Суспільне анонсує прем’єрний показ другого епізоду фільму «Остання війна»

Суспільне анонсує прем’єрний показ другого епізоду фільму «Остання війна»

20:31,
18 Вересня 2023
2794

Суспільне анонсує прем’єрний показ другого епізоду фільму «Остання війна»

20:31,
18 Вересня 2023
2794
Суспільне анонсує прем’єрний показ другого епізоду фільму «Остання війна»
Суспільне анонсує прем’єрний показ другого епізоду фільму «Остання війна»
20 вересня о 22:00 на місцевих телеканалах Суспільного мовлення дивіться прем’єру другого епізоду фільму, який має назву «Какая разніца». Другий показ у телеефірі місцевих каналів відбудеться 23 вересня о 16:00.

Про це йдеться на корпоративному сайті Суспільного.

«Какая разніца» — це перша частина другої серії документального циклу Суспільного мовлення «Остання війна». Автори стрічки розповідають, як відбувалась деколонізація свідомості українського суспільства протягом років незалежності, яких помилок припустились українці й чи можна було їх уникнути.

Документальний цикл «Остання війна» — авторський проєкт Мирослави Барчук, заснований на розмовах з 30 українськими й західними інтелектуалами, який має унікальні архівні матеріали.

«”Какая разніца” — фільм про те, як українці проґавили “русскій мір” у себе в країні. Це спроба осмислити, проаналізувати помилки, яких ми як суспільство припустились протягом трьох десятиліть Незалежності, про хибний вибір, який ми робили. Це відверта, доросла розмова про те, чи могли ми цих помилок уникнути, чи, можливо, вони є природною хворобою росту і подолання постколоніального синдрому», — розповіла авторка документального циклу «Остання війна» Мирослава Барчук.

За словами співавтора сценарію другого епізоду «Какая разніца» Юрія Макарова, ця серія є безкомпромісною публіцистикою, де автори намагаються знайти відповідь на питання «що ми зробили не так, відколи здобули Незалежність, що маємо на свою голову війну? Де ми помилилися або помилялися? Де, може, звернули не туди?».

«Фільм другий “Какая разніца” з циклу “Остання війна” — відверта, безкомпромісна публіцистика. Аналіз подій охоплює період 1991–2004 років. Далі буде, але не буде легше», — наголошує Юрій Макаров.

Нагадаємо, що в документальному циклі «Остання війна» українські та зарубіжні інтелектуали дадуть відповіді на питання про те, скільки насправді триває російсько-українська війна, як українські військові руйнують міф про непереможність «другої армії світу», а також про те, що означатиме перемога нашої країни в цій війні.

16 травня 2023 року в Будинку звукозапису «Українського радіо» відбувся допрем’єрний показ першого епізоду «Анатомія рашизму» з документального циклу «Остання війна». Перший епізод документального циклу «Остання війна» доступний на ютуб-каналі Першого.

Фото: Суспільне 

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду