Нову дату проведення радіодиктанту національної єдності повідомило Суспільне

Нову дату проведення радіодиктанту національної єдності повідомило Суспільне

11:22,
3 Жовтня 2023
2423

Нову дату проведення радіодиктанту національної єдності повідомило Суспільне

11:22,
3 Жовтня 2023
2423
Нову дату проведення радіодиктанту національної єдності повідомило Суспільне
Нову дату проведення радіодиктанту національної єдності повідомило Суспільне
27 жовтня, у День української писемності та мови, який, згідно з указом Президента України Володимира Зеленського, відтепер відзначатиметься саме цього дня, відбудеться радіодиктант національної єдності.

Про це йдеться на корпоративному сайті Суспільного.

Радіодиктант національної єдності був започаткований командою «Українського радіо» у 2000 році задля єднання навколо мови. І відтоді став щорічним найбільшим флешмобом, який об’єднує українців і знавців української мови по всьому світу. 

Суспільне мовлення транслює радіодиктант на всіх платформах: телебаченні, радіо та диджиталі.

Член правління Суспільного мовлення, відповідальний за ці платформи, Дмитро Хоркін зазначає, що завдяки можливостям Суспільного до написання радіодиктанту може долучитися кожен охочий з будь-якого континенту нашої планети.

«Але для нас особливо важливо зараз об'єднати всіх наших земляків: тих, хто був змушений покинути свої домівки й виїхати за кордон, тих, хто лишився, попри небезпеку, й тих, хто перебуває на тимчасово окупованих територіях. Ми хочемо, щоб усі, хто може знайти безпечне місце і написати разом із тисячами людей по всьому світу радіодиктант національної єдності 2023, відчули себе частинкою нашої сильної і прекрасної країни», — каже Дмитро Хоркін. 

27 жовтня радіодиктант звучатиме по всій країні на хвилях «Українського радіо» та радіо «Культура», наживо транслюватиметься в ефірі телеканалу «Суспільне Культура», на ютуб-каналі «Українського радіо» і на фейсбук-сторінках Суспільного.

Трохи згодом повідомлять, хто цього року напише текст для радіодиктанту і хто читатиме його у прямому ефірі. Торік текст радіодиктанту національної єдності «Твій дім» написала Ірина Цілик, українська письменниця і режисерка, членкиня Українського ПЕНу. Читала диктант народна артистка, Герой України Ада Роговцева. 

Нагадаємо, що кількість учасників минулорічного радіодиктанту національної єдності була рекордною.

Радіодиктант у 2022 році писали понад пів мільйона людей на всіх шести континентах, разом з ученими на станції «Академік Вернадський» в Антарктиді. На перевірку тексту радіодиктанту на «Українське радіо» загалом надійшло понад 30 тисяч електронних листів і майже 10 тисяч паперових. Редакція Українського радіо отримала листи з усіх куточків України, разом з тимчасово окупованими територіями, а також із понад двадцяти іноземних країн.

Фото: Суспільне

Читайте також
Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду