Переможці Радіодиктанту національної єдності 2023 отримають подарунки від Суспільного

Переможці Радіодиктанту національної єдності 2023 отримають подарунки від Суспільного

14:06,
13 Грудня 2023
1699

Переможці Радіодиктанту національної єдності 2023 отримають подарунки від Суспільного

14:06,
13 Грудня 2023
1699
Переможці Радіодиктанту національної єдності 2023 отримають подарунки від Суспільного
Переможці Радіодиктанту національної єдності 2023 отримають подарунки від Суспільного
Цьогоріч без помилок радіодиктант написали Христина Гоянюк та Галина Шура, а Олеся Жуковська, Євгенія Антонюк, Вікторія Норичка, Іванна Рубан та Юлія Шевченко припустились лише однієї помилки.

Усі вони визначені як цьогорічні переможці та отримають символічні подарунки від Суспільного, а це книжки та пам’ятні сувеніри.

Про це повідомляє корпоративний сайт Суспільного.

Виконавча продюсерка «Українського радіо» та координаторка Радіодиктанту національної єдності Юлія Шелудько розповіла, що Галина Шура та Христина Гоянюк перемагають не вперше, а от ще п’ять призерок долучились до написання радіодиктанту не лише з різних міст, а й країн.

«Вони різні за фахом і віком і перебувають не тільки в різних містах, а й країнах. Так, Євгенія Антонюк родом із Сумщини, Роменського району, с. Коровинці. Але нині вона мешкає за Полярним колом. Наразі в Північній Норвегії полярна ніч. Євгенія неймовірно зраділа, коли дізналася про перемогу в Радіодиктанті!» — розповіла Юлія Шелудько.

Одна з переможниць, яка отримає подарунки від Суспільного, — військовослужбовиця Олеся Жуковська. Вона припустилась лише однієї помилки.

«Минулого року під час диктанту наш підрозділ стояв на Харківщині, тож довелося писати диктант на вулиці в компанії місцевих котів. Цьогоріч батальйон стоїть на Київщині, хоча частина хлопців зараз на виїзді в Донецькій області. Я не знала, що диктант перенесли… Дізналась, коли мене в селі вчителька української мови зустріла й запитала, чи пишемо ми Радіодиктант? Так соромно ще не було. Й по батальйону чомусь жодної інформації не було, хоча штабні наче як писали диктант. Щороку писала диктант, а тут... Тож відразу знайшла запис на ютубі, написала й відправила на перевірку», — поділилась Олеся Жуковська.

За словами Юлії Шелудько, Радіодиктант є не лише перевіркою знання мови, це єднання довкола мови.

Нагадаємо, 5 грудня  член правління Суспільного Дмитро Хоркін, виконавча продюсерка «Українського радіо», координаторка проєкту «Радіодиктант національної єдності» Юлія Шелудько та  голова комісії з перевірки радіодиктанту, віцеголова Ради громадської організації «ЕдКемп Україна» Олена Масалітіна у «Медіацентрі Україна — Укрінформ» підбили підсумки цьогорічного Радіодиктанту.

Загалом на перевірку тексту радіодиктанту на «Українське радіо» надійшло 20 тисяч листів, з них 3 тисячі паперових.

27 жовтня українці в різних куточках світу долучились до написання 23-го Радіодиктанту національної єдності, мета якого, за словами організаторів, — об’єднати людей навколо України в усьому світі. Його транслювали на всіх платформах Суспільного. Надіслати свій текст диктанту на перевірку можна було до 11:00 30 жовтня.

Цього року текст «Дороги України», написаний шевченківською лауреаткою Катериною Калитко, читав актор і театральний режисер Олексій Гнатковський.

 Фото: Суспільне

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду