В етері Суспільного покажуть документальний цикл «Остання війна»

В етері Суспільного покажуть документальний цикл «Остання війна»

12:37,
5 Травня 2023
2097

В етері Суспільного покажуть документальний цикл «Остання війна»

12:37,
5 Травня 2023
2097
В етері Суспільного покажуть документальний цикл «Остання війна»
В етері Суспільного покажуть документальний цикл «Остання війна»
У документальному циклі «Остання війна» українські та зарубіжні інтелектуали дадуть відповіді на питання про те, скільки насправді триває російсько-українська війна, як українські військові руйнують міф про непереможність «другої армії світу», а також про те, що означатиме перемога нашої країни в цій війні.

Це авторський проєкт ведучої Мирослави Барчук, у якому вона спілкуватиметься з такими відомими особистостями як Сергій Плохій, Френсіс Фукуяма, Оксана Забужко, Тарас Лютий, Пітер Померанцев, Володимир Єрмоленко, Віталій Портников, Ярослав Грицак, Мирослава Маринович та інші.

Уже скоро глядачі Суспільного побачать перший епізод циклу, який має назву «Анатомія рашизму». Про це розповідає корпоративний сайт Суспільного.

Авторка проєкту Мирослава Барчук зазначає, що назва циклу є алюзією на слова Івана Франка «Се ж остання війна! Се до бою чоловіцтво зі звірством стає, се поборює воля неволю», і в розмовах з письменниками, громадськими діячами, істориками вона намагатиметься дати відповіді на актуальні для українського суспільства питання. «Чому світ понад 20 років був інтелектуально і морально сліпим до визрівання фашизму в Росії, і чому усі роки незалежності українське суспільство і влада легковажили загрозами з боку північного сусіда?» — наголошує Мирослава Барчук.



Продюсер документального циклу «Остання війна» Володимир Ладижець розповідає, що метою цього проєкту є наведення аудиторії доказів того, що українці та росіяни — різні нації, які не мають спільних ні історії, ні традицій, ні ментальності. Він також зазначає, що ідея виготовлення подібного контенту в Суспільного мовника назрівала давно, а повномасштабне вторгнення росіян прискорило цей процес.  «Зараз дуже важливо говорити вголос про нашу відмінність, адже програш у цій війні означатиме повернення до чергових голодоморів, червоних терорів і всього того жаху, якого наша країна роками зазнавала від нашого сусіда», — підкреслив Володимир Ладижець.

Фото: Суспільне

Читайте також
Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду