Жодна людина не написала Радіодиктант національної єдності-2022 без помилки

Жодна людина не написала Радіодиктант національної єдності-2022 без помилки

13:38,
26 Грудня 2022
4114

Жодна людина не написала Радіодиктант національної єдності-2022 без помилки

13:38,
26 Грудня 2022
4114
Жодна людина не написала Радіодиктант національної єдності-2022 без помилки
Жодна людина не написала Радіодиктант національної єдності-2022 без помилки
На «Українському радіо» нагороджуватимуть тих, хто зробив одну чи дві помилки.

Сьогодні, 26 грудня, виконавча продюсерка «Українського радіо», координаторка проєкту «Радіодиктант національної єдності» Юлія Шелудько у прямому ефірі «Українського радіо» оголосила імена переможців Радіодиктанту національної єдності-2022.

За її словами, без жодної помилки не написав ніхто. «Будемо нагороджувати тих, хто написав одну чи дві помилки», – сказала Шелудько.

Вона розповіла, що одну помилку допустили п’ятеро, дві помилки – 15 людей. Серед цих переможців є школярі. З однією помилкою написали радіодиктант також переможці попередніх років Галина Шура і Христина Гоянюк.

Повний список переможців Радіодиктанту національної єдності-2022:

— Галина Шура

— Христина Гоянюк

— Роман Гладик

— Володимир Тесленко

— Анна Гурська

— Леся Бойко

— Юлія Туманцева

— Тетяна Павлик

— Тетяна Остаповець

— Поліна Іванова

— Марія Бесараб

— Ольга Дерман

— Катерина Малікова

— Лілея Титаренко

— Каміла Тушинська

— Поліна Жученкова

— Єгор Берест

— Володимир Яслик

— Дар’я Верба

— Аліна Кожуховська

Загалом на перевірку тексту Радіодиктанту на «Українське радіо» надійшло більше 30 тисяч електронних листів і майже 10 тисяч паперових. У багатьох листах містилося по декілька текстів диктантів.

Листи надійшли з усіх куточків України включно з тимчасово окупованими територіями, а також з більше двох десятків інших країн: Польщі, Швейцарії, Португалії, Німеччини, Великої Британії, Словенії, Чехії, Франції, Казахстану, Грузії, Молдови, Нідерландів, Іспанії, Індії, Норвегії, Італії, Ірландії, Лаосу, Австрії, Ізраїлю, Об’єднаних Арабських Еміратів, Канади та США.

П’ять робіт з тих, що були відправлені на перевірку, написані шрифтом Брайля.

Листи з текстами Радіодиктанту перевіряли представники вчительської спільноти EdCamp Ukraine. EdCamp Ukraine — це рух відповідального вчительства: дискусійний формат для співтворчості вчительок і вчителів для навчання одне від одного. У роботу взяли навіть ті електронні листи, які прийшли пізніше зазначеного часу (але до оприлюднення тексту), адже в більшості з них було вказано, що автори не встигали вчасно відправити листи у зв’язку з відключеннями світла.

Нагадаємо, 9 листопада, у День української писемності, українці в різних країнах світу писали 22-ий Радіодиктант національної єдності. Текст диктанту авторства Ірини Цілик мав назву «Твій дім». У прямому ефірі його читала Ада Роговцева. 

Радіодиктант транслювали на всіх платформах Суспільного. Для надсилання диктанту на перевірку була рівно доба, до 11:00 10 листопада.

За словами Юлії Шелудько, кількість учасників цьогорічного Радіодиктанту національної єдності встановила рекорд.

Читайте також
Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду