Стала відома назва Радіодиктанту національної єдності 2023

Стала відома назва Радіодиктанту національної єдності 2023

11:19,
20 Жовтня 2023
4776

Стала відома назва Радіодиктанту національної єдності 2023

11:19,
20 Жовтня 2023
4776
Стала відома назва Радіодиктанту національної єдності 2023
Стала відома назва Радіодиктанту національної єдності 2023
Над текстом уже працює письменниця Катерина Калитко.

Текст Радіодиктанту національної єдності 2023 матиме назву «Дороги України». Про це повідомила виконавча продюсерка «Українського радіо» та координаторка Радіодиктанту Юлія Шелудько в подкасті «Детектора медіа» «Медіуми» з Вадимом Міським та Наталкою Соколенко.

«Називатиметься текст радіодиктанту “Дороги України”. Досі ми ніде, жодним чином про це не повідомляли» — сказала Юлія Шелудько.

Юлія Шелудько також розповіла, що в попередні роки радіодиктант відбувався 9 листопада, а у 2023-му вперше відбудеться 27 жовтня. Цього дня в багатьох учнів, які зазвичай активно долучаються до написання просто у школах, будуть канікули, і це виклик, який намагаються подолати організатори події. Лишаються й торішні виклики: широкомасштабне вторгнення з повітряними тривогами та можливими вимкненнями світла. Однак команда «Українського радіо» налаштована знову охопити величезну аудиторію як в Україні, так і по всьому світу. 

У випуску подкасту «Медіуми» з Вадимом Міським та Наталкою Соколенко, гостею якого стала Юлія Шелудько, можна також послухати про те, як організаторам Радіодиктанту національної єдності вдається щоразу робити з цієї акції найбільший флешмоб України, чому долучаються учні, студенти, попзірки, дипломати, депутати, міністри й навіть очільники уряду, а також у який спосіб можна залучити до написання радіодиктанту українців у всьому світі, навіть в Антарктиді.

Раніше Дмитро Хоркін, член правління Суспільного мовлення, відповідальний за платформи радіо, телебачення та диджиталу, повідомив, що проводиться акція не для перевірки знань, а задля об'єднання всіх українців, усіх, хто знає і шанує українську мову — як в Україні, так і за її межами.

Суспільне мовлення транслює Радіодиктант національної єдності на всіх платформах: телебаченні, радіо та диджиталі. 27 жовтня радіодиктант звучатиме по всій країні на хвилях «Українського радіо» та радіо «Культура», наживо транслюватиметься в ефірі телеканалу «Суспільне Культура», на ютуб-каналі «Українського радіо» і на фейсбук-сторінках Суспільного.

Нагадаємо, що кількість учасників торішнього радіодиктанту національної єдності була рекордною.

Радіодиктант у 2022 році писали понад пів мільйона людей на всіх шести континентах, разом з науковцями на станції «Академік Вернадський» в Антарктиді. На перевірку тексту радіодиктанту на «Українське радіо» загалом надійшло понад 30 тисяч електронних листів і майже 10 тисяч паперових. Редакція «Українського радіо» отримала листи з усіх куточків України, разом із тимчасово окупованими територіями, а також із понад двадцяти іноземних країн.

Фото: Суспільне

Читайте також
Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду