162 мільйони телеглядачів дивились «Євробачення-2023» у прямому етері

162 мільйони телеглядачів дивились «Євробачення-2023» у прямому етері

14:28,
25 Травня 2023
2283

162 мільйони телеглядачів дивились «Євробачення-2023» у прямому етері

14:28,
25 Травня 2023
2283
162 мільйони телеглядачів дивились «Євробачення-2023» у прямому етері
162 мільйони телеглядачів дивились «Євробачення-2023» у прямому етері
Цьогорічний пісенний конкурс «Євробачення», який від імені України проходив у Великій Британії, зібрав рекордну глядацьку аудиторію по всьому світу як на лінійних, так і на онлайн-платформах.

За повідомленням корпоративного сайту Суспільного, середня частка становила майже 20%, а під час оголошення результатів голосування за учасників Євробачення-2023 частка трансляції в моменті досягала 40%.

Загалом протягом трьох прямих етерів (два півфінала та фінал) на 38 глядацьких ринках «Євробачення» показники такі: 162 мільйони глядачів; голосування у 144 країнах; 4,8 мільярда переглядів #Eurovision2023 у TikTok; 540 мільйонів переглядів відео в TikTok, Twitter, Instagram та Facebook. 

За словами генерального директора Європейської мовної спілки Ноеля Каррена, сотні мільйонів глядачів, які дивились прямі трансляції на каналах-членах ЄМС, та рекордна кількість людей, які знайомляться з піснями учасників конкурсу на цифрових платформах, є свідченнями того, що «Пісенний конкурс "Євробачення" ще ніколи не був таким популярним». 

«Ми дякуємо BBC, яка тісно співпрацювала з Суспільним мовленням, за організацію цієї неймовірної демонстрації української культури та розмаїття європейської музики й творчості», — зазначив Ноель Каррен.

Серед глядачів віком 15–24 роки частка перегляду фіналу склала 53,2%, що в чотири рази перевищує середній показник телеканалів (14,7%). Це свідчить про те, що найбільшою глядацькою аудиторією конкурсу є молодь.

Виконавчий директор Європейської мовної спілки Мартін Остердаль зазначив, що з кожним роком усе більше людей долучаються до перегляду «Євробачення» як події, яка дає старт новій музиці. «Пісенний конкурс "Євробачення" вкотре довів, що суспільні медіа здатні об'єднувати світ за допомогою музики з глобальним охопленням, яким ми дуже пишаємося», — додав Мартін Остердаль. 

У середньому 9,9 мільйона глядачів дивилися фінал на BBC One у Великій Британії. Це на 12% більше, ніж у 2022 році, а частка глядачів склала 63%. «Це був унікальний пісенний конкурс, і ми пишаємося тим, що змогли представити Україну та Ліверпуль решті світу», — зазначив генеральний директор BBC Тім Деві.

Рекордні показники  в Україні отримав телеканал  «Суспільне Культура» — під час трансляції фіналу середня частка становила майже 20%.

Голова правління Суспільного мовлення Микола Чернотицький упевнений, що цьогорічний рівень проведення «Євробачення» стане взірцем для наступних країн-господарів конкурсу. «Я пишаюся нашою співпрацею з BBC, тим, що це "Євробачення" було проведено від імені України й показало світу різноманіття української та британської культури», — зазначив він.

Як писав «Детектор суспільного мовлення», Суспільний мовник транслював півфінали та фінал також на ютуб-каналі «Євробачення Україна», на сайтах «Суспільне Культура» і «Суспільне Євробачення».

На «Суспільне Культура» частка телетрансляції «Євробачення-2023» сягнула 40%. 

Як писав «Детектор суспільного мовлення», на «Євробаченні-2023» перемогла Швеція.

Нагадаємо, 67-й Пісенний конкурс «Євробачення-2023» відбувся в Ліверпулі від імені України. У травні 2022 року втретє за історію конкурсу переможцем стала Україна. Перше місце здобув гурт Kalush Orchestra з піснею «Stefania».  За правилами, країна-переможець має приймати наступний конкурс. Але через повномасштабну агресію з боку Росії Європейська мовна спілка вирішила,  що  «Євробачення-2023» відбудеться  у британському Ліверпулі від імені України.

Фото: Суспільне

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду