of Steel» у супроводі Naoni Orchestra.

Переможці «Євробачення-2022» — гурт Kalush Orchestra  — виконають оновлену версію пісні «Stefania» з українським академічним фольклорно-етнографічним ансамблем «Калина».

Переможниця «Євробачення-2016» Jamala виступить із піснею «Мій брате», присвятою всім братам і сестрам, яким ми не встигли сказати важливі речі.

Verka Serduchka вийде на сцену з піснею «Swedish Lullaby», передаючи вітання країні-господарці «Євробачення-2024».

Представниця України на «Євробаченні-2006» Тіна Кароль подарує глядачам популярну нині пісню «Троянди».

На сцені Національного відбору заспівають також представниця України на «Дитячому Євробаченні 2023» Анастасія Димид і музична продюсерка Світлана Тарабарова. Вони виконають розширену версію пісні «Квітка», яка принесла Україні найкращий результат на «Дитячому Євробаченні» з 2018 року — 5 місце.

Разом з усіма учасниками фіналу Нацвідбору на сцену вийде і музичний продюсер Дмитро Шуров (Pianoбой) зі спільним номером-присвятою легендарному українському митцю.

 Керівник «1+1 Продакшн», які цьогоріч виробляють телеверсію фіналу Національного відбору, Володимир Завадюк зазначає, що для них було важливо зібрати всіх зірок конкурсу та передати увесь масштаб «Євробачення».

«На глядачів чекають окремі номери зірок “Євробачення” у поєднанні з хранителями традиційної української музики, адже для нас, в рамках концепту “Музичне ДНК”, дуже важливо було поєднати різні епохи й показати, що українська музика різних часів може бути абсолютно сучасною, стильною та трендовою, а також безумовно привернути увагу до колективів, які популяризують класичну українську музичну культуру», — коментує Володимир Завадюк.

 Нагадаємо, фінал українського Національного відбору відбудеться 3 лютого 2024 року у форматі телевізійного концерту. Трансляція передшоу Національного відбору розпочнеться о 17:30, фіналу — о 18:00. Як і в попередні роки, переможця відбору та представника України на «Євробаченні-2024» визначать за результатами голосування журі та глядачів. 

22 січня Суспільне повідомило, кого українці обрали в журі Національного відбору на «Євробачення-2024». Трійка лідерів глядацького голосування така: народний артист України і творець сценічного образу Verka  Serduchka Андрій Данилко (43,79%), переможниця «Євробачення-2016» Джамала (23,62%) та фронтмен гурту «Без обмежень» Сергій Танчинець (12,42%).

68-й Пісенний конкурс відбудеться у шведському місті Мальме у травні 2024 року, зокрема 7 та 9 травня пройдуть півфінали, а 11 травня — гранд-фінал «Євробачення-2024».

Фото: Суспільне

Читайте також
Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
додолик
13:45 / 03.02.2024
Феленюк не допустили до концерту , бо вона його креативно чорно-білим хотіла зробити
ХХХ
08:16 / 03.02.2024
Галкін і Феленюк, - то видатні кіношники. А тут якийсь концерт. Не пристало їм цим займатись.
Люпус
15:25 / 02.02.2024
А чому концертом займається 1+1?Суспільне знову вср#лося? Хіба Галкін і Феленюк неспроможні, імпотенти ?
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду