Стало відомо, хто напише та читатиме Радіодиктант національної єдності

Стало відомо, хто напише та читатиме Радіодиктант національної єдності

13:50,
11 Жовтня 2023
4184

Стало відомо, хто напише та читатиме Радіодиктант національної єдності

13:50,
11 Жовтня 2023
4184
Стало відомо, хто напише та читатиме Радіодиктант національної єдності
Стало відомо, хто напише та читатиме Радіодиктант національної єдності
Авторкою тексту Радіодиктанту стане поетеса, перекладачка, письменниця, лауреатка Шевченківської премії Катерина Калитко, а читатиме його актор, театральний режисер, виконавець ролі брата Олекси Довбуша в популярному фільмі «Довбуш» Олексій Гнатковський.

Про це повідомляє корпоративний сайт Суспільного.

Радіодиктант національної єдності цьогоріч відбудеться об 11:00 27 жовтня — у День української писемності та мови. 

До методичної роботи над Радіодиктантом уже традиційно долучиться мовознавиця, докторка філологічних наук Лариса Масенко. 

Член правління Суспільного мовлення, відповідальний за платформи радіо, телебачення та диджиталу, Дмитро Хоркін зазначив, що Радіодиктант національної єдності проводиться вже 23-ій рік поспіль. 

«Проводимо його не для перевірки знань, а задля об'єднання всіх українців, усіх, хто знає і шанує українську мову: як в Україні, так і за її межами. Де б ви не були й чим би не займалися, якщо ви можете знайти час і безпечне місце — долучайтеся до найбільшої унікальної акції єднання на всіх контентах світу. Єднаймося й пишімо Радіодиктант разом!» — зазначив Дмитро Хоркін.

Суспільне мовлення транслює Радіодиктант національної єдності на всіх платформах: телебаченні, радіо та диджиталі. 27 жовтня радіодиктант звучатиме по всій країні на хвилях «Українського радіо» та радіо «Культура», наживо транслюватиметься в ефірі телеканалу «Суспільне Культура», на ютуб-каналі «Українського радіо» і на фейсбук-сторінках Суспільного.

Нагадаємо, що кількість учасників минулорічного радіодиктанту національної єдності була рекордною.

Радіодиктант у 2022 році писали понад пів мільйона людей на всіх шести континентах, разом з ученими на станції «Академік Вернадський» в Антарктиді. На перевірку тексту радіодиктанту на «Українське радіо» загалом надійшло понад 30 тисяч електронних листів і майже 10 тисяч паперових. Редакція «Українського радіо» отримала листи з усіх куточків України, разом з тимчасово окупованими територіями, а також із понад двадцяти іноземних країн.

Фото: Суспільне

Читайте також
Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду